Cynamonowy ogród -2009
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuś za knedle ze śliwkami z cynamonem i placek śliwkowy oddam nawet największego schaboszczaka.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- bishop
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Kreatywność nawet beton potrafi zaprząc do tworzenia nastroju.
A jak jest popyt, to jest też podaż - ja mogę z drogimi Paniami chętnie wymienić wszelkie kluski i knedle na schabowe

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
-
- Od: 5 sie 2009, o 20:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
[quote="Cynamon"]
Oj! Jak lubię ten etap rozwoju kwiatu u agapanta! Tę obietnicę...Zdziwiona jestem, że jeszcze kwitnie.
Rzeczywiście...Ty otrzymałaś obietnicę zwielokrotnioną!!!
Miłe zaskoczenie w temacie beton! U Ciebie...no skłamałabym, gdybym napisała:śliczny, ale jest w porządku.
Dobrze wygląda! Napiszesz coś jeszcze o knedlach ze śliwkami?

Oj! Jak lubię ten etap rozwoju kwiatu u agapanta! Tę obietnicę...Zdziwiona jestem, że jeszcze kwitnie.
Rzeczywiście...Ty otrzymałaś obietnicę zwielokrotnioną!!!
Miłe zaskoczenie w temacie beton! U Ciebie...no skłamałabym, gdybym napisała:śliczny, ale jest w porządku.
Dobrze wygląda! Napiszesz coś jeszcze o knedlach ze śliwkami?
- Cynamon
- Od: 24 mar 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiktorio
... uchwycić ten właściwy moment ... jak w życiu ;)
Krzysiu, latem oddaję wszystkie schaboszczaki , zimą ... odwrotnie
A co do betonu w kawałkach ... to wina mojego aparatu
... są to kawałki granitu, odzyskane z zaprzyjaźnionej zlikwidowanej działki, tam były małym tarasem 
Przy wejściu do ogrodu śródziemnomorskiego ... witają nas 3 hortensje, biała, jasno- i ciemno-różowa. Mają dwa lata, dobrze znoszą zimę, pod świerkowym stroiszem, w tym roku mają ogromne kwiaty, albo mi się tylko tak wydaje ;)

Krzysiu, latem oddaję wszystkie schaboszczaki , zimą ... odwrotnie

A co do betonu w kawałkach ... to wina mojego aparatu

Przy wejściu do ogrodu śródziemnomorskiego ... witają nas 3 hortensje, biała, jasno- i ciemno-różowa. Mają dwa lata, dobrze znoszą zimę, pod świerkowym stroiszem, w tym roku mają ogromne kwiaty, albo mi się tylko tak wydaje ;)

- mag
- Od: 20 mar 2008, o 09:41
... tak mi się też wydawało, nawet lupa była w robocieCynamon pisze: A co do betonu w kawałkach ... to wina mojego aparatu... są to kawałki granitu, odzyskane z zaprzyjaźnionej zlikwidowanej działki, tam były małym tarasem

Coraz bardziej podobają mi się agapanty, zwłaszcza te niebieskie, takie akwarelkowe, tylko ciągle nie pasują mi do charakteru mojego ogrodu. Zresztą tak samo jak i olki, które mam i kocham za ich zapach... chyba trza bedzie śródziemnomorski taras zrobić

Oj tak, napisz coś jeszcze o knedlach, plackach i wszelkich innych śliwkowych wytworach... pomarzymy sobie troszkę

- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
No to trochę zafantazjowałem
Podejrzewałem lastriko, ale znając Twój nadmiar betonu zastosowałem skrót myślowy... i plama 

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Współczuję walki z jeżyną! Znam to z autopsji. Zaczęłam dwa lata temu po zakupie działki i pierwszym zbiorze owoców, a toczę do dziś. Mimo usunięcia wielkich kaczorów rosnących przy siatce wciąż gdzieś wyłażą między roślinami
Niestety wystarczy maleńki kawałek korzenia by za jakiś czas wyrosła nowa roślina - oszaleć można!
A mur ja też bym obsadziła roślinnością.

A mur ja też bym obsadziła roślinnością.
- Cynamon
- Od: 24 mar 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Genialny pomysł ... przy domu zaciszniej i cieplej i co najważniejsze ... wspaniałe aromaty bliżej nosamag pisze:(...)
Coraz bardziej podobają mi się agapanty, zwłaszcza te niebieskie, takie akwarelkowe, tylko ciągle nie pasują mi do charakteru mojego ogrodu. Zresztą tak samo jak i olki, które mam i kocham za ich zapach... chyba trza bedzie śródziemnomorski taras zrobić![]()
(...)

Bardzo boleję nad brakiem tarasu z prawdziwego zdarzenia, jako namiastkę mam ... śródziemnomorski zakątek

Izuś, właśnie wróciłam z pola walki z jeżyną

- mag
- Od: 20 mar 2008, o 09:41
Ewuś, cieszę się, że pomysł Ci się podoba. U mnie taras jest zarazem wejściem do domu (jedynym) i prosto do kuchni
dobudowałam go już po zamieszkaniu, taki nadmorski podest z desek i poza tym, że jest stanowczo za mały
świetnie spełnia swoje zadanie. Dojrzewam do powiększenia go, co jednak zaburzy mi perspektywę... muszę jeszcze przemyśleć.
Co do jeżyn... teraz zbierałabym owoce na wino i nalewki, ewentualnie soki. Jak długo się da. Późną jesienią zatrudnić na dzień, dwa wioskowego niech wszystkie badyle wytnie przy ziemi, w miarę uprzątnie i spali.
Wczesną wiosną, rundap o mocnym stężeniu do opryskiwacza po płynie do mycia okien i codziennie spacerek po ogrodzie i każdy młody pojawiający się listek popsikać i poczekać, aż korzonki napiją się do woli. Jak zrobisz to w miarę dokładnie, to powinno poskutkować. Zapomnisz o jeżynach

Co do jeżyn... teraz zbierałabym owoce na wino i nalewki, ewentualnie soki. Jak długo się da. Późną jesienią zatrudnić na dzień, dwa wioskowego niech wszystkie badyle wytnie przy ziemi, w miarę uprzątnie i spali.
Wczesną wiosną, rundap o mocnym stężeniu do opryskiwacza po płynie do mycia okien i codziennie spacerek po ogrodzie i każdy młody pojawiający się listek popsikać i poczekać, aż korzonki napiją się do woli. Jak zrobisz to w miarę dokładnie, to powinno poskutkować. Zapomnisz o jeżynach