Mój ogródek - chatte /cz.5/

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Iza

ogród wygląda naprawdę pieknie i kolorowo .
masz piękną śnieżyce ni i przylaszczkę i te urocze kępy krokusów , aż miło popatrzeć :)
Tera to już będzie tylko coraz ładniej .Oby nam tylko pogoda dopisała:)
Mnie się marzy psi ząb ale u licha nigdzie go nie mogę dostać :( W żadnym markecie nie widziałam na szkółce też nie mają .
Zyczę udanej miłej i słonecznej niedzieli :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Śniłaś mi się Izuś.... że się spotkałyśmy (przypadkowo)
ale nie byłyśy bardzo wylewne ... :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 21 paź 2006, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

no zobaczymy może w przyszłym roku będzie lepiej ale w sumie to dziwne. tulipany też nie wychodzą zbytnio w tym roku. jakaś totalna posucha. nie wiem czy się obraziły czy co ;)
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Izuniu :)

Piękny skalniak, jak wszystko się mocno rozrosło w ciągu jednego sezonu :shock:

Cieszę się, że angielki przetrwały, inne róże może odbiją, trzeba poczekać cierpliwie :)

U mnie rośliny pięknie wychodzą, ale hiacynty coś straciły na urodzie, jakieś małe kwiaty, chyba ich czas już minął :( Będę musiała jesienią dosadzić nowe.
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

WITAJ Izuniu.Pospacerowałam sobie po Twoim ogrodzie( nie pierwszy raz tylko cichutko) i piekne to były chwile spędzone pośród Slicznych kwiatów i krzewów.Piękne astry.lilie królewskie,malowniczo posadzona lawenda z różami,a o nachyłku okólłkowym nie wspomnę-cudo.Krrzewy dorodne.W ogóle piękne przeżycie estetyczne. Pergola Izuniu od razu skojarzyła mi się z Jolusią,która różne cudeńka robi z drewna.Jest fajna i ekologiczna.(oczywiście pergola a nie Jola,którą zresztą serdecznie pozdrawiam).Skalniak zachwyca budzącymi się wiosennie kolorami.Cudnie.Pozdrawiam i idę myśleć o nachyłku,którego mocno pragnę.
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iza,
pięknie juz u Ciebie :roll: na skalniaku tyle roślinek, ze aż troszkę zazdroszczę ale tylko troszkę :wink:
U nas skalniak zarósł połowa jego objętości to jeden krzew, - poprzedni właściciele działki zapomnieli nam powiedzieć, że ten krzew się przycina :) , no i obrósł....
Czekam aż mój M wyzdrowieje, bo trzeba nożem elektrycznym do żywopłotów obciachać- sekator nie pomoże w tym przypadku :evil:
I na nowo będziemy obsadzać skalniak.
A tak o pogodzie - to u nas dzisiaj miało być słonecznie i cieplutko a było pochmurno i dosyć chłodno.
:evil:
pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Widzisz Izuś, u mnie była dziś piękna pogoda! Pojeździłam rowerem i coś czuję, że jutro mogę mieć problemy z chodzeniem :;230

Karolku, dziękuję :D Rzeczywiście, w tym roku nie musiałam zbyt długo czekać, żeby moja wiosna dogoniła tę wcześniejszą :D

Grzesiu, z tymi ilościami hurtowymi to troszkę przesadziłeś :lol: Bardzo mi przyjemnie, ze podobają Ci się moje skromne kompozycje :oops:
Że skalniaczek obrósł, to już nie moja zasługa, ale roslinek, które atakowane przez szarą pleśń, mimo wszystko dały sobie radę. Tylko iglica padła i o mały włos piękna kotula!
Biedna kotula wygląda tak

Obrazek

Podbiał Grzesiu, to ja specjalnie z lasu przytargałam :D Jak przekwitnie to kwiatów też usuwać nie będę. Niech się wysieje, bo z tego co posadziłam, dwie kępki tylko zostały ...

Beatko, pewnie tak. Mój był jesienią dwa razy przesadzany, bo zapomniałam, gdzie go posadziłam i chciałam na niego cos wsadzic :oops:
Teraz wygląda tak ( o ile dobrze go rozpoznałam :roll: )

Obrazek

Witaj Iwono!
Dziękuję za komplementy pod adresem mojego skromnego ogródka.
Snieżyce i przylaszczkę mam dopiero od ubiegłego roku, ale skoro się przyjęły, to mam nadzieję, ze wkrótce utworzą takie malownicze kępy jak u poprzednich właścicieli ;)
Psi ząb też mam niedługo - kupiłam go na wystawie lilii dwa lata temu. jesienią pewnie znów będę go przesadzać :lol: , to zobaczę, może wytworzył już jakieś cebulki przybyszowe ;)

Izulek, a polubiłyśmy się chociaż w tym śnie? :lol: Jak już nawiedzam kogoś we snie, to wolałabym pozostawić pozytywne odczucia :D

Janku, rosliny też mogą mieć swoje humory ;) A tulipany jak dłużej niż trzy lata rosną nie wykopywane, to zchodzą coraz głębiej w ziemię i to może opóźniać wschody.
Może jeszcze będzie ich dużo :D

Ewuniu, cieszę się, że skalniaczek Ci się podoba :D Angielki przezimowały nad wyraz dobrze! :D
Z wielkokwiatowymi gorzej, ale zobaczymy, jak minie groźba przymrozków. Jejku, jak to jeszcze długo!
Ewuś, czy Ty wykopujesz hiacynty? Ja wykopuję co roku, bo podobno nie zaprawianych lepiej nie sadzić, więc co roku je zaprawiam i z roku na rok mam ładniejsze kwiaty. Jeżeli Twoje zdrobniały, to wykop w czerwcu i po zaprawieniu posadź z powrotem. Zobaczysz, czy w następnym roku nie będą ładniejsze :D

Witaj Aniu!
Nie wiem co powiedzieć, na tyle komplementów! Zawsze przy takich okazjach, czuję, ze nie zasługuję na pochwały, które dostaję :? ale jeżeli mój ogródek który nieustannie jest "w budowie " dostarczył Ci miłych wrażeń, to jest mi bardzo przyjemnie :D
A Jolllka pewnie też jest ekologiczna :lol:
Jeżeli bardzo pragniesz nachyłka, to jest prosty sposób, żeby to pragnienie zaspokoić. Wystarczy napisać mi swój adres na pv :D

Ewuś, z krzakiem na pewno szybko sobie poradzicie, a tworzenie skalniaka na nowo - to sama przyjemność :D To ja Ci zazdroszczę :;230
Co do pogody, to podobno fala deszczów ma przejść przez cały kraj od północy w stronę południa, ale te opady mają być jednodniowe.
Życzę zdrowia Twojemu M i Tobie oczywiście też :D

Mam dziś rekordowo szybki internet! :evil: Po kilka minut czekałam na załadowanie tych dwóch zdjęć powyżej, wybaczcie więc, ze dziś więcej zdjęć nie będzie.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Izuś, mój internet dziś podobnie szybki jak Twój :roll: kupę czasu muszę czekać, żeby otworzyły mi się zdjęcia :roll:
Jestem zachwycona Twoim skalniaczkiem :D uwielbiam skalniaki i wszystkie skalne roślinki i kamieniory :lol: Ja swoje skalniaki muszę w tym roku koniecznie przerobić, szczególnie ten mniejszy, mam na nim zbyt zwięzłą ziemię i nic mi na nim dobrze nie rośnie( a przy okazji się powiększy :wink: :lol: ) Prześliczne kwiatki Ci już kwitną, u mnie na razie tylko krokusy i zaczynają prymulki, ale i tak jestem szczęśliwa, bo już nie mogłam doczekać się kolorków w ogródku :D
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 21 paź 2006, o 13:58
Kontakt:

Post »

obyś miała rację, ale z drugiej strony już nawet lilie zaczynają wyłazić, one to akurat są niezmordowane :)
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

Kocio to ma WIOSNE! :D

tymianek podbiał,hiacenty .......no własnie! :shock: ........nie wykopałam! i drobne pipki wyłaża obok grubasów :? .......a co mam zrobić z szachownica? juz 2 rok rośnie jak palma ale nie kwitnie? :x ......KOCIO ratuj!

cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aguś, ja nie tylko na zdjęcia musze czekać, ale na każde otwarcie strony! To strasznie męczące, więc choć zaległości mam wielkie, to chyba nie dam rady długo siedziec :(
Miło mi, ze mój mini-skalniaczek Ci się podoba :D Ja też lubię kamienie, zwłaszcza duże, ale jak na złość mieszkam w bezkamienistej okolicy. U nas kamień wielkości pięsci, to wielki kamień i rzadki :lol:
Ale i tych już nie ma, bo wszystkie wyzbierałam :;230
Zazdroszczę Ci, ja mogłam zrobić tylko taki maleńki skalniaczek, a Ty masz aż dwa i jak połączysz, to będzie wielkie skalniaczysko! W takim to można poszaleć ...
U mnie też pierwiosnki dopiero zaczynają kwitnienie :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Janku, jeżeli będą marne, to wykopiesz, posadzisz jesienią na nowo, posypując kmpostu i będziesz miał tulipany pod brodę :lol:

Agatko, nie mam pojęcia, dlaczego szachownica nie kwitnie :? Moze za młoda była?
W takim razie powinna teraz zakwitnąć ;) :D
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Szkoda Iza że masz wolny internet bo moje zdjęcia do jutra będą Ci się otwierać....
A mój psiząb znowu nie zakwitnie.....ciekawe czemu? :?
Już 3 rok od posadzenia i nic...same liście może to samiec? :wink:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grzesiu, zamiast się męczyć do jutra, prześpię się i jutro zobaczę :D
Nie znam się zupełnie na psich zębach :;230
Ten mój będzie miał dopiero dwa lata w lipcu, ale kwitł od razu. Może kupiłeś jakieś małe cebulki?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Nie wytrzymałaś do jutra.... :wink:
Ja też bym nie wytrzymał......
Mój jest jakiś dziwny......i ma takie wzorki......cebulka była faktycznie mała...jak frezji :shock: :?
Ale 3 lata to przesada...... :?
A może to nie ząb psiaka tylko koci???

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”