Mała kolekcja Renaty

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mała kolekcja Renaty

Post »

Renato, u mnie też słabo się rozwijają pąki, słońca mało, do tego część pąków żółknie i pocieszam się tylko, że wiosna coraz bliżej :)

Cudna ta Cambria, dziś widziałam podobną, ale w kremowym odcieniu, bardzo mi się spodobała. Ja mam 5 Cambrii, wszystkie z przeceny i żadna jeszcze nie kwitła, w sumie są u mnie od niedawna.

Pierwszy raz widzę takie oncidium jak Twoje, widywałam tylko takie różowe, a w sklepach to tylko spotykam te żółte. Możesz opisać jak Twoje oncidium pachnie? Moje żółte ma dziwny zapach, trochę słodkawy, trochę mdły. Nic specjalnego, a tak się cieszyłam.
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cambria i oncidium śliczne, uwielbiam takie ogniste kolorki ;) A jak pachnie oncidium?Moje-kremowe- jest coś jakby miodowo-waniliowo-anyżowe...słodkie :)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

Bardzo ładna ta Cambria a i Oncidium też. Faktycznie w takim kolorze to jeszcze nie spotkałam.
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Renatko, oj znam ja kwiatuszki tej cambrii :) Czy ta moja to połówka Twojej z podziału ?
Moja ma już ładny pęd :heja
Widzę, że ominęło mnie wąchanie tego ślicznego Oncidium... :(
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Renatko kwitnienia piękne i pachnące ;:224 ;:224 Masz rację mało ;:3 i długo rozwijają się pąki. :)
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziewczyny, dzięki za wizytę, teraz trudno mi powiedzieć jak pachnie oncidium, ponieważ w tygodniu jak wracam jest już ciemno i ono nie pachnie, muszę je wyniuchać w sobotę to wtedy napiszę. Asiu ta cambria, którą masz to nie jest z podziału twej mojej, po prostu kupiłam dwie takie same, nie wiedząc o tym, bo kupowałam przekwitnięte, ona jakoś bardzo wolno rośnie, muszę swoją po kwitnieniu przesadzić, może się zabierze, bo taka z niej bida. ;:7

Pozdrowionka :P
Agnieszka Co.
100p
100p
Od: 16 lut 2009, o 11:54

Post »

Śliczne masz storczyki, a ten imieninowy po prostu zachwycająccy. Oglądając go pomyślałam, że tego koloru brakuje w mojej kolekcji i jak spotkam to się chyba skuszę.
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

renata75 pisze: Asiu ta cambria, którą masz to nie jest z podziału tej mojej, po prostu kupiłam dwie takie same, nie wiedząc o tym, bo kupowałam przekwitnięte, ona jakoś bardzo wolno rośnie, muszę swoją po kwitnieniu przesadzić, może się zabierze, bo taka z niej bida. ;:7
Renatko napisz, czy już ją w ogóle kiedyś przesadzałaś ?
Jeśli kupiłaś je razem, to znaczy,że były w podobnym stanie, a ja moją już dawno przesadziłam. Zgodzę się jednak
z Tobą, że ta cambria b. wolno rośnie jeśli chodzi o część zieloną, natomiast kwitnie stosunkowo często w porównaniu
z moimi innymi cambriami.
Wdzięczny storczyk - zajmuje mało miejsca i jest chętny do kwitnienia ;:333
Super prezencik od Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p

Post »

Asiu, przesadzałam tę cambrie, zaraz gdy ja nabyłam, ale jest posadzona w podłoże nie najlepszej klasy jedno z tych co dużo miękkiego, jak przekwitnie to wsadzę ja do innego i zobaczymy czy będzie szybciej rosła.
Oncidium, niestety po tygodniu uschło, nie rozwinęło nawet wszystkich pąków, nie zdążyłam nawet dobrze zobaczyć jak pachniało, padło w ciągu paru dni, wczoraj obcięłam pęd, teraz muszę czekać aż znowu zakwitnie.
Pąki na phal. też już robią się jakieś dziwne, oj brakuje ;:3 ;:3 brakuje, ja już chcę wiosnę.

Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renatko, nie wiem, czy to pocieszające, ale gdzie nie wejdę do czyjegoś wątku, to wszędzie opadanie pączków...
U mojego białego kolosa też kilka padło.
Niech nam zaświeci ;:3 ;:3 ;:3
Nie poddawajmy się :) !
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p

Post »

Tradycyjnie jak co roku sypią się życzenia wokół, większość życzy świąt obfitych i prezentów znakomitych, a ja życzę, moi mili, byście święta te spędzili tak jak każdy sobie marzy?.

Może cicho bez hałasu idąc na spacer gdzieś do lasu, może w gronie swoich bliskich jedząc karpia z jednej miski, może gdzieś tam w ciepłym kraju czując się jak Adam w raju, może lepiąc gdzieś bałwana, jeśli śniegu napada

Pozdrawiam ;:3 ;:3
bogumila
1000p
1000p
Od: 17 cze 2008, o 19:02

Post »

Renatko
Wesołych Świąt oraz Szczęśliwego Nowego Roku .

Obrazek
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p

Post »

Witam, Wszystkich w Nowym 2010 roku
a to moje kwitnienia na początek roku
phal.Philadelfia
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Phal.biały
Obrazek
Obrazek
pędziki 2 szt na phal.modesta
Obrazek

reszta.phal. jeszcze w paczkach, a to moje nowości dwie miniaturki, jestem nimi zachwycona
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Wow, ale piękności Renatko ;:138 No to chyba chandra troszkę minęła ;:113 ;:109 Ciesz się kwitnieniem i oby nie opadły te kwiatuchy ;:108 ;:79
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renatko, kolejny dzień zaglądam na Forum po północy i tym razem odwiedzam na początku Twój wątek :)
Twoja Phal. Philadelphia jest wyjątkowo bogata w pączki i kwiaty ;:224 Moja utworzyła zaledwie 5 pączków.
Są jeszcze maleńkie. Być może to młodsza roślinka. Widzę, że u wielu osób teraz zakwitły, więc to pewnie ich czas.
Śliczne mają te piegowate kwiatuszki w pastelowym różu :)
Biały elegancik będzie miał aż 9 kwiatów.Tyle samo będzie u mojego giganta (jeśli wcześniej nie opadną :roll: )
Piękne (on i miniaturki) !

A pędziki 'Modesty', które widziałam na żywo - to dla mnie zaskoczenie. Są cieniutkie jak niteczki.
Moja 'Modesta' jeszcze śpi smacznie ;:19 snem zimowym :wink:

Pozdrawiam Noworocznie :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”