Może w końcu opanuję ogród....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p
Od: 16 sie 2009, o 22:49
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Może w końcu opanuję ogród....

Post »

Alima2 pisze:
Kermit40 pisze:
Alima2 pisze:Kermitku kochany-ja trochę nie w temcie-powiedz mi -proszę jak wklejasz gifty(ruszające się) ja nie umiem!!!! ;:98
Zobacz na PW
Serdecznie dziękuję ...chyba już umie :)

Obrazek
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

Kochani-mam fachowe pytanie :)
Kiedy zaczynacie podnosić temperaturę balkonowcom na zimowaniu ??
Czy aby nie już???
Z tego co się doczytałam w mądrych książkach od początku lutego podnosimy tem. od połowy nawozimy. Czy tak robicie ?
Ja na razie wyniosłam kaktusiki ( zimowały od września) Niestety są ofiary-wilczomlecze źle zniosły eksperyment-zwyczajnie padły!!! Reszta ekstra :) Napiszcie jak to u Was jest-zastanawiam się nad fuksją-może już wyjąć ją z 10 stopni?
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alinko ;:167 witam serdecznie :wit

Niestety, w powyższej spawie nie pomogę, ponieważ nie mam zielonego pojęcia :oops:

Życzę miłej niedzieli i co kawałek mojego ogrodu, ten który Ci się najbardziej podoba, zostawiam ;:3

Obrazek
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

No to dzisiaj eksperymentowałam :) :tan :tan :tan
Obcięłam fuksje i wyniosłam z zimowania do ciepłego przedpokoju. 3 na 100% fajnie przezimowały-jedna chyba padła-nie zauważyłam ,że nie ma odpływu -przelana !!Kurcze szkoda-drzewko zaczęłoby 4 sezon.....

Moje bonzaje -przeżyły chyba ślicznie w dobrym stanie...poleżakowały sobie w cieplutkiej wodzie w wannie- teraz cieszą się widnym oknie :):) :uszy :uszy

Kaktusiki - różnie!!
Pierwszy raz zostawiłam je w zimnym ( 10 stopni) i prawie bez podlewania... cóż-więcej tego nie zrobię!!
Straciłam chyba połowę kolekcji,głównie malutkie ( nowe nabytki) zwyczajnie to są hybrydy hodowane w szklarniach,pędzone nawozami.... teoria wychowania gatunków-nie ma tutaj wiele zastosowania!!!

A teraz jeszcze raz fachowe pytanie- co robicie z przekwitłymi gwiazdami betlejemskimi i amarylisami ???
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Alu jestem pod ogromnym wrażeniem nie tylko twojego ogrodu i roślin ale przede wszystkim
ślicznych zwierząt.Myślę że w rzeczywistości kucyk i koza spacerująca po kostkach brukowych musi wyglądać imponująco.Czy amarylisy które pokazałaś zakupiłaś na allegro, niektóre są bardzo ładne.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Witaj Alinko w końcu zawitałam do ciebie nie skończyłam wprawdzie przeglądać wątku tak pięknie u ciebie tyle wspaniałych roślin egzotycznych a ja się martwię że figi mi zmarzną i gunnera palmę też chciałam sobie sprawić ale się powstrzymałam tobie koło domku nikt nie wyciągnie a ja się bałam że mi ukradną pozwolisz że będę częstym gościem
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Alinko tak to już jest, że najlepiej człowiek się uczy na własnych błędach :wink:
Niestety nie pomogę Ci, nie mam wiedzy odnośnie amarylisów i gwiazd betej...

Ale mam dla Ciebie
Obrazek
uwielbiam ten krzew ;:196
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

u mnie jeszcze wszystko śpi w piwnicy ,wynoszę dopiero w połowie marca do cieplejszego miejsca i tak zdążą wyrosnąć do połowy maja kiedy już jest po przymrozkach i wszystko wystawiam do ogrodu .... pytałaś się o białe psiankowe , mam dwa krzaczki ale pnące a niebieską pragnę uformować w kształcie drzewka ..ciekawe jak się przetrzymają bo w piwnicy jest bardzo zimno .. ale mrozu nie było ...
białe psiankowe pnące

Obrazek
szafirowa burza ..

Obrazek
jak będę skracać to ukorzenię białe i niebieskie ,tylko nie wiem czy mi się ukorzenią ...
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

danutab pisze:Alu jestem pod ogromnym wrażeniem nie tylko twojego ogrodu i roślin ale przede wszystkim
ślicznych zwierząt.Myślę że w rzeczywistości kucyk i koza spacerująca po kostkach brukowych musi wyglądać imponująco.Czy amarylisy które pokazałaś zakupiłaś na allegrooo, niektóre są bardzo ładne.
Witam :)
Powiem Ci ,że zwierzątka dokazujące w śniegu- dzisiaj szalały- są cudne!!
Po kostkach one spacerują jak wybierają się do domu z wizytą!! Latem nie zamykamy drzwi i często zdarza się spotkać nieproszonych gości w kuchni...doskonale wiedzą gdzie jest schowana marchewka i jabłka :;230 :;230 Małe kradziochy~!!!
Zobacz:
Pospaceruję po pokoju-może coś znajdę...
Obrazek
Co??? Mnie z domu chciał wyprosić?? Z rogami na gościa....
Obrazek
Myślisz ,że w tym roku azalie mi zakwitną???
Obrazek
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

zofia majowska pisze::wit Witaj Alinko w końcu zawitałam do ciebie nie skończyłam wprawdzie przeglądać wątku tak pięknie u ciebie tyle wspaniałych roślin egzotycznych a ja się martwię że figi mi zmarzną i gunnera palmę też chciałam sobie sprawić ale się powstrzymałam tobie koło domku nikt nie wyciągnie a ja się bałam że mi ukradną pozwolisz że będę częstym gościem
Zosiu- serdecznie zapraszam ;:196
Latem umówimy się na kawkę w restauracji w której mają tak bungewillę- przesłuchamy właściciela w temacie jak ją uhodował :;230 :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

zofia majowska pisze::wit Witaj Alinko w końcu zawitałam do ciebie nie skończyłam wprawdzie przeglądać wątku tak pięknie u ciebie tyle wspaniałych roślin egzotycznych a ja się martwię że figi mi zmarzną i gunnera palmę też chciałam sobie sprawić ale się powstrzymałam tobie koło domku nikt nie wyciągnie a ja się bałam że mi ukradną pozwolisz że będę częstym gościem
Zosiu- serdecznie zapraszam ;:196
Latem umówimy się na kawkę w restauracji w której mają tak bungewillę- przesłuchamy właściciela w temacie jak ją uhodował :;230 :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

maryla-56_56 pisze:Alinko tak to już jest, że najlepiej człowiek się uczy na własnych błędach :wink:
Niestety nie pomogę Ci, nie mam wiedzy odnośnie amarylisów i gwiazd betej...

Ale mam dla Ciebie
Obrazek
uwielbiam ten krzew ;:196
Oj cudny!!!
Niestety jestem nie wedukowana w tej materii -proszę napisz jak krzaczek nazywa się ( czy to ognik??)
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

A jednak wiesz :D - to ognik ;:138 Jesteś po prostu skromna ;:196
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

maniusika pisze:u mnie jeszcze wszystko śpi w piwnicy ,wynoszę dopiero w połowie marca do cieplejszego miejsca i tak zdążą wyrosnąć do połowy maja kiedy już jest po przymrozkach i wszystko wystawiam do ogrodu .... pytałaś się o białe psiankowe , mam dwa krzaczki ale pnące a niebieską pragnę uformować w kształcie drzewka ..ciekawe jak się przetrzymają bo w piwnicy jest bardzo zimno .. ale mrozu nie było ...
białe psiankowe pnące

Obrazek
szafirowa burza ..

Obrazek
jak będę skracać to ukorzenię białe i niebieskie ,tylko nie wiem czy mi się ukorzenią ...
Janeczko ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 BŁAGAM CIĘ NA KOLANACH.....
Proszę...ukorzeń mi ciut ( taką mciupką sadzoneczkę białej!!!)

JEŚLI PODLEWASZ CO 10 DNI-WYŚMIENICIE PRZETRWAJĄ :)
Moja szafirowa ma już 23 lata :tan :tan :tan
Powiem ,że o nią dbam najbardziej ( w ubiegłym roku padła mi 10 letnia-zapomniałam o niej i...)

Wklejam moje cudo ;:138
Tutaj początkiem lata
Obrazek

Obrazek
A tutaj już się rozbujała
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p

Post »

maryla-56_56 pisze:A jednak wiesz :D - to ognik ;:138 Jesteś po prostu skromna ;:196
Nie ,nie - kilka takich krzaczków posadziłam jesienią-miały tylko kilka owocków :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”