Krzaczki Kani

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Krzaczki Kani

Post »

Aniu , dziękuję za miłe słowa o synku :D . A jeżeli chodzi o jabłonkę, to jest to Kosztela. Czytam o niej, że to stara odmiana a dla niektórych jest wspomnieniem dzieciństwa. Zobaczymy jaki ma smak, bo sadzona jest jesienią i to jej pierwsze owocowanie u mnie :D
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu , jabłoneczka śliczna i nie widzę wilków. I już owocuje , super ;:215
Na jakiej podkładce jest, będzie mała czy duża?
Jesienią też muszę dokupić jabłonkę, może poszukam koszteli :D , tylko chciałabym aby była na wysokiej podkładce.

Wyobraź sobie ,że byłam akurat przy Netto i kupiłam sobie żurawki o których piszesz, za 3 zł :tan
Ale były tylko LIme Marmalade , Lime Rickey, i Palace Purple .

Nie wiem czy to ten sam fruczak, jest taki szybki , że trudno mu się przyjrzeć i nawet nie startuję po aparat żeby go uwiecznić , :wink: , powącha coś i zaraz zmyka , ale bardzo ciekawe stworzonko :D
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kasiu :D dzisiaj wpadłam do Netto na Morenie i dostałam już tylko Lime Rickey. :tan Oczywiście kupiłam aż trzy sztuki. :lol: Była jeszcze Palace Purple ale tej mam akurat dostatek. :lol:
Dzięki za informację. ;:196
:wit
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Kasiu, wilczków nie widzę :D
Drzewko piękne i zdrowe ;:215 .

Synuś uroczy i zawsze radosny.
Rabatki takie jak lubię, kolorowe. A ulubiona dalia skradła i moje serce.
Ławeczki wyglądają, jakby były tam zawsze, jesteś z nich zadowolona?
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No i proszę jak pięknie Twoja działka wygląda. Kwiaty różnej maści i koloru a dodatek 2-nożny bezcenny ;:196
Gratuluję wypasionych cenowo zakupów ;:215 Jak ja kofam takie zakupy, one najbardziej cieszą. Wydaje mi się, że częściej będzie trzeba takie sklepy odwiedzać a nóż, widelec znowu coś się pojawi.
A zaglądałaś do swoich osobistych żurawek czy przypadkiem nie będzie można ich we wrześniu podziabać na części?
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, moja wiedza z dziedziny sadownictwa jest właściwie żadna a jabłonka kupowana była na zasadzie, że chcę mieć jabłonkę. Wolałabym malowniczą dużą ale ta chyba jest półkarłowa. Praktycznej wiedzy o jabłoniach nie mam ale czytałam, że odmiany karłowe i półkarłowe owocują już nawet w pierwszym roku a ta rzeczywiście ma owoce wcześnie. Odmiany szczepione na antonówce są duże, malownicze i owocują znacznie później, po kilku latach.
A jakie to żurawki zakupiłaś? ;:65
Krysiu, ja również kupiłam żurawki na Morenie :D , właśnie na tym osiedlu mieszkam. Palace Purple jakoś najmniej schodzi w sprzedaży, bo zawsze jej zostaje najwięcej na półkach. Ja nie mam Palace ale mam inne podobne więc też jej nie kupiłam. Cieszę się, że przydała Ci się informacja z mojego wątku. Oby więcej było takich promocji :D . Dziś widziałam dość ładne wrzosy w Carrefour za 2 zł ale tylko fioletowe, igiełkowe.
Justynko , miło, że rzuciłaś okiem na moją jabłonkę :D . Ławki w zasadzie spełniły moje oczekiwania, bo są solidne i dobrze komponują się z trochę dziką urodą mojej działki. Mały minus za to, że z dwóch ławek wycieka jeszcze żywica :shock: i mam wątpliwości czy z takiego świeżego drewna ławki będą trwałe :? . Na razie jest OK.
Ilonka, niektóre żurawki już dziabnęłam :tan . Szkoda, że teraz jest tak sucho, ciekawe czy się te dziabnięte przyjmą :roll: .

