Cynamonowy ogród -2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażynko, a jak będą do tego knedle ze śliwkami i kruchy placek, to jadę z Tobą :lol:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zapraszam, przyjeżdżajcie :D ostatnio były knedle z morelami - pychota - mogę chwalić bez fałszywej skromności, bo już przecież wiecie, że ja jestem antytalent kulinarny :oops:, to mój M. czyni te cuda ... teraz czas na śliwkowe fantazje :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ewuś za knedle ze śliwkami z cynamonem i placek śliwkowy oddam nawet największego schaboszczaka. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kogra pisze:Ewuś za knedle ze śliwkami z cynamonem i placek śliwkowy oddam nawet największego schaboszczaka. :wink: :lol:
To tak jak i ja :lol: :lol: :lol:
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziasiaj, specjalnie ... z dedykacją dla Grażynki ...
"zdejmowane" o świcie, z narażeniem życia ... komary nadzwyczaj aktywne :evil: ... myślałam, że one jeszcze śpią.

agapanty z dzieciakami ;:154 ;:198

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

... i plan ogólny ...

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Cynamon pisze:[...]Obrazek

Obrazek
Kreatywność nawet beton potrafi zaprząc do tworzenia nastroju.

A jak jest popyt, to jest też podaż - ja mogę z drogimi Paniami chętnie wymienić wszelkie kluski i knedle na schabowe :lol:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

[quote="Cynamon"]
Obrazek
Oj! Jak lubię ten etap rozwoju kwiatu u agapanta! Tę obietnicę...Zdziwiona jestem, że jeszcze kwitnie.
Rzeczywiście...Ty otrzymałaś obietnicę zwielokrotnioną!!!
Miłe zaskoczenie w temacie beton! U Ciebie...no skłamałabym, gdybym napisała:śliczny, ale jest w porządku.
Dobrze wygląda! Napiszesz coś jeszcze o knedlach ze śliwkami?
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiktorio :) ... uchwycić ten właściwy moment ... jak w życiu ;)

Krzysiu, latem oddaję wszystkie schaboszczaki , zimą ... odwrotnie :D

A co do betonu w kawałkach ... to wina mojego aparatu :? ... są to kawałki granitu, odzyskane z zaprzyjaźnionej zlikwidowanej działki, tam były małym tarasem :lol:

Przy wejściu do ogrodu śródziemnomorskiego ... witają nas 3 hortensje, biała, jasno- i ciemno-różowa. Mają dwa lata, dobrze znoszą zimę, pod świerkowym stroiszem, w tym roku mają ogromne kwiaty, albo mi się tylko tak wydaje ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cynamon pisze: A co do betonu w kawałkach ... to wina mojego aparatu :? ... są to kawałki granitu, odzyskane z zaprzyjaźnionej zlikwidowanej działki, tam były małym tarasem :lol:
... tak mi się też wydawało, nawet lupa była w robocie :lol: :lol: :lol: stawiałam na granit, no ewentualnie lastriko...
Coraz bardziej podobają mi się agapanty, zwłaszcza te niebieskie, takie akwarelkowe, tylko ciągle nie pasują mi do charakteru mojego ogrodu. Zresztą tak samo jak i olki, które mam i kocham za ich zapach... chyba trza bedzie śródziemnomorski taras zrobić :wink:
Oj tak, napisz coś jeszcze o knedlach, plackach i wszelkich innych śliwkowych wytworach... pomarzymy sobie troszkę :lol:
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:D ... Droga Mag, bo to wygląda trochę jak lastriko :;230 ... ale spełnia doskonale swoją rolę, przy podlewaniu nie brodzę w rozmoczonej glinie :lol:
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cynamon pisze::D ... Droga Mag, bo to wygląda trochę jak lastriko :;230 ... ale spełnia doskonale swoją rolę, przy podlewaniu nie brodzę w rozmoczonej glinie :lol:
Mnie się tam podoba, świetnie pasuje do charakteru zakątka, a jeśli na dodatek spełnia swoje zadanie, to już full szczęścia :lol:
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

No to trochę zafantazjowałem :oops: Podejrzewałem lastriko, ale znając Twój nadmiar betonu zastosowałem skrót myślowy... i plama :oops:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Współczuję walki z jeżyną! Znam to z autopsji. Zaczęłam dwa lata temu po zakupie działki i pierwszym zbiorze owoców, a toczę do dziś. Mimo usunięcia wielkich kaczorów rosnących przy siatce wciąż gdzieś wyłażą między roślinami :evil: Niestety wystarczy maleńki kawałek korzenia by za jakiś czas wyrosła nowa roślina - oszaleć można!
A mur ja też bym obsadziła roślinnością.
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mag pisze:(...)
Coraz bardziej podobają mi się agapanty, zwłaszcza te niebieskie, takie akwarelkowe, tylko ciągle nie pasują mi do charakteru mojego ogrodu. Zresztą tak samo jak i olki, które mam i kocham za ich zapach... chyba trza bedzie śródziemnomorski taras zrobić :wink:
(...)
Genialny pomysł ... przy domu zaciszniej i cieplej i co najważniejsze ... wspaniałe aromaty bliżej nosa :;230
Bardzo boleję nad brakiem tarasu z prawdziwego zdarzenia, jako namiastkę mam ... śródziemnomorski zakątek :D

Izuś, właśnie wróciłam z pola walki z jeżyną :evil: i z góry wiadomo kto wygra :evil: ;:223 ;:223
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś, cieszę się, że pomysł Ci się podoba. U mnie taras jest zarazem wejściem do domu (jedynym) i prosto do kuchni :lol: dobudowałam go już po zamieszkaniu, taki nadmorski podest z desek i poza tym, że jest stanowczo za mały :wink: świetnie spełnia swoje zadanie. Dojrzewam do powiększenia go, co jednak zaburzy mi perspektywę... muszę jeszcze przemyśleć.

Co do jeżyn... teraz zbierałabym owoce na wino i nalewki, ewentualnie soki. Jak długo się da. Późną jesienią zatrudnić na dzień, dwa wioskowego niech wszystkie badyle wytnie przy ziemi, w miarę uprzątnie i spali.
Wczesną wiosną, rundap o mocnym stężeniu do opryskiwacza po płynie do mycia okien i codziennie spacerek po ogrodzie i każdy młody pojawiający się listek popsikać i poczekać, aż korzonki napiją się do woli. Jak zrobisz to w miarę dokładnie, to powinno poskutkować. Zapomnisz o jeżynach :lol:
Spis treści.Wizytówka.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”