Oaza spokoju Hanki - 2009
- Danio
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Oaza spokoju Hanki - 2009
Haniu ta róża Jan Paweł II śni mi się po nocach. Szukam jej po internecie, ale na razie bezskutecznie. Myślę, że jednak się kiedyś uda.
Z tymi śmieciami w lasach masz zupełną rację. Dziwna jest mentalność ludzka - na podwórku porządek, ale za płotem... mówić się nie chce.
Pozdrawiam Dorota
Z tymi śmieciami w lasach masz zupełną rację. Dziwna jest mentalność ludzka - na podwórku porządek, ale za płotem... mówić się nie chce.
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Haneczko ,jak już wiesz dokupiłam lilii dosyć sporo ,,,,,
no bo mnie nimi zaraziłaś ,,pierwsze mam od Ciebie ,nigdy przedtem nie miałam lilii ,
Kupowałam u P Pojdy ,cieszę się że ma ładne cebulki jak wyczytałam u Ciebie .
Ale będę wszystkie sadzić do wiaderek ,już dosyć ich zgromadziłam ,Twoje też powsadzam zaraz z wiosny ,
bo widzę ,że u mnie nornice grasują i szkoda mi takich piękności żeby mi je zżerały
no bo mnie nimi zaraziłaś ,,pierwsze mam od Ciebie ,nigdy przedtem nie miałam lilii ,
Kupowałam u P Pojdy ,cieszę się że ma ładne cebulki jak wyczytałam u Ciebie .
Ale będę wszystkie sadzić do wiaderek ,już dosyć ich zgromadziłam ,Twoje też powsadzam zaraz z wiosny ,
bo widzę ,że u mnie nornice grasują i szkoda mi takich piękności żeby mi je zżerały

- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusia
Jak masz nornice to musisz jednak dać lilie do koszyków,bo szkoda Twojej pracy-potrafią wszystko zeżreć.U mnie odpukać miałam jedną /chyba/ w jednym roku ale ją upolowaliśmy tzn mój pies dał jej radę.A w tym roku martwią mnie te hołdy śniegu.Jak to zacznie topnieć to nie wiem czy ziemia przyjmie i czy moje lilie nie zgniją.
Dorotka
Cieszy mnie,że moja róża wyzwala u Ciebie tyle pozytywnej energii.Na pewno uda Ci się ja znaleźć.
A teraz zima w moim ogrodzie i zwały śniegu

i na pocieszenie

Jak masz nornice to musisz jednak dać lilie do koszyków,bo szkoda Twojej pracy-potrafią wszystko zeżreć.U mnie odpukać miałam jedną /chyba/ w jednym roku ale ją upolowaliśmy tzn mój pies dał jej radę.A w tym roku martwią mnie te hołdy śniegu.Jak to zacznie topnieć to nie wiem czy ziemia przyjmie i czy moje lilie nie zgniją.
Dorotka
Cieszy mnie,że moja róża wyzwala u Ciebie tyle pozytywnej energii.Na pewno uda Ci się ja znaleźć.
A teraz zima w moim ogrodzie i zwały śniegu

i na pocieszenie

Haniu zwały śniegu mamy podobne ale takich pięknych lilii to nie mam, czy one zimują w gruncie?
- Hanka 1
Witam Irenko.Ta lilia to martagon .Te u mnie to stara odmiana /bez nazwy/.W tym roku widziałam u p.Pajdy -wystawia do sprzedaży martagony -inne kolory też
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Haniu przydreptałam z rewizytą i cała zachwycona patrzę na twoje róże i letnie widoki, choć zima też ładnie wygląda w twojej okolicy 

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Ja też widziałam... ale na razie nie zamawiam... może na jesień.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Widziałam cebulki martagonów na wystawie w Chorzowie ,tylko ,że te ceny mnie przeraziły . . 50 zeta za 1 cebulkę i nie masz pewności czy zakwitnie . Jak na wiosnę je zobaczę to jednak chyba dam się skusić . Wspomnienie minionego lata piękne szczególnie różane
- bogusia177
Ja lilie martagon sprawdzałam teraz na all ,cena leci od 15 ,do 20 złotych
a lilie himalajskie po 50 złotych ,to są te wysokie które pokazywał P Radziul w swoim programie ,,,
to właśnie one ,nie każdy rok kwitną :P
a lilie himalajskie po 50 złotych ,to są te wysokie które pokazywał P Radziul w swoim programie ,,,
to właśnie one ,nie każdy rok kwitną :P
- Hanka 1
Bogusia lilie himalajskie kupowałam cztery lata z rzędu.Kupa kasy a żadna nawet nie wyszła.Uważam,że szkoda nabijać komuś kabzę.Coś z nimi jest nie tak.Bo kupowałam u różnych sprzedawców.
Jadzia Martagony kiedyś były bardzo popularne w ogrodach naszych prababć a później "wyszły z mody" i zaginęły.A teraz takie drogie,bo dopiero hodowcy odbudowują materiał.
Gabryś a ja namawiam za zakup martagonów tym bardziej,że w pierwszym roku nie ma co się po nich spodziewać pięknych kwiatów.Ja na swoją kępkę /zdjęcie wyżej/ czekałam pięć lat.
Grażynka Zima rzeczywiście u mnie jest piękna,bo biała,że aż oczy bolą.Ale co tam pod śniegiem się dzieje?Boli serce ogrodnika,że chyba coś złego.
Jadzia Martagony kiedyś były bardzo popularne w ogrodach naszych prababć a później "wyszły z mody" i zaginęły.A teraz takie drogie,bo dopiero hodowcy odbudowują materiał.
Gabryś a ja namawiam za zakup martagonów tym bardziej,że w pierwszym roku nie ma co się po nich spodziewać pięknych kwiatów.Ja na swoją kępkę /zdjęcie wyżej/ czekałam pięć lat.
Grażynka Zima rzeczywiście u mnie jest piękna,bo biała,że aż oczy bolą.Ale co tam pod śniegiem się dzieje?Boli serce ogrodnika,że chyba coś złego.
- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Haniu zgadzam się z Tobą, że niektóre rośliny znikają na pewien czas a potem znowu nastaje na nie moda, a co za tym idzie wysoka cena. Tak samo było z lilią białą - przez pewien czas nieosiągalna, potem koszmarnie droga a teraz ceny sukcesywnie spadają.
Wydaje mi się, że roślinkom pod śniegiem nie dzieje się krzywda, są zabezpieczone przed mrozem. Niebezpiecznie zacznie się robić, jak śnieg zamieni się w wodę która w zagłębieniach terenu zacznie zalegać.
Pozdrawiam Dorota
Wydaje mi się, że roślinkom pod śniegiem nie dzieje się krzywda, są zabezpieczone przed mrozem. Niebezpiecznie zacznie się robić, jak śnieg zamieni się w wodę która w zagłębieniach terenu zacznie zalegać.
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Haniu możesz mi napisać ja odszukać pana od tych pięknych kwiatów , jak wrzucam Pajda to wyskakuje mi zupełnie co innego
Przepraszam ,że zawracam głowę , ale może i ja się skuszę na to cudo.

O! Moje ulubione zdjęcie wstawiłaś ,Haniu
.Piękna łąka martagonów.....
Jadziu wpisz w wyszukiwarkę all lilypol ( taki nick na all ma p.Pajda) :P

Jadziu wpisz w wyszukiwarkę all lilypol ( taki nick na all ma p.Pajda) :P
Pozdrawiam,Małgorzata
- bogusia177
Jadziu tu masz link http://lilypol.republika.pl/filmy.html
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Haniu masz nowy avatarek czyżbyś przestała lubić róże?
a może to Twoje własne oczko.
Martagonki przecudne.

Martagonki przecudne.