Ogrodniczka z małopolski
Jesień wkracza,a ja wymyślam sobie wielkie przesadzanie
Likwidacja niezbyt urodziwego żywopłotu z mieszanych iglaków(cyprys,tuja)który zastąpie cisami.Już kupione
Powstała też mini rabatka z hostami i dorabiam jeszcze troche miejsca pod świerkami które częściowo obciąłam z suchych gałęzi.Zasadzę tam chyba RH i azalie....Tak więc do dzieła
Fotki wieczorkiem
Likwidacja niezbyt urodziwego żywopłotu z mieszanych iglaków(cyprys,tuja)który zastąpie cisami.Już kupione
Powstała też mini rabatka z hostami i dorabiam jeszcze troche miejsca pod świerkami które częściowo obciąłam z suchych gałęzi.Zasadzę tam chyba RH i azalie....Tak więc do dzieła
Fotki wieczorkiem
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Bogdan Sz
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 wrz 2008, o 10:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ogrod
Ladni użądzony ogrod podoba mi się,gdzie wy kupujecie te piękne wrzosy,co jestem we Włocławku czy w Toruniu to jest takie barachło,że nie kupuję bo szkoda pieniędzy,na szkółkę prowadzącą produkcję też nie mogę trafić a byłem już w kilku,chyba pójdę za płot do lasu bo innego wyjścia nie widzę pozdrawiam 
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ogrodu
Piekny ogrod i co roku bedzie piekniejszy bo z ogrodami jak z winem im starszy tym lepszy.
Ja swoje liriopa wyrzucialam bo za bardzo sie rozrasalo rozlogami jak perz.
pozdrawiam goryczka
Ja swoje liriopa wyrzucialam bo za bardzo sie rozrasalo rozlogami jak perz.
pozdrawiam goryczka
Reni4 witaj serdecznie
Odnośnie powiększonego ogrodu, to zyskałam zaledwie parę m2 ,ale mnie cieszy i tyle
Zasięję tam tylko trawę,bo jest to na" terenie dzieci" i mają tam sowje królestwo do szaleństwa
Odnośnie perisa to mam już dwa i piekne sa.Jeden różowy "Valley Valentine" a reszta to "Prelude".
Pozdrawiam
goryczka143 bardzo mi miło
Moje liriope rośnie grzecznie i dumnie wznosi się ku górze nie czyniąc żadnych szkód...nie rozłazi się
Porównanie ogrodu do wina jest barrrrdzo trafione.Ale i ja jako ogrodniczka domatorka,dojrzewam podobnie.Moja wiedza dzięki temu forum jest nieporówywalnie wieksza ,aniżeli kiedykolwiek wcześniej.To widac chyba u każdego w zmianach jakie zachodzą w ogrodzie
Odnośnie powiększonego ogrodu, to zyskałam zaledwie parę m2 ,ale mnie cieszy i tyle
Zasięję tam tylko trawę,bo jest to na" terenie dzieci" i mają tam sowje królestwo do szaleństwa
Odnośnie perisa to mam już dwa i piekne sa.Jeden różowy "Valley Valentine" a reszta to "Prelude".
Pozdrawiam
goryczka143 bardzo mi miło
Moje liriope rośnie grzecznie i dumnie wznosi się ku górze nie czyniąc żadnych szkód...nie rozłazi się
Porównanie ogrodu do wina jest barrrrdzo trafione.Ale i ja jako ogrodniczka domatorka,dojrzewam podobnie.Moja wiedza dzięki temu forum jest nieporówywalnie wieksza ,aniżeli kiedykolwiek wcześniej.To widac chyba u każdego w zmianach jakie zachodzą w ogrodzie
- Reni4
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam..mój ogród nie jest duży ma około 4 arów...zrobiłam podobnie jak Ty tego roku poszerzyłam..go odrobinę ujarzmiając żywopłot...małym płotkiem przed wstawiła obrzeża a przestrzeń miedzy nimi wysypałam żwirkiem...odzyskany teren który przedtem zarastał gałęziami zasiałam trawą...Piękną masz Glicynie ja nie posadziłam jeszcze ale zawsze mi się podoba...mam parę marzeń do spełnienia jeszcze...jeśli chodzi o krzewy...
)
Pytasz skąd jestem z Gorlic...pozdrawiam:)
Pytasz skąd jestem z Gorlic...pozdrawiam:)
Źywopłot z cisów piszesz..To szlachetny i elegancki materiałJa też mam kawalek ,Największa wada ,ze wolno rośnie.Jaką odmianę kupiłaś?
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F