Z Elfowej krainy storczyków ;)))

Zablokowany
Blue Monkey
500p
500p
Od: 31 gru 2008, o 20:04

Re: Z Elfowej krainy storczyków ;)))

Post »

Justus wystarczy Cie na chwile z oka spuścić i storczyków Ci przybywa tak, że człowiek później nie nadąża z oglądaniem ;:63 Trzymam kciuki za reanimowane bidaki i za Ludisie bez listków, oby wszystkie wróciły do formy ;:108 Equetris śliczny, koniecznie rób zdjęcia na kolejnych etapach rozwoju pączków ;:108 Ślicznie kwitnie tez Dendrobium, uwielbiam ich kwiaty ;:138 oby keiki tez szybciutko pokazały na co je stać ;:3
Pozdrawiam, Basia:)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne kwitnienia, zwłaszcza equestris. Mój bialy niestety oba pąki zrzucił, ale zakwitł rózowy.
Awatar użytkownika
pani_storczyk
500p
500p
Od: 15 mar 2010, o 14:18

Post »

Justynko Equestris jak z bajki a Dendr . w niczym mu nie ustepuje.Wspaniale niech długo cieszą Twoje oczka (i nasze) :wit
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.:)

Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Kaja-gr
200p
200p
Od: 24 kwie 2010, o 01:00
Kontakt:

Post »

Cudne nowości ;0 szczególnie ładne dendrobium phal :)

właśnie skończyłam czytać Twój cały wątek i jestem pod wrażeniem :) Gratuluję kolekcji ! :)
Pozdrawiam, Kaja

Moje storczyki :)
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

pH. equetris alba, niesamowity gratuluję kwitnienia :)
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Justynko, ale u Ciebie ruch. Tyle wspaniałych nowości. Jedna ciekawsza od drugiej. Powodzenia w reanimacji.
Gratuluję kwitnienia u Nelly Isler.
pH. equetris "alba" naprawdę słodziutki i wcale się nie dziwię, że jest dumą twojej kolekcji. ;:1
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Luczek - a może jakieś wspólne geny mają? ;:224

Aniu- też go za tą kruchość uwielbiam. Wygląda jak aniołek lecący w stronę nieba... ;:108

Henryk- dziś Zobaczysz, jaki Equetris jest maleńki. Zrobiłam fotkę porównawczą z hybrydą ;)

Mala_Mi- to ja czekam cierpliwie na Twój rozwinięty pędzik na Equetrisie. Ja liczę na jakieś keiki na moim... ;:108

BlueMonkey- moje Dendrobium pH. lubię ze wzgl. na jego częste kwitnienie ;) Co chwila zachwyca kwiatuszkami, mimo, że nie kwitną tak długo, jak falki.

Dusiu- na pewno zakwitnie następnym razem. Ja przycięłam jesienny pęd "powystawowy", żeby dać mu szansę na aklimatyzację i wzmocnienie. Odwdzięczył się wiosennymi kwiatuszkami... ;:108

Pani_Storczyk - dendrobium pH. krócej kwitnie, ale za to częściej niż falki puszcza u mnie pędziki kwiatowe :)

Kaja- dziękuję i życzę podobnej albo większej kolekcji :D

Trzynastko- dziękuję, teraz marzy mi się, by kolekcji dołączył pH. equetris "ilocos alba" z żółtym środeczkiem ;)

Joane- dziękuję w imieniu Equetrisa ;) Żeby tylko zechciał jeszcze kiedyś dzidziusie wypuścić byłabym w siódmym niebie ;:224

Dziękuję za wszystkie odwiedziny. Aparat oddałam, ale jeszcze parę fotek kwitnących mam.
"Ciapek" kwitnie od grudnia non stop, przedłuża nowy pęd i stary będzie chyba się rozgałęziać:

Obrazek

Różowy peloric nadal kwitnie. W długi, majowy weekend odkryłam, że pachnie:

Obrazek

Największa moja hybryda, różowy-pierworodny i orange-woskowy:

Obrazek

Oraz maleńkie kwiatuszki Equetrisa na tle różowego-pierworodnego:

Obrazek

A dziś odkryłam drugi pędzik u miltonopsisa :tan A "Bielik" rozpoczął otwieranie pączuszków z przedłużenia pędu, fotki, jak tylko będę mieć aparat w domku :) Wszystkie katlejaste, oncidium, cambria od Gogi, dendrobia nobile i dendr. kinganium dziś pojechały na dzialkę. WIeczorem zrobię im nowe "wakacyjne" mieszkanko. :)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Dusiu- na pewno zakwitnie następnym razem. Ja przycięłam jesienny pęd "powystawowy", żeby dać mu szansę na aklimatyzację i wzmocnienie. Odwdzięczył się wiosennymi kwiatuszkami..
Mój miał zakwitnąć po raz pierwszy (to jest sadzonka). Mam 2 takie sadzonki (equestris ilocos alba), jedna miała pęd z 2 pąkami, ale opadły.
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17

Post »

Justynko chwilę mnie nie było w Twoim wątku, a tu tyyyle nowości...kwitnień...pędzików :shock:
Piękne ;:63
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Może marzenie się wkrótce spełni :) czego życzę :) a perolic jest przeuroczy :)
Awatar użytkownika
sylwiat26
50p
50p
Od: 5 sty 2010, o 16:14

Post »

;:138 Justynko ale u Ciebie ruch tyle nowości.Perolik śliczny jeszcze żadnego nie mam jakoś nie miałam szczęscia go spotkac a szkoda bo maja ciekawe kwiatki.Reszta też śliczna chociaż ja najbardziej lubie falki i tylko takie mam. Też reanimuje swoje ''zdechlaczki'' z biedronki w kamieniach tak jak Ty zobacze co z tego bedzie.Mam miniaturkę którą dostalam w ubiegłym roku na Dzień Matki kwitla około miesiaca i od tego czasu nic.Jakieś 2 tygodnie temu wsadziłam ją do kamieni i juz sukces ;:138 :tan wypuściła listek i korzonek ale sie ciesze bo już mnie złościła i spisałam ją na straty a tu proszę takie miłe zaskoczenie.
Pozdrawiam Sylwia;)
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wooow ile śliczności widać :tan ;:224 Bardzo mi się podoba porównanie wielkości kwiatka dużego phalaenopsisa i eqestrisa ;:196 Dopiero wtedy widać jaki eqestris ma mały kwiatek. ;:180 ;:3 No i jak tu się w nim nie ;:167
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusiu- uda się następnym razem...

Wioleta- to wszystko było rozłożone w czasie, tylko brak aparatu mi nie pozwolił na bieżąco focić ;:224

Trzynastka- może do jesienii się uda go spełnić. Tak, czy siak jest na liście chciejstw ;)

Sylwiat- wybieram się do Krakowa końcem wakacji <bo teraz nie dam ray>. Dam znać, w Praktikerze były dwie całe palety z peloricami. Mam chęć na kolejnego to i może Tobie coś znajdę ;)

Aniu- dziś rozwiniętych kwiatuszków już jest 6szt i kolejne "pękają". Uwielbiam go za tą filigranową lekkość...

Dziękuję za odwiedzinki ;:108

Rano odkryłam, że jeden z bidulków reanimowanych w kamieniach się podniósł. Liście są sztywne, korzonki puszcza i młody listeczek rośnie. Potrzymam go jeszcze ze 2 tygodnie w kamieniach, a potem wsadzę do normalnego podłoża. Chyba deszczowa pogoda i dzięki temu, wysoka wilgotność powietrza na niego pozytywnie wpłynęła. To pierwszy mój mały sukces "szpitalny" ;:108
parapetowce
Awatar użytkownika
sylwiat26
50p
50p
Od: 5 sty 2010, o 16:14

Post »

Graluluje sukcesów w reanimacji moze i moje też odżyją w kamieniach.A co do perolika to bardzo bym Ci byla wdzięczna jak byś mi kupiła. ;:180 Justynko nie byłaś może ostatnio w kwiaciarni koło szpitala?Pan z kwiaciarni mówił że początkiem Maja miał mieć większą dostawę storczyków. ;:87
Pozdrawiam Sylwia;)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie byłam...ale podskoczę i dam Ci znać, może popoludniu mi się uda, albo jutro ;)
parapetowce
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”