Datura-wszystko o niej,praktyczne porady cz.1(11.2008-06.2011)
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Datura-- podsumowanie mojej wiedzy
Mam jeszcze 2 pozostałe i one mają normalne liście- są tylko podziurawione. Zdjęcia tej której wkleiłam niepokoją mnie.
-
- Od: 11 gru 2009, o 12:07
Umnie we wtorek przeszła tek wichura że datury wyglądają jakby coś ponich przejechało. Kwiaty które się już rozwijały odpadły i większość dużych liści też. Tragedia
- Bogdan Sz
- Od: 25 wrz 2008, o 10:33
Z tego co napiali to wieloletnia jeśli cobrze pójdzie to jesienią oprócz badylka dostaniesz żółto-pomarańczową też podwójna i też wieloletnia sam poszukuję białej więc jeśli ktos by chciałodstąpić proszę o informację 

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Bogdanie a czy ja na jesień załapię na jakiegoś badylka od Ciebie??
- mariola37
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 16 lut 2010, o 15:25
ja tez chetnie bym przyjeła badylka datury 

- FIGA
- Od: 16 cze 2007, o 10:21
Moją też wiatr nie oszczędził
Mam nadzieję teraz już wszystko będzie dobrze

Mam nadzieję teraz już wszystko będzie dobrze

- MagdaMisia
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
Moje 5 datur w tym 3 z siewu (ponoć czerwone) wylądowały wczoraj w wielkich donicach. Te z siewu wyglądają dużo lepiej od tych ukorzenionych jesienią. Każda z tych sianych jest inna bo każda ma inny kształt liści. Na jednoroczne nie wyglądają. Zobaczymy co z nich wyrośnie. Może zakwitną
Przy najbliższej okazji je obfocę i wstawię zdjęcia.

- Bogdan Sz
- Od: 25 wrz 2008, o 10:33
Cieszy że jest tyle miłośników darur proszę przypomnieć się latem pewnie wstawię fotki,no i pózniej jesienią jeśl tylko coś z nich będzie to się podziele 

mariola37,czasami trzeba kombinować,bo mąż słabo wierzy w moje zdolności ogrodnicze,nasz pierwszy ogród tworzę i sie dopiero uczę, więc muszę go zaskoczyć:),potem juz bedzie bez kombinacji:)
markonix ,masz rację na pewno wszyscy by nieźle zarobili:)też żałuję że tak daleko jestem,spróbuj z nasionkami,na pewno wyhodujesz super roślinke.Nawet taka amatorka jak ja ma zamiar wyhodować swoja własną ,czerwoną z nasion:)
MagdaMisia ,gratuluję tych własnych z siewek,na pewno wyrosną na piękne rośliny
A wczoraj dostałam swoje daturki,na pierwszym zdjęciu to,ta którą kupowałam w ciemno bez fotki,poprosiłam sprzedawce o piekną sadzonke,i obiecał mi to:) na moje oko widzę że się postarał,pięknie rozkrzewiona prawda?jeśli chodzi o kolor to może być czerwona,biała lub różowa(szczeniaczki mu troszke zrobiły zamieszania i nie jest pewny koloru:))dodatkowo wysłał mi Planta-gel.
Natomiast dwa kolejne zdjęcia od drugiego sprzedawcy i również jestem bardzo zadowolona z tych sadzonek(różowa i brzoskwiniowa) inne roślinki które u niego kupiłam też super,o 10 sadzonek więcej dostałam niż zamówiłam:).Trafiłam na bardzo miłych ludzi:)
Jak myślicie doczekam kwiatów w tym roku?:)U mnie dużo słoneczka jest,lato dużo cieplejsze niż w pl:)

markonix ,masz rację na pewno wszyscy by nieźle zarobili:)też żałuję że tak daleko jestem,spróbuj z nasionkami,na pewno wyhodujesz super roślinke.Nawet taka amatorka jak ja ma zamiar wyhodować swoja własną ,czerwoną z nasion:)
MagdaMisia ,gratuluję tych własnych z siewek,na pewno wyrosną na piękne rośliny
A wczoraj dostałam swoje daturki,na pierwszym zdjęciu to,ta którą kupowałam w ciemno bez fotki,poprosiłam sprzedawce o piekną sadzonke,i obiecał mi to:) na moje oko widzę że się postarał,pięknie rozkrzewiona prawda?jeśli chodzi o kolor to może być czerwona,biała lub różowa(szczeniaczki mu troszke zrobiły zamieszania i nie jest pewny koloru:))dodatkowo wysłał mi Planta-gel.
Natomiast dwa kolejne zdjęcia od drugiego sprzedawcy i również jestem bardzo zadowolona z tych sadzonek(różowa i brzoskwiniowa) inne roślinki które u niego kupiłam też super,o 10 sadzonek więcej dostałam niż zamówiłam:).Trafiłam na bardzo miłych ludzi:)
Jak myślicie doczekam kwiatów w tym roku?:)U mnie dużo słoneczka jest,lato dużo cieplejsze niż w pl:)

Kasiu sadzonki ładne ci się trafiły
Z tej drugiej i trzeciej można by było drzewka uformować,
bo mają grube i proste pieńki .

bo mają grube i proste pieńki .
Adam S. ,dziękuje
,zaraz przejże jeszcze raz wątek i doczytam jak uformowac drzewko,bo naprawde jestem zielona 

- mariola37
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 16 lut 2010, o 15:25
kasiu ja tez jestem ziewlona to jest moj debiut w hodowli i pielegnacji daturek
cudne kwiaty
, kwiaty mnie uspakajaja kupiłam tez 2 kany pomaranczowa i zołta zobacze jak to bedzie z nimi jedna okazała sie prawie zgnita ale włozyłam ja do ziemi moze cos z niej urosnie słyszałam , ze laTA W TYM ROKU NIE BEDZIE
MA TAK BYC Z TA POGODA DO POŁOWY SIERPNIA
TRAGEDIA 

mariola37 ,nie martw sie Mariolko damy radę
,te forum to skarbnica wiedzy,głowe chyle,szczęka mi opada jak patrzę na te wszystkie kwiaty,ogrody.Wszystkim po kolei gratuluje.Tutaj to rzadkość taki piekny ogród.
Jeśli chodzi o pogode w pl,to oglądam i jest mi strasznie przykro,jak woda wszystko zniszczyła,moja rodzina również ma troszke strat.I mam nadzieję że prognozy się nie sprawdzą i bedzie piękne lato,zasyłam Wam wszystkim dużo
,i całym
jestem z Wami 

Jeśli chodzi o pogode w pl,to oglądam i jest mi strasznie przykro,jak woda wszystko zniszczyła,moja rodzina również ma troszke strat.I mam nadzieję że prognozy się nie sprawdzą i bedzie piękne lato,zasyłam Wam wszystkim dużo

- darla80
- 1000p
- Od: 29 sie 2008, o 10:18
Bogdanie-jeśli interesuje Cię zwykła biała cudownie pachnąca wanilią to mam w wodzie kilka szczepek które oderwał wiatrBogdan Szczepanski pisze:Z tego co napiali to wieloletnia jeśli cobrze pójdzie to jesienią oprócz badylka dostaniesz żółto-pomarańczową też podwójna i też wieloletnia sam poszukuję białej więc jeśli ktos by chciałodstąpić proszę o informację

Pozdrawiam serdecznie. Darla
"Wymienię/Sprzedam/Kupię-Fiołki odmianowe i nie tylko... ;)"
"Zapraszam do swojego ogrodu -darla80" "Moje Storczyki"
"Wymienię/Sprzedam/Kupię-Fiołki odmianowe i nie tylko... ;)"
"Zapraszam do swojego ogrodu -darla80" "Moje Storczyki"
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Witajcie
To maje daturki z nasion