Reniu, czasami z chaosu wyłania się coś lepszego niż było do tej pory. Za jakiś czas, jak już sprawy firmy się rozwiążą, życzę Ci lepszych snów. Najgorsze są okresy przejściowe. Zdrowie najważniejsze

. Dobrym sposobem na przetrwanie niektórych problemów są małe przyjemności - to tak tylko chciałam przypomnieć w sprawie np. jeżówek

.
Krysiu, za taką interpretację mojego zwariowanego snu, to ja Cię normalnie w te pędy

(interpretacja pieniężna bardzo pożądana, zwłaszcza, że jestem po zakupach wyprawek do szkoły

). Prawdę mówiąc, gdyby nie mój synek, to nie miałabym pewnie okazji poganiać na plaży, bo ja osobiście za morzem specjalnie nie przepadam

. Rację mieli ci, co mi mówili, że dzieciaczek w dojrzałym wieku odmładza

.
Kasiu, w moim śnie chyba powstał miks o stosowanych przeze mnie w tym roku nawozach a mianowicie był to nawóz gołębi oraz nawóz koński (zbierany przeze mnie osobiście na szpadel) od koni przejeżdżających obok naszej działki

.
Pogoda u nas rzeczywiście jakby już jesienna. Mocno wieje i trochę popadało, ale naprawdę tylko troszkę.
Marysiu, a wiesz, że może to być, że poleciały do Ciebie

. W końcu to tylko rzut beretem! A tak na serio, to pan w ogrodniczym w drewnianej budce (ale tej przy przychodni i liceum a nie tej obok nas) wprowadził do oferty obornik w workach w cenie 3 zł. Do tej pory kupowałam go tylko w szkółce w Jankowie. Ja używam go przy zaprawianiu dołków do sadzenia. Tak tylko wspominam, jakbyś go potrzebowała. Można przewozić w bagażniku, nie śmierdzi jak "żywy" obornik.
Ostatnio fascynują mnie dalie, jako ozdoba niewymagająca pielęgnacji, niezawodna i dająca kolor w czasie, gdy róże odpoczywają. Nie mam żadnych fikuśnych odmian ale te, które mam i tak mnie cieszą. Kilka wczorajszych portretów

.
Z wieży Twierdzy Wisłoujście widać miejsce, w którym, wg najbardziej popularnej wersji, zaczęła się II Wojna Światowa. Tam, gdzie stoi mały, niebieski statek, 1 września 1939r. stał pancernik Schleswig-Holstein, który strzelając w stronę drzew widocznych po lewej stronie, celował w Westerplatte.