Jeszcze tydzień temu w pełnym rozkwicie były te lilie. Jedna z tych białych lilii była dopiero w pąkach. Późno mi kwitną, prawda?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chyba nie pokazywałam jeszcze aniołków :D . Nabytek z Jarmarku Dominikańskiego.
Obrazek
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Kasiu! Ale Ci zazdroszczę kwitnących lilii ;:oj
W tym roku nie nacieszyłam się swoimi i mam niedosyt. Janioły ;:215
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Kasiu taka jabłonkę chętnie sobie kupię,bo moja staruszka chorowita bardzo i nawet pryskanie i dbanie o nią nie pomaga ;:224
Wczoraj zaszłam do Netto,ale żadnej żurawki nie zastałam,no trudno :D
Za to kupiłam w Biedronce 3 paczki cebulek tulipanów i dwa opakowania szachownicy i już się cieszę :heja
U mnie pogoda dziś słaba,zachmurzone niebo,a tak bardzo chciałam jechać na działkę,oby tylko nie padało ;:131
Rzeczywiście późno u Ciebie kwitną lilie,ale za to jak pięknie ;:63
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, kupiłam te trzy ,bo tylko takie były :wink: , a ja nie miałam tych odmian .
To już była końcówka , było tylko kilka doniczek .
Masz piękną lilię i fajnie że tak późno kwitnie, nietypowa .
Janiołki cudne :roll:
Na drzewkach owocowych też nie za bardzo się znam, ale będę w takim razie szukała na Antonówce, chcę mieć duże drzewko ;:108
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu, Aniu, Kasiu ;:196
Wczorajsza wizyta na działce była krótka a dziś siedzę w domu. Lenia mam i śpiocha :roll: , chyba jesień idzie. Szkoda tylko, że nie chce padać deszcz nic a nic.
Ponieważ ostatnio więcej śpię to i okazji do marzeń sennych jakby więcej. Opowiem Wam co mi się śniło dziś w czasie popołudniowej drzemki. Siedziałam sobie w domu i patrzyłam przez okno, gdy nagle przy moim balkonie zawisły w locie ... pegazy ;:202 :lol: i zaczęły coś jeść z balkonu sąsiadki piętro wyżej. Jak koniki sobie podjadły, to zaczęły ... jakby to powiedzieć ... obdarowywać obornikiem wprost na mój balkon a ja szczęśliwa pobiegłam po szufelkę i miałam już taki skarb pod moje rośliny. Nawet we śnie zachowałam przytomność umysłu prawdziwego ogrodnika i pamiętam, że intensywnie się zastanawiałam czy aby tylko takie pegazy jedzą to samo, co konie, bo jeżeli jedzą też mięso, to obornik od nich nie nadaje się pod rośliny. Obudziłam się, sięgnęłam po internet i szukam teraz dobrego psychiatry :lol: .
Wczorajsze zdjęcia. Pozdrawiam wrześniowo :wit .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Atrakcją w ubiegły weekend było przypłynięcie do Gdańska największego na świecie kontenerowca. Pojechaliśmy go obejrzeć i przy okazji pobawiliśmy się trochę w wyścigi z falami :D .

Obrazek
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Kasia! Z tematyką snów to nawet mnie przebiłaś :;230 (choć ostatnio to śni mi się głównie firma itp, bo są problemy :twisted: )
Jaki to człowiek zapobiegliwy, nie martwi się, że nabrudziły, tylko czy na pewno dobry towarek ;:303
Wypadu nad morze zazdroszczę. ;:145 Byłam w tym roku, ale tylko służbowo ;:131
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kasiu :) ale się uśmiałam. :;230 Taki sen to chyba powinien oznaczać przypływ sporej gotówki. :lol:
Ale i obornik też się przyda. ;:306
Piękne zdjęcia z wrzosami. ;:138 Tylko dlaczego jakoś tak się tęskno za latem robi na takie widoki ?
Mały miał wielką frajdę nad morzem , i mama chyba też . ;:138
Buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kaśka, ale się uśmiałam ;:306 , fantastyczny sen ogrodnika - marzyciela :D
I sprawdziłaś, co jedzą pegazy? skoro po końskim oborniku rośliny dostają kopa, to dopiero co po pegazach ;:215

Zdjęcia wrześniowe cudne, ale pięknie jest u ciebie :roll:
Morza na co dzień to ci zazdroszczę :wink: , ale macie fajnie , a tego wielkoluda pokazywali też w tv ale na żywo jeszcze fajniej zobaczyć :D .

Dziś jest bardzo senny dzień, też się zdrzemnęłam po południu, chyba ciśnienie niskie i tak zimno ;:219
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Kasiu -Qurcze, może te pegazy poleciały od Ciebie na mój balkon? Może tam "złotko" pegazowe leży do dzisiaj? A ja o tym nic nie wiem i obornik za ciężkie pieniądze nabyłam od niejakiego Szczepana :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu, czasami z chaosu wyłania się coś lepszego niż było do tej pory. Za jakiś czas, jak już sprawy firmy się rozwiążą, życzę Ci lepszych snów. Najgorsze są okresy przejściowe. Zdrowie najważniejsze ;:108 . Dobrym sposobem na przetrwanie niektórych problemów są małe przyjemności - to tak tylko chciałam przypomnieć w sprawie np. jeżówek :wink: .
Krysiu, za taką interpretację mojego zwariowanego snu, to ja Cię normalnie w te pędy ;:196 ;:168 ;:196 ;:168 ;:196 (interpretacja pieniężna bardzo pożądana, zwłaszcza, że jestem po zakupach wyprawek do szkoły :roll: ). Prawdę mówiąc, gdyby nie mój synek, to nie miałabym pewnie okazji poganiać na plaży, bo ja osobiście za morzem specjalnie nie przepadam :oops: . Rację mieli ci, co mi mówili, że dzieciaczek w dojrzałym wieku odmładza ;:306 .
Kasiu, w moim śnie chyba powstał miks o stosowanych przeze mnie w tym roku nawozach a mianowicie był to nawóz gołębi oraz nawóz koński (zbierany przeze mnie osobiście na szpadel) od koni przejeżdżających obok naszej działki :lol: .
Pogoda u nas rzeczywiście jakby już jesienna. Mocno wieje i trochę popadało, ale naprawdę tylko troszkę.
Marysiu, a wiesz, że może to być, że poleciały do Ciebie :lol: . W końcu to tylko rzut beretem! A tak na serio, to pan w ogrodniczym w drewnianej budce (ale tej przy przychodni i liceum a nie tej obok nas) wprowadził do oferty obornik w workach w cenie 3 zł. Do tej pory kupowałam go tylko w szkółce w Jankowie. Ja używam go przy zaprawianiu dołków do sadzenia. Tak tylko wspominam, jakbyś go potrzebowała. Można przewozić w bagażniku, nie śmierdzi jak "żywy" obornik.

Ostatnio fascynują mnie dalie, jako ozdoba niewymagająca pielęgnacji, niezawodna i dająca kolor w czasie, gdy róże odpoczywają. Nie mam żadnych fikuśnych odmian ale te, które mam i tak mnie cieszą. Kilka wczorajszych portretów :D .
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Z wieży Twierdzy Wisłoujście widać miejsce, w którym, wg najbardziej popularnej wersji, zaczęła się II Wojna Światowa. Tam, gdzie stoi mały, niebieski statek, 1 września 1939r. stał pancernik Schleswig-Holstein, który strzelając w stronę drzew widocznych po lewej stronie, celował w Westerplatte.

Obrazek
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”