Kolorowy ogród Geni - 2009r - 1cz.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mariolu widzisz ja już czytać nie umiem. Weź i przyłóż mi tym młotkiem ;:14 Zasłóżyłam
Genia
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

e-genia pisze:Krzysiu nie szkodzi ,pewnie to moja wina że za dużo zdjęć wklejam
NO co to nie :!: :!: :!: :!: :!: Zdjęcia są fantastyczne i proszę nie zmniejszać przypadkiem ich ilości :lol: :lol: :lol: :lol:
Jakby było ich jeszcze więcej to jeszcze lepiej :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krzysiu jesteś jak zwykle kochany. Już widzę sama siebie jak biegam po ogrodzie i robi nowe fotki. Sąsiedzi pomyślą że mi odbiło. Nie widziałam żeby inni sąsiedzi fotografowali swoje ogródki. Już i tak robiłam dużo zdjęć ale w tym roku nie chce przeoczyć niczego.
Genia
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

Geniu,znów zrobiłam sobie ranną przechadzkę po twoim ogrodzie.Cudne roślinki masz.Ich ilość i barwy wprowadzają w dobry nastrój.Czym Ty je karmisz że są takie dorodne?Oj Geniu pomału idzie ku wiośnie a ja zaczynam nieśmiało wpraszać się do Twojego królestwa.Bardzo chciałabym zobaczyć go wiosną w pełni kwitnienia cebulowych :oops:
Kaśka
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu już mówiłam że bardzo będę szczęśliwa jak będziesz mogła mnie odwiedzić. Już nie mogę doczekać się na to spotkanie. Myślę że odwiedzisz mnie więcej razy jak będą kwitły różne kwiaty. Jak zakwitną krokusy i żonkile to Ci dam znać na p.w ale jeszcze odezwij się do mnie
Genia
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Gieniu, wczoraj wieczorem czytałem sobie jakąś xiążkę o ogrodach, i tam jest pomysł, żeby truskawki uprawiać na... stole. Zbija się skrzynię o wysokości jednej deski (jakieś 15 cm), do tego nogi z krawędziaków i wygląda to jak stół. A w tym "stole" w leżącym worku z wyciętymi dziurami sadzi się krzaczki truskawek.
I jest to wcale niegłupie, bo z truskawek pożytek jest krótko, a miejsce zajmują przez cały rok.
Masz męża złotą rączkę - może pomyśl o takiej uprawie, zamiast całkowitej likwidacji truskawek.
Opisane jest to w xiążce Ogród od wiosny do jesieni
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krzysiu teraz wiem że warto o wszystkim pisać na forum bo zawsze ktoś się znajdzie kto dobrze doradzi,tylko jest jeden problem gdzie ten stół postawić jak wszędzie ciasno. Ciągle myślę o posadzenie ich między malinami one są wczesne to niż maliny zaczną rosnąc w górę to one zaowocują.
Genia
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Nie wiem, czy wierzysz w takie rzeczy, ale podobno truskawki z malinami niekorzystnie na siebie oddziałowują. Wzajemnie...
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krzysiu po efektach mojego ogrodu można powiedzieć że wszystko jest przemyślane ale ja naprawdę eksperymentuję jak im nie będzie pasować to po prostu pójdą na śmietnik
Genia
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Witaj Gieniu!
Trafiałam na Twoje zdjęcia w innych wątkach i to one mnie tu sprowadziły. Musiałam zobaczyć Twój ogród w całości. Jest bajecznie kolorowy! Masz w nim chyba wszystkie byliny, a do tego zdrowe! Jestem zachwycona widokiem róż bez jednej choćby plamki na liściach, niezwykłej urody ostróżkami, hiacyntami w bardzo ciekawych kolorach, tawułkami, liliami, liliowcami.
Widziałam nawet brata albo kuzyna mojej ostatniej miłości, Mrocznego Księcia (liliowca Black Stockings). Boski! Chyba tez widziałam czerwoną hortensję!( Czy ona wymaga okrywania?)
Krótko mówiąc jestem pełna podziwu, dla Twoich talentów ogrodniczych oraz kolekcji niezwykłych okazów, jakie u siebie zgromadziłas!
;:180

To prawda, ze maliny i truskawki niekorzystnie na siebie oddziaływują, ale jak rosna blisko siebie, tzn. jak ich korzenie znajdują się zbyt blisko. Jeżeli truskawki rosłyby na takim "stole", to ich korzenie będą całkiem odizolowane, więc nie bedą sobie nawzajem szkodzic :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo witaj bardzo się cieszę że mnie odwiedziłaś a z liliami czasem też mam kłopoty szczególnie jesienią jak przestanę je pryskać środkami grzybobójczymi czy owadobójczymi .A liliowce ostatnio pokazywane w tym Black Stockings to zdjęcia z oferty dopiero je zamówiłam dostanę przesyłkę w marcu.
Hortensje swoje wszystkie okrywam na zimę i tę czerwoną też.
Dziękuję za miłe słowa zapraszam częściej
Genia
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Gieniu, ja nie mówiłam o Black Stockings, ale o jego "bracie" lub "kuzynie", którego niewątpliwie widziałam wśród Twoich kwitnących kwiatów. Jest równie piękny :D
Będę zglądać do Ciebie :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A teraz kilka irysów które zamówiłam

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Jutro następne
Genia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kubanki pisze:Już spać? Ja dopiero zaczynam forumowe życie :)
Geniu, ja w tym roku zrobiłam zakupy u Słowaków, hostowe i liliowcowe. Zobaczymy co z tego wyniknie i w razie czego możemy w przyszłym roku razem coś zamówić :) Mają tam chyba taniej niż u nas, a na pewno inne odmiany, bo porównywałam. Zupełnie się na razie na tych roślinach nie znam, ale wszystko przede mną.
Aniu pewnie to z tej oferty którą mi przysłał Grzesiu. na stronie 39 Jest tam kilka liliowców które chciałabym zamówić ale jeszcze tak wielkiej oferty host nigdzie nie widziałam.
Genia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Geniu, masz już tyle pięknych kwiatów, i ciągle jeszcze dokupujesz.
Już się cieszę na oglądanie Twoich zdjęć tych roślin.
A swoją drogą, ciekawe czy one takie będą w rzeczywistości, bo te iryski wyglądają cudnie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”