Widzisz
Izuś, u mnie była dziś piękna pogoda! Pojeździłam rowerem i coś czuję, że jutro mogę mieć problemy z chodzeniem
Karolku, dziękuję

Rzeczywiście, w tym roku nie musiałam zbyt długo czekać, żeby moja wiosna dogoniła tę wcześniejszą
Grzesiu, z tymi ilościami hurtowymi to troszkę przesadziłeś

Bardzo mi przyjemnie, ze podobają Ci się moje skromne kompozycje
Że skalniaczek obrósł, to już nie moja zasługa, ale roslinek, które atakowane przez szarą pleśń, mimo wszystko dały sobie radę. Tylko iglica padła i o mały włos piękna kotula!
Biedna kotula wygląda tak
Podbiał Grzesiu, to ja specjalnie z lasu przytargałam

Jak przekwitnie to kwiatów też usuwać nie będę. Niech się wysieje, bo z tego co posadziłam, dwie kępki tylko zostały ...
Beatko, pewnie tak. Mój był jesienią dwa razy przesadzany, bo zapomniałam, gdzie go posadziłam i chciałam na niego cos wsadzic
Teraz wygląda tak ( o ile dobrze go rozpoznałam

)
Witaj
Iwono!
Dziękuję za komplementy pod adresem mojego skromnego ogródka.
Snieżyce i przylaszczkę mam dopiero od ubiegłego roku, ale skoro się przyjęły, to mam nadzieję, ze wkrótce utworzą takie malownicze kępy jak u poprzednich właścicieli ;)
Psi ząb też mam niedługo - kupiłam go na wystawie lilii dwa lata temu. jesienią pewnie znów będę go przesadzać

, to zobaczę, może wytworzył już jakieś cebulki przybyszowe ;)
Izulek, a polubiłyśmy się chociaż w tym śnie?

Jak już nawiedzam kogoś we snie, to wolałabym pozostawić pozytywne odczucia
Janku, rosliny też mogą mieć swoje humory ;) A tulipany jak dłużej niż trzy lata rosną nie wykopywane, to zchodzą coraz głębiej w ziemię i to może opóźniać wschody.
Może jeszcze będzie ich dużo
Ewuniu, cieszę się, że skalniaczek Ci się podoba

Angielki przezimowały nad wyraz dobrze!
Z wielkokwiatowymi gorzej, ale zobaczymy, jak minie groźba przymrozków. Jejku, jak to jeszcze długo!
Ewuś, czy Ty wykopujesz hiacynty? Ja wykopuję co roku, bo podobno nie zaprawianych lepiej nie sadzić, więc co roku je zaprawiam i z roku na rok mam ładniejsze kwiaty. Jeżeli Twoje zdrobniały, to wykop w czerwcu i po zaprawieniu posadź z powrotem. Zobaczysz, czy w następnym roku nie będą ładniejsze
Witaj
Aniu!
Nie wiem co powiedzieć, na tyle komplementów! Zawsze przy takich okazjach, czuję, ze nie zasługuję na pochwały, które dostaję

ale jeżeli mój ogródek który nieustannie jest "w budowie " dostarczył Ci miłych wrażeń, to jest mi bardzo przyjemnie

A Jolllka pewnie też jest ekologiczna
Jeżeli bardzo pragniesz nachyłka, to jest prosty sposób, żeby to pragnienie zaspokoić. Wystarczy napisać mi swój adres na pv
Ewuś, z krzakiem na pewno szybko sobie poradzicie, a tworzenie skalniaka na nowo - to sama przyjemność

To ja Ci zazdroszczę
Co do pogody, to podobno fala deszczów ma przejść przez cały kraj od północy w stronę południa, ale te opady mają być jednodniowe.
Życzę zdrowia Twojemu M i Tobie oczywiście też
Mam dziś rekordowo szybki internet!

Po kilka minut czekałam na załadowanie tych dwóch zdjęć powyżej, wybaczcie więc, ze dziś więcej zdjęć nie będzie.