Datura-wszystko o niej,praktyczne porady cz.1(11.2008-06.2011)

Rośliny doniczkowe
Zablokowany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Datura-- podsumowanie mojej wiedzy

Post »

Mam jeszcze 2 pozostałe i one mają normalne liście- są tylko podziurawione. Zdjęcia tej której wkleiłam niepokoją mnie.
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2009, o 12:07

Post »

Umnie we wtorek przeszła tek wichura że datury wyglądają jakby coś ponich przejechało. Kwiaty które się już rozwijały odpadły i większość dużych liści też. Tragedia
Awatar użytkownika
Bogdan Sz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 10:33

Post »

Z tego co napiali to wieloletnia jeśli cobrze pójdzie to jesienią oprócz badylka dostaniesz żółto-pomarańczową też podwójna i też wieloletnia sam poszukuję białej więc jeśli ktos by chciałodstąpić proszę o informację ;:138
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Bogdanie a czy ja na jesień załapię na jakiegoś badylka od Ciebie??
Awatar użytkownika
mariola37
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 16 lut 2010, o 15:25

Post »

ja tez chetnie bym przyjeła badylka datury :D
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21

Post »

Moją też wiatr nie oszczędził :(
Mam nadzieję teraz już wszystko będzie dobrze :roll:
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39

Post »

Moje 5 datur w tym 3 z siewu (ponoć czerwone) wylądowały wczoraj w wielkich donicach. Te z siewu wyglądają dużo lepiej od tych ukorzenionych jesienią. Każda z tych sianych jest inna bo każda ma inny kształt liści. Na jednoroczne nie wyglądają. Zobaczymy co z nich wyrośnie. Może zakwitną :) Przy najbliższej okazji je obfocę i wstawię zdjęcia.
Awatar użytkownika
Bogdan Sz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 10:33

Post »

Cieszy że jest tyle miłośników darur proszę przypomnieć się latem pewnie wstawię fotki,no i pózniej jesienią jeśl tylko coś z nich będzie to się podziele ;:138
kasia_072
50p
50p
Od: 15 maja 2010, o 15:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mariola37,czasami trzeba kombinować,bo mąż słabo wierzy w moje zdolności ogrodnicze,nasz pierwszy ogród tworzę i sie dopiero uczę, więc muszę go zaskoczyć:),potem juz bedzie bez kombinacji:)
markonix ,masz rację na pewno wszyscy by nieźle zarobili:)też żałuję że tak daleko jestem,spróbuj z nasionkami,na pewno wyhodujesz super roślinke.Nawet taka amatorka jak ja ma zamiar wyhodować swoja własną ,czerwoną z nasion:)
MagdaMisia ,gratuluję tych własnych z siewek,na pewno wyrosną na piękne rośliny

A wczoraj dostałam swoje daturki,na pierwszym zdjęciu to,ta którą kupowałam w ciemno bez fotki,poprosiłam sprzedawce o piekną sadzonke,i obiecał mi to:) na moje oko widzę że się postarał,pięknie rozkrzewiona prawda?jeśli chodzi o kolor to może być czerwona,biała lub różowa(szczeniaczki mu troszke zrobiły zamieszania i nie jest pewny koloru:))dodatkowo wysłał mi Planta-gel.
Natomiast dwa kolejne zdjęcia od drugiego sprzedawcy i również jestem bardzo zadowolona z tych sadzonek(różowa i brzoskwiniowa) inne roślinki które u niego kupiłam też super,o 10 sadzonek więcej dostałam niż zamówiłam:).Trafiłam na bardzo miłych ludzi:)
Jak myślicie doczekam kwiatów w tym roku?:)U mnie dużo słoneczka jest,lato dużo cieplejsze niż w pl:)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24

Post »

Kasiu sadzonki ładne ci się trafiły ;:138 ;:138 Z tej drugiej i trzeciej można by było drzewka uformować,
bo mają grube i proste pieńki .
kasia_072
50p
50p

Post »

Adam S. ,dziękuje ;:138 ,zaraz przejże jeszcze raz wątek i doczytam jak uformowac drzewko,bo naprawde jestem zielona :?
Awatar użytkownika
mariola37
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 16 lut 2010, o 15:25

Post »

kasiu ja tez jestem ziewlona to jest moj debiut w hodowli i pielegnacji daturek :heja cudne kwiaty ;:108 , kwiaty mnie uspakajaja kupiłam tez 2 kany pomaranczowa i zołta zobacze jak to bedzie z nimi jedna okazała sie prawie zgnita ale włozyłam ja do ziemi moze cos z niej urosnie słyszałam , ze laTA W TYM ROKU NIE BEDZIE :? MA TAK BYC Z TA POGODA DO POŁOWY SIERPNIA ;:223 TRAGEDIA :shock:
kasia_072
50p
50p

Post »

mariola37 ,nie martw sie Mariolko damy radę :heja ,te forum to skarbnica wiedzy,głowe chyle,szczęka mi opada jak patrzę na te wszystkie kwiaty,ogrody.Wszystkim po kolei gratuluje.Tutaj to rzadkość taki piekny ogród.
Jeśli chodzi o pogode w pl,to oglądam i jest mi strasznie przykro,jak woda wszystko zniszczyła,moja rodzina również ma troszke strat.I mam nadzieję że prognozy się nie sprawdzą i bedzie piękne lato,zasyłam Wam wszystkim dużo ;:3,i całym ;:167 jestem z Wami ;:196
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p
Od: 29 sie 2008, o 10:18

Post »

Bogdan Szczepanski pisze:Z tego co napiali to wieloletnia jeśli cobrze pójdzie to jesienią oprócz badylka dostaniesz żółto-pomarańczową też podwójna i też wieloletnia sam poszukuję białej więc jeśli ktos by chciałodstąpić proszę o informację ;:138
Bogdanie-jeśli interesuje Cię zwykła biała cudownie pachnąca wanilią to mam w wodzie kilka szczepek które oderwał wiatr :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Witajcie :D

To maje daturki z nasion
chyba jednoroczne

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wszystkie razem wysiałam a każda innej wiekości :(
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Zablokowany

Wróć do „Rośliny DONICZKOWE, balkonowe, egzotyczne, tarasowe. Diagnostyka, identyfikacja, porady”