Elizabetka po śląsku - 2 cz.2008r.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wytłumaczcie mi proszę dlaczego na agrest mówiło się wieprzki ?
Skąd to się wzięło.
Skąd to się wzięło.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Iwcia&Patyrek
- 500p
- Od: 5 sie 2007, o 20:39
Tak mi się przypomniało, że mój mąż, który jest w połowie Pomorzaninem
, i ze śląskim niewiele ma wspólnego poza może swoją żoną.. chciał raz błysnąc i powiedział na agrest PROSIACZKI, bo sobie nazwę pokojarzył
z tymi zwierzątkami. 

do szczęscia dużo nie potrzeba
Iwcia&Patyrek zapraszają
Iwcia&Patyrek zapraszają
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gabryśko w tym roku yno jedna bania mi wyrosła ale za to miała bardzo grube ścianki. Starczyło na dwa szuby reszta na kompot. Niestety nie zdążyłach zrobić tego dżemu ze śliwek od Hanki ale w przyszłym roku to już mus.
Boguśko ażebyś wiedziała jeżech gupio za takimi swojskimi dżemami i przetworami, że aż moga z 4 stron mazać.
Grażynko myśla, że stąd, że agres jest taki okrągły i wydaje się uśmiechnięty... no i nazwa pasuje jak żodno inno. Wieprzki.... i sama gęba sie smieje.
Zresztą Gabrysia tyż twierdzi, że zawsze sie tak nazywały ...po prostu wieprzki

Julko wiedziałam, że długo bez nas nie wytrzymasz i szybciutko wrócisz. Cieszę się, pozdrawiam i też całuski ślę. Pa.
Witaj Halinko Kwak. Niermiernie miło Mi gościć Cię w mojej zegrodce. Bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin i dzięki za łechczące słowa. Bardzo serdecznie Cię pozdrawiam i zapraszam do naszych pogaduszek.
Pa i do zobaczenia u Cia.
Och Iwonko ale mnie rozśmieszyłaś z tym prosiaczkiem, aż parsknęłam śmiechem.
Pozdrowienia dla męża swojej żony
Boguśko ażebyś wiedziała jeżech gupio za takimi swojskimi dżemami i przetworami, że aż moga z 4 stron mazać.

Grażynko myśla, że stąd, że agres jest taki okrągły i wydaje się uśmiechnięty... no i nazwa pasuje jak żodno inno. Wieprzki.... i sama gęba sie smieje.

Julko wiedziałam, że długo bez nas nie wytrzymasz i szybciutko wrócisz. Cieszę się, pozdrawiam i też całuski ślę. Pa.

Witaj Halinko Kwak. Niermiernie miło Mi gościć Cię w mojej zegrodce. Bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin i dzięki za łechczące słowa. Bardzo serdecznie Cię pozdrawiam i zapraszam do naszych pogaduszek.
Pa i do zobaczenia u Cia.

Och Iwonko ale mnie rozśmieszyłaś z tym prosiaczkiem, aż parsknęłam śmiechem.

Pozdrowienia dla męża swojej żony

- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Elizabetko, z zaproszenia będę często korzystać i wpadać do Twojego ogródeczka.
Z przyjemnością skorzystam z przepisów kulinarnych
Własny ogródek też kiedyś założę na tym forum, ale muszę to tego dojrzeć, nauczyć się sporo. Na razie tylko czytam i piszę
Nie potrafię nawet kopiować zdjęć, żeby pokazać, które zakątki ogrodu mnie urzekły
Pozdrawiam cieplutko

Z przyjemnością skorzystam z przepisów kulinarnych

Własny ogródek też kiedyś założę na tym forum, ale muszę to tego dojrzeć, nauczyć się sporo. Na razie tylko czytam i piszę

Pozdrawiam cieplutko

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
Halinko szukam szukam i teraz dopiero czytam, że musimy poczekać na Twój ogródek ale się z pewnością doczekamy.
Z czasem opanujesz i ogarniesz to forum ale i tak nie nadążysz za nowymi postami....to jest wprost niemożliwe.
Jest tyle pięknych ogródków a tak mało czasu.
Ale pomału opanujesz zasady wstawiania fotek.
Np. Poniżej tabelki, w której piszesz nowy tekst jest napis "Kliknik by dodać zdjęcie do postu".
Jeżeli chcesz kopiować to po prawej stornie postu w rogu jest "Cytuj" kliknij cytuj i otworzy się cały post. Możesz poćwiczyć u mnie.
W Nowym Sączu musi być cudownie. Załóż proszę swój wątek i dawaj zdjęcia bo forumkowie lubią ładne górskie widoczki a na czele ja. Pozdrawiam cieplutko i do zobaczenia u Ciebie.
Z czasem opanujesz i ogarniesz to forum ale i tak nie nadążysz za nowymi postami....to jest wprost niemożliwe.
Jest tyle pięknych ogródków a tak mało czasu.

Ale pomału opanujesz zasady wstawiania fotek.
Np. Poniżej tabelki, w której piszