Ogródek AGNESS cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Agnieszko ja w tym roku posadziłam krokosomię i pięknie zakwitła, czy ta Twoje w pierwszym roku też nie kwitła??
Zastanawiam się czy ją wykopywać, ale jak piszesz ,że zimuje to moją też zostawię, może nic jej nie będzie. :lol:
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne różyce ,rozwary ,krokosmie...............
Moja krokosmia zakwitła jak na razie 1 kwiatem ,a wsadzona była tej wiosny .Niestety języczki 2 sadzone też wiosną ,jak na razie żadna nie pokazała kwiatów . :(
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

JolantaGraj pisze:Piękne różyce ,rozwary ,krokosmie...............
Moja krokosmia zakwitła jak na razie 1 kwiatem ,a wsadzona była tej wiosny .Niestety języczki 2 sadzone też wiosną ,jak na razie żadna nie pokazała kwiatów . :(

Jolu,
a ile cebul wsadziłaś - jedną?, bo ja sporo.I teraz jest ładna kępa.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Nie pamiętam ile było cebul ,ale kępa jest ładna duża .Może jeszcze coś wypuści ,bo tego jednego pąka zobaczyłam 2 dni temu .Muszę się dokładnie przyjrzeć ,może jest więcej pąków . ;:24
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

To ja zrobię zdjęcie moim, do jutra.
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Wspaniałe storczyki, u mnie jeszcze w pąkach, ale już część łądnie ruszyła :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iguś moja krokosmia wcześniej nie kwitła, posadziłam ją ze 3 lata temu, później o niej zapomniałam, i na jej miejsce posadziłam różę :roll: :lol: Przez te 3 lata wychodził tylko listkowy szczypiorek, ja tego nie zaczepiałam, i w tym roku wreszcie jedna cebulka postanowiła zakwitnąć :lol: Przepiękną olbrzymią kępę ma Ola Odważna, dosłownie widok niesamowity :D

Joluś
Twoje języczki mogą jeszcze zakwitnąć, moje dopiero zaczynają, otworzyły na razie po jednym kwiatku, ale pod listeczkami mają mnóstwo pąków :D

Sylweste
dziękuję za odwiedziny, miło mi bardzo, że podobają Ci się moje storczyki :D Piszesz, że Twoje w pąkach więc niedługo i u Ciebie zrobi się pięknie kolorowo :D
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Aguś storczykowo piękne :D .Choroby gardła nie zazdroszczę,dla mnie cokolwiek z gardłem to katastrofa :shock: .Dbaj o nie.Róża ma super kolor,mój ulubiony :D .Krokosmi nie znam,a języczka wsiąkła,nawet nie wiem gdzie,nie wylazła po zimie :roll:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga ja mam kilka kęp krokosmi. Zwykle praktykuję taki sposób, że część zostawiam w ziemi,
a część wykopuję na zimę do piwnicy. Chyba ten sposób się sprawdził,
bo poprzedniej zimy pozostawiona w ziemi nie wypuściła wiosną (u koleżanki także)
Wykopując wkładam do przechowania całą kępkę (z ziemią), nie dzielę na cebulki,
wtedy szybciej wiosną wypuszcza, bo nie obsycha.
Może w cieplejszej części kraju zimą nie przemarza, u mnie się zdarzyło, dmucham na zimne :roll:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Nacieszyłam oczy Twoimi storczykami. O dziwo mój ostatni ( ten z 8 marca ) wciąż jeszcze kwitnie i nawet wypuszcza kolejny pęd kwiatowy :shock: Jestem w ciężkim szoku!
Ja też krokosmii nie wykopuję na zimę - znosi u mnie zimy i nawet kwitnie co roku :wink:
Mam nadzieję, że z gardziołkiem już OK?
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Aguś rozwar niesamowity, jak greckie niebo. Twój ogród kwitnie niestrudzenie. Wracaj do zdrowia, bo szkoda lata
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Przepięknie niebieski kolor rozwarów :!: :!: :!:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, mam nadzieję, że samopoczucie już lepsze :) Śliczna ta różyczka od Gieni :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Agnieszko ładnie kwitnie Ci rozwar ja ma niebieskiego i rózowego
ale małe sadzonki.Nie mogę doczekać sie ogólnych widoczków. Mam
nadzieje ze już wydobrzałaś.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Halinko, ja również uwielbiam pomarańczowy kolorek u róż, szukałam takiej pięknotki długo i w końcu dzięki Geni mam :D Ona niestety dosyć szybko przebarwia się na łososiowo, ale ja jeszcze chcę dokupić sobie różnych odmian w kolorkach pomarańczy :D Liczę na jesienne oferty na allegro :D
Co do języczki, to ona w moim ogródku jest ważna z tego powodu, że kwitnie, kiedy u mnie mało kolorków, głównie zieleń :roll: W Twoim pięknym kolorowym ogrodzie jest i tak pięknie, więc nawet jak się nie pojawiła po zimie, to i tak jest co podziwiać :D

Eluś
zrobię z krokosmią tak jak radzisz, wykopię na zimę. Z tym, że tam ostały się jeno ze 3 cebulki, więc spróbuję jeszcze raz i wiosną dokupię i posadzę, może się uda :roll:

Izuś wyobrażam sobie , że piękny jest Twój storczyk :D one tak mają, że potrafią kwitnąć i 9, albo i nawet więcej miesięcy, i to jest w nich wspaniałe :D A z gardłem już ok, dziękuję ;:196

Dorotko dziękuję :D rozwar ma faktycznie śliczny niebieściutki kolorek, muszę dokupić sobie jeszcze różowy, bo biały mam :D

_oleander_ dziękuję :D poszukuję jeszcze różowego, żeby ożywić sierpniową monotonię w moim ogródku 8) :lol:

Moniś dziękuję ;:196 Mi również bardzo podoba się ta różyczka, tylko żałuję, że szybko przebarwia się na różowo, ale myślę, że jak będzie miała więcej kwiatuszków, to będzie piękny efekt :D

Danusiu dziękuję, już jest ok :D Dziś nie dam rady- jestem zawalona przetworami- dżemiki brzoskwiniowe i sałatki z ogórków :lol: - ale jutro cyknę troszkę fotek :D Rozwary są faktycznie śliczne ja właśnie jeszcze poluję na różowego bo mam niebieskiego i białego :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”