Witam, kupiłam takie cudo jako hosta w odmianach. Proszę o pomoc w identyfikacji, dwa liście okrągłe z białym brzegiem, pozostałe wydłużone z żółtą obwódką. Roślinka młoda, może zostanie rozpoznana.
Pozdrawiam Anka.
Dzięki, kamień z serca. Posadzona została już na stałe miejsce, zacienione z odrobiną słońca do właściwego wybarwienia. Sporo pracy mnie to kosztowało. Wykopałam inną hostę która tam rosła, dużo większą. Zrobiła się dziura, bo Color Clory malutka, teraz daje tam hosty w doniczkach, aby zamaskować tą różnicę w wielkośći host.
Na dodatek kupiłam dwie, druga jeszcze w doniczce, czeka na pomysł gdzie ją posadzić.
Jak to dobrze, że mamy takich ekspertów, którzy nam pomagają na forum, jeszcze raz wielkie dzięki.
Pozdrawiam Anka.
Aniu z mojego doświadczenia wynika,ze Color Glory nawet przy odrobinie porannego słońca się przypala, zwłaszcza na liściach młodych. Na starszych chyba też
Zobaczymy jak będzie rosła, słońce przez godzinę, po 19. Jak będzie się przypalać to znajdę nowe miejsce. Tą drugą posadze w cieniu, tam prawie słońa brak, ale czy się prawidłowo się wybarwi.
A teraz Tomaszu zdjęcie specjalnie dla Ciebie. Trzy Fire and Ice posazdone razem, jak mi doradzałeś. Fajny pomysł, do którego z poczatku nie miałam przekonania, ale jak pisze Andrzej "Tomasz ma zawsze racje".
Pozdrawiam Anka.
FRANCEE - GREEN GOLD ? Who is Who? Myślę, że nikt już na świecie nie wie
Ta z szerszymi przejaśnieniem może sie okazać za kilka lat Crispulą, Antiochem tudzież Moerheim ...
Aniu, Fire and Ice będą dobrze wyglądać w roku następnym.