Luczek - a może jakieś wspólne geny mają?
Aniu- też go za tą kruchość uwielbiam. Wygląda jak aniołek lecący w stronę nieba...
Henryk- dziś Zobaczysz, jaki Equetris jest maleńki. Zrobiłam fotkę porównawczą z hybrydą ;)
Mala_Mi- to ja czekam cierpliwie na Twój rozwinięty pędzik na Equetrisie. Ja liczę na jakieś keiki na moim...
BlueMonkey- moje Dendrobium pH. lubię ze wzgl. na jego częste kwitnienie ;) Co chwila zachwyca kwiatuszkami, mimo, że nie kwitną tak długo, jak falki.
Dusiu- na pewno zakwitnie następnym razem. Ja przycięłam jesienny pęd "powystawowy", żeby dać mu szansę na aklimatyzację i wzmocnienie. Odwdzięczył się wiosennymi kwiatuszkami...
Pani_Storczyk - dendrobium pH. krócej kwitnie, ale za to częściej niż falki puszcza u mnie pędziki kwiatowe
Kaja- dziękuję i życzę podobnej albo większej kolekcji
Trzynastko- dziękuję, teraz marzy mi się, by kolekcji dołączył pH. equetris "ilocos alba" z żółtym środeczkiem ;)
Joane- dziękuję w imieniu Equetrisa ;) Żeby tylko zechciał jeszcze kiedyś dzidziusie wypuścić byłabym w siódmym niebie
Dziękuję za wszystkie odwiedziny. Aparat oddałam, ale jeszcze parę fotek kwitnących mam.
"Ciapek" kwitnie od grudnia non stop, przedłuża nowy pęd i stary będzie chyba się rozgałęziać:
Różowy peloric nadal kwitnie. W długi, majowy weekend odkryłam, że pachnie:
Największa moja hybryda, różowy-pierworodny i orange-woskowy:
Oraz maleńkie kwiatuszki Equetrisa na tle różowego-pierworodnego:
A dziś odkryłam drugi pędzik u miltonopsisa

A "Bielik" rozpoczął otwieranie pączuszków z przedłużenia pędu, fotki, jak tylko będę mieć aparat w domku

Wszystkie katlejaste, oncidium, cambria od Gogi, dendrobia nobile i dendr. kinganium dziś pojechały na dzialkę. WIeczorem zrobię im nowe "wakacyjne" mieszkanko.