Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zgadzam się z Grzesiem on postąpił zgodnie z zainteresowania . A ja postąpiłam jak rodzice chcieli brakowało mi odwagi i przez cale życie żałuję. Kocham dzieci chciałam być przedszkolanka tak się wtedy mówiło a rodzice uparli się żebym poszła do technikum Rolniczego no i oczywiście na nic mi się to nie przydało bo nie chciałam pracować w gospodarstwie rolnym.A teraz siedzę w domu . Wiem że mogłam później zdobyć inny kierunek ale najpierw rodziły się dzieci i trzeba było je wychować a później już mi się nie chciało.Grzegorz B pisze:Artur młody jesteś, ale już w takim wieku, że sam powinieneś decydować, jaką szkołę chcesz wybrać, to nie rodzice, ale Ty sam, kilka lat będziesz zgłębiał zagadnienia, które mają Cię przygotować do przyszłej pracy, niezbędnej w życiu każdego człowieka. Jeżeli tematyka Ciebie nie kręci, to będziesz miał wiele nudnych chwil, a życie z perspektywą wykonywania zawodu, który nie jest zgodny z naszymi upodobaniami, jest jednym z najgorszych, co może nas spotkać.
Ja również przeszedłem podobną drogę, więc jestem teraz mądrzejszy i tylko dzięki, swej determinacji, odrzuciłem, to co było i podążyłem własną drogą, którą nadal idę i wiem jedno, o swym szczęściu sam decyduj, zwłaszcza na tej płaszczyźnie, to jest wybór własnej przyszłości. Zastanów się bardzo, abyś potem nie żałował.
Porozmawiaj spokojnie z mamą może zrozumie
Genia
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witajcie kochani !
Nie miałem zupełnie dziś czasu na pisanie... , strasznie długo zajęło mi robienie kopy zadań i szukanie ich w necie.... . Zadecydowałem ostatecznie i pójde na kierunek gastronomiczny
, coraz bardziej mi się podoba
:P , ale nie tak jak ogrodnictwo
. Pisałem , że ciężko z chemią.... i zagrożenie... , już wszystko wporządku nie musze się martwić
, matematyka tez mi sie poprawiała
. Obiecuje jutro więcej posiedzieć na forum.....
i poodwiedzać Was
8)
. Trzymajcie się i dzięki za odwiedziny !
A teraz zmęczony Artek....
skoczy do Liski , obejrzy film i zapadnie kamiennym snem.....
Dobranoc
! 

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Tulipan998
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj Ewo ! Dzisiaj musiałem jeszcze zdawać z wiedzy o społeczeństwie , angielskiego i techniki.......... , wszystko poszło dobrze i sprawy zdawania w tym semestrze juz ZAMKNIĘTE
;:2
Ja... , kolacje...... , rodzinie.......
Jak mama przyjedzie.... , albo na wakacjach...
. Zupka Chińska-rosół z kurczaka... , makaron z torebki i proszek zalać gotująca wodą i odstawić na 10 min
. Kupie 3 opakowania wleje do wazy i będzie niedzielny rosłołek....
, a na kolacje kanapki z szynka.... i serem...
Pozdrawiam ! 

Ja... , kolacje...... , rodzinie.......

- Tulipan998
- Kontakt:
Witajcie !
dzisiaj zaliczyłem :
√ Humanistyczny
Zostały jeszcze :
jutro: Matematyczno - przyrodzniczy...
po jutrze : angielski...
Dzisiaj na humanistycznym napisałem wszystko , ostatanie zadanie było : Wymyśl mit o historii powstania książki.....
było 2,5 strony napisałem na 2
Ewo - tak odetchnołem , ale nie do końca bo teraz egzaminy... . Ja mieszkam z babcia i dziadkiem jak pisałem , babcia nam zmosi jedzenie.. , a tata tez dobrze gotuje dosyć... , prawda taka , że lepiej niz mama.....
, choc nie zawsze
.
Lisko - oczywiście , że nie zamierzam zupy z torebki serwowac.....
, ja tylko żartowałem oczywiście....
.
Grzegorz - tak tak... , trzeba będzie praktykować... i uczyć sie...
Pozdrawiam !
Ja chyba z wrażenia głowe straciłem... , zapomniałem , że przede mna próbne egzaminy.....Tulipan998 pisze: Obiecuje jutro więcej posiedzieć na forum.....![]()

√ Humanistyczny
Zostały jeszcze :
jutro: Matematyczno - przyrodzniczy...

po jutrze : angielski...
Dzisiaj na humanistycznym napisałem wszystko , ostatanie zadanie było : Wymyśl mit o historii powstania książki.....

Ewo - tak odetchnołem , ale nie do końca bo teraz egzaminy... . Ja mieszkam z babcia i dziadkiem jak pisałem , babcia nam zmosi jedzenie.. , a tata tez dobrze gotuje dosyć... , prawda taka , że lepiej niz mama.....

Lisko - oczywiście , że nie zamierzam zupy z torebki serwowac.....

Grzegorz - tak tak... , trzeba będzie praktykować... i uczyć sie...
Pozdrawiam !
- Tulipan998
- Kontakt:
Jak to niepisałem...Tulipan998 pisze:następny tydzień też nie będzie fajny..... , przez trzy dni próbne testy na koniec gimnazjum.. , ale dopiero próbne...

O rzeczywiście sory ... ostatnio nie miałam czasu na forum... musiałam przeoczyćTulipan998 pisze:Jak to niepisałem...Tulipan998 pisze:następny tydzień też nie będzie fajny..... , przez trzy dni próbne testy na koniec gimnazjum.. , ale dopiero próbne...Dzięki !
"Human...."
, chyba poszedł dobrze...
![]()
.

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- Tulipan998
- Kontakt:
Nie szkodzi...
, ja tez ostatnio nie mam za bardzo czasu na forum..... 

A za moich czasów nie było egzaminów
. Artur wiadomo, że dasz radę, nie Ty pierwszy i nie ostatni. Dwa lata temu mój brat też dał radę, w co ja wątpiłem
, wyszło tak, że oceny nie są wyznacznikiem tego, co się napisze na tym teście, bo tutaj liczy się myślenie, czego konsekwencją jest, że wielu z tych, co winni być najlepsi, jest niżej. Taka moja subiektywna ocena , oparta na doświadczeniach brata.
Pozdrawiam i życzę samych sukcesów

Pozdrawiam i życzę samych sukcesów