Phal. i skrzynka z zawartością też rewelacyjne, ale masz fajne okazje, żeby takie skrzyneczki kupować ;)
Kasiu raczej prymu nie wiodę wśród storczykowców bo może ilości trochę mam ale podchodzę do nich jak do innych zielonych.kasiunieczka_32 pisze:Grażynko właśnie odwiedziłam Twój wątek i dech mi zaparło gdy zobaczyłam Twoje vandowate okno
Z pewnością wiedziesz prym wśród forumowiczów posiadających te cudowne storczyki![]()
Mam do Ciebie pytanie czysto techniczne jeśli chodzi o ich podwieszanie. Wyczytałam wcześniej, że zawieszone są na karniszach. Mogłabyś coś więcej o tym napisaćBędę się przeprowadzać i chciałabym skorzystać z Twojego karniszowego pomysłu
Nie ma za co .Życzę szczęścia w udanych zakupach.A aukcje są czasami jak hazart-na zasadzie oby cena była jak najniższa i się udało.fragolotta pisze:Dzięki za odpowiedź w sprawie paczek!![]()
Teraz na pewno się skuszę i coś zakupię na aukcji...Chociaż chyba przez jakiś czas powinnam się powstrzymać![]()
, ale w przyszłym miesiącu czemu nie?!
To tylko fart-znajomy nie chciał czekać na ponowne kwitnienia.Wolał ją opylić niż wyrzucać do kosza więc skorzystaliśmy z okazji.Tak szczerze to zawartość doniczek była raczej darmowa bo koszt samych doniczek i karmazytu byłby dużo droższy.Haim pisze:Grażynko, Twoje Vandy cudne są![]()
Phal. i skrzynka z zawartością też rewelacyjne, ale masz fajne okazje, żeby takie skrzyneczki kupować ;)
Sylwio przejmujesz się obiadem.Nie lepsza uczta dla oczuSylki3 pisze:Grażynko u Ciebie jak zwykle cuda od których oczu oderwać nie mogę i znów poł dnia mi schodzi na oglądaniu Twoich storczykówdojdzie do tego że obiadu w domu nie będzie bo nie zdążę ugotować
arlet3 pisze:Grażynko chciałam zapytać jak tam Twoja Ludisia? Moja jakieś dziwne listeczki wypuszcza na końcu pędu kwiatowego
Czy Twoja też tak miała? Będę wdzięczna za odpowiedź.
Z Ludisią postępuje tak samo jak z innymi storczykami-staram podlewać ją jak ma sucho,stoi na wschodnim oknie wśród innych storczyków oraz staram się utrzymywać wilgotność ok.50 %.To mój błąd bo nie rośnie tak jak powinna ale coś tam wypuszcza więc też nie jest źle.O Ludisi sporo poczytacie tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=6880justus27 pisze:O Ludisii to i ja chętnie poczytam. Uczę się jej uprawy ;)