Witam Wszystkich bardzo serdecznie
W ciągu ostatnich dni bardzo wiele się działo i nie miałam czasu, żeby zajrzeć na forum. Imprezy 15 sierpnia były bardzo udane, ale męczące
Izo, żółtych zimowitów nie spotkałam

Taki kolor kwiatów ma starnbergia, ale bardzo trudno ją kupić. Bardziej przypomina krokusa.
Nie dziwcie się 800 cebulami tulipanów, przez lata trochę ich kupiłam, a łatwo się mnożą
Dalo, masz rację

Ostatni weekend był upalny, prawdziwie letni

Dzisiaj trochę chłodniej po nocnej burzy i wieje chłodny wiatr. Oby jesień przyszła jak najpóźniej!!
Cynthio, przez kilka lat ich nie wykopywałam i w końcu musiałam to zrobić

Ponieważ było ich bardzo dużo, pokusiłam się o policzenie

Rozdałam już jednak prawie połowę, więc mniej się zmęczę przy sadzeniu

Co prawda w piątek dokupiłam koło 100 narcyzów, ale ich na szczęście nie trzeba często wykopywać.
Joluś, niestety, tulipany trzeba co jakiś czas wykopać, najlepiej co dwa- trzy lata. Trochę to zaniedbałam i wiele odmian w tym roku nie porażało urodą
Haniu, u mnie wszędzie piachy, więc cebule dobrze się trzymają.
Myślałam, że owoce wiciokrzewu są trujące... skoro jednak są wśród żywych...
Tess, przepraszam, że nie odpowiedziałam na smsa... Zauważyłam go dużo po czasie

Wiesz, jaki miałam kołowrót...
Andrzeju, dziękuję

Przy hostach mniej więcej w połowie maja rozsypuję ślimakol i to zazwyczaj wystarcza. Z reguły raz w miesiącu oprysuję cały ogród owadofosem.
Uleńko, Malutka śliczna

Chłopakom szykuje się pracowita wiosna
Majko, na szczęście

Podejrzewam, że do śmierci go nie wykorzystam w całości
Danusiu, dziękuję

Tulipanów dokupiłam tylko kilka pełnych odmian, których nie miałam i jedną triumph- Marjolein Bastin- oczarowała mnie
Joasiu, dziękuję

Staram się wszystkie cebule posadzić do 10 września, ale potem ledwo żyję
Alu, trochę tych cebul się nazbierało

Muszę Cię jednak zapewnić, że 80 to nie jest dużo, ginie w ogrodzie...
Zakwitł w końcu achimenes

Na razie jednym kwiatem, ale pąków ma dużo.