Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 8

Post »

:wit Marysiu!
Jesteś! ;:63 Jak miło! ;:167 ;:333
Przyznaję, że i ja nie mam ostatnio weny pisarskiej. ;:185 Kiedy tak siedzę przy komputerze i słyszę, jak "o szyby deszcz dzwoni, deszcz dzwoni jesienny... dżdżu krople padają i tłuką w me okno...", to nic mi się nie chce. ;:145 No może tylko płakać razem z tym deszczem. ;:98
Cieszę się, że trójsklepka nie zawiodła. :tan Nakładłam jej do głowy i posłuchała. ;:306 ;:306
Myślisz, że niedziela będzie pogodna? ;:oj Obyś miała rację! ;:108 Dziękuję. ;:180
Jednak orkan o wdzięcznym imieniu Grzegorz już coraz bliżej. ;:202 Wieje za oknami niemożebnie , aż gwiżdże w rozszczelnionych oknach. ;:224 Piesek ze strachu pod ławą się ułożył do snu ;:202 pomimo braku tam mięciutkiego legowiska. :shock:

Niech choć Tobie ;:3 zaświeci. Dobrej, spokojnej niedzieli, Marysiu. ;:196 ;:196

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Lucynko , cieszę się że miałaś działkową pogodę, u mnie niestety praktycznie nic się nie dało zrobić . Ciężko było nawet wyjść na dwór, o pracy na działce nie wspominając.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Śliczne asterki, a co to za listeczki Lucynko?
Oprócz wiatru (u mnie średnio wieje) jeszcze podobno ciśnienie wariuje!
Dlatego stabilnego ciśnienia i dobrej spokojnej nocy dla domowników także tych pod ławą ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko, ja również uważam, że pracuś z Ciebie niemożebny a Twoje niby "zwolnione obroty" to czysta kokieteria :D . Wszystko widać na zdjęciach, Twoja działka powinna być wzorem oprawionym w ramki do naśladowania. Wszystko tak ładnie uporządkowane i przygotowane do zamknięcia sezonu. Ech, też bym tak chciała ;:173 .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Witaj Lucynko w tą ciemną i długą noc. Jestem pełna podziwu , wszystko super przygotowane do zimy. Moja działka jeszcze daleko ma do zimy ,mokro a ja jestem jeszcze na antybiotyku i nie ryzykuję , wrześniowe przemoknięcie dało mi popalić więc siedzę w domu. ;:180 ;:180 ;:196
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lucynko ale ten Grześ natknął cię poetycko ;:168 Tylko łez z nim nie lej, bo to niedobrze na nastrój i cerę :lol: Te pełne fioletowe to marcinki czy chryzantemy, bo ja się już w nich gubię (piękne te pomponiki) U mnie jutro ma być już po Grześku :wink: Niech i u Was zaświeci ;:3
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No i się wydało
Powtórzymy raz jeszcze bo jest sporo błędnych określeń
To nie orkan tylko dynamiczny niż wtórny
Niż nie nazywa się #Grzegorz tylko #Herwart

ale wieje jak fiks!
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Lucynko dość już tej wody. ;:306
U nas po parku trzeba pływać łodzią,ale słyszałam,że ma być lepiej aż do piątku. :twisted:
Co za ciekawe listki jeszcze u Ciebie rosną?
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Rudbekie jeszcze i u mnie kwitną choć większość wycięłam a kilka na rozmnożenie co roku zostawiam.Mam kilka różnych chyba krzyżówek ale nigdy ich nie sadziłam ani nie siałam..same do mnie przyszły!I są od lat.U Ciebie zakwitła dziewanna a u mnie szałwia muszkatołowa... ;:oj

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Całą noc i ponad pół niedzieli wiało i lało, po południu na kilka minut zaświeciło słońce, by znowu schować się za ciemnymi chmurami. Wiatr gwiżdże jak gwizdał. Zimno! ;:145

Iwciu - każdemu po równo, jako że u mnie od wczoraj pogoda pod wywracanym przez wiatr parasolem. A wody z nieba tyle już naleciało, że najwłaściwszym obuwiem na dzisiaj są kalosze. ;:222
Spoglądam w okno i znowu widzę nadciągające z zachodu granatowe chmurzyska, które pędzą po niebie lotem błyskawicy. Za chwilę zacznie znowu lać! ;:oj

Marysiu [Maska] - bij, zabij, ;:134 nie mam pojęcia, do której roślinki naskalnej te listeczki należą. Powiem Ci, gdy roślinka zakwitnie. ;:306
Ciśnienie wariowało i ciągle wariuje również u nas, ale spałam jak młody bóg grecki, ;:19 tylko za rano wstałam, ale to już wina zmiany czasu.
Skoro to nie orkan, to dlaczego w telewizorowni w kółko i w kółko powtarzają, że orkan 'Grzesiek' atakuje? Ja się Ciebie zapytowywuję!

Kasiu [kania] - chciałabym tak kokietować, ale ciut podstarzała już jestem i samą prawdę zapodaję. ;:108
Porządek na działce robiłam etapami, ale gdybyś zobaczyła, czego na zdjęciach nie pokazuję...... :shock:

Irenko [adamiec] - a Ty ciągle po nocy kocołujesz?! ;:174
Działka nie zając, nie ucieknie, ;:185 a zdrowie może to zrobić, więc dobrze robisz, kurując się aż do pełnego wyleczenia. ;:196

Ewuniu [ewarost] - w takie niesympatyczne dni szukam pocieszenia w poezji. O wietrze też coś mam. Na przykład taki: "Wiatr wcale nie śpiewa na nutę fałszywą. On tańczy, wiruje, bo wie, gdzie jest miłość." ;:167
Te fioletowe to marcinki, ale w naturze to one są bardziej chabrowe, granatowe... trudno określić barwę ich kwiatów. ;:218
Na jutro potrzebuję w miarę stabilnej pogody, bo jedziemy udekorować groby, a to trochę daleko i nie ma gdzie tam się schować. Dobrze by było, by Twoje życzenie się spełniło. ;:167 Słonko pilnie potrzebne!

Danusiu [danuta z] - tiaaa... a ja słyszałam, że na dzień Wszystkich Świętych szykuje się kolejny front atmosferyczny. ;:145
Listki ciekawe, ale i ja jestem ciekawa, co to za roślina. Za nic nie umiem jej po listkach rozpoznać. Musi pokazać kwiatki. ;:112

Maryniu - ja podobnie postępuję z rudbekiami, ale zostawiam tylko odmianowe, z których dodatkowo nasionka zbieram. ;:108
Szałwia muszkatołowa też ma ochotę pokazać kwiatki, ale raczej już nie zdąży. ;:124 Zimne noce wieszczą. :oops:

Tak było, zanim pojawił się 'Grzesiek'. Ciekawe, jak będzie po jego odejściu...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ktoś napisał, że nie ma czerwonych chryzantem. A jednak są.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Też mnie te listki zaintrygowały, czyżby to jakiś zawieruszony buraczek. ;:oj
No kochana, chyba nie myślisz że chciałabym Cię uśmiercić. ;:111 Sama jadłam i żyję, ale masz rację, zawsze należy się upewnić. ;:124
Lampiony muszą być mocno wybarwione, wtedy rodzynek jest smaczny. ;:92
Jest wiele odmian miechunki ; rozdęta, pomidorowa czy brazylijska i wszystkie jadalne i wartościowe, sama sprawdź.......
http://rozanski.li/120/miechunka-czy-zn ... lecznicza/
https://tipy.interia.pl/artykul_20060,j ... jskie.html
https://www.google.pl/search?client=fir ... 80&bih=807
https://www.google.pl/search?q=miechunk ... 8QeY9oDIAg
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko u mnie na jutro i pojutrze pokazują ;:3 i nieco chmurek, ale co do środy :oops: to u mnie nie za fajnie, też mamy kawałek drogi na cmentarz i jak będzie brzydko to z pewnością nie będzie to długa wizyta :cry: Piękne te chryzantemy... lubię te drobne kwiatki ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
PaulaF-Z
500p
500p
Od: 1 lis 2016, o 20:48

Post »

Lucynko,

w twój wątek wpisuję się pierwszy raz. Wyczytałam u innej forumki (twój wpis), że przed zimą należy przyciąć kwiaty róż. Tylko kwiaty, czy łodygi też skracamy?
Na forum jestem od lata, dużo się dopiero uczę, ponieważ przejęliśmy działkę po teściach. I tak trochę podpatruję, trochę pytam.
a wątek przejrzę sobie na spokojnie.

pzodrawiam
Paula
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

No tak może to listki buraczka?Pogoda u nas też wredna,za jakie grzechy się pytam? ;:134
Kupiłam dziś na pocieszenie nasiona nasturcji niskiej i rukwi wodnej.Jak będę ją jadła od razu odmłodnieję o jakieś 10 lat. Tak tam napisali. ;:138
Kwiatki jak zwykle śliczne,chociaż to już jesień,ale jest na czym oko zawiesić.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Lucynko, widzę, że Twoja jesień cała w fioletach :D . Szczęściara z Ciebie, że możesz jeszcze podziwiać działeczkę w tym sezonie. Ja już tylko czekam na mrozy i wtedy uzbrojona w włókninę pojadę różom z odsieczą ;:170 .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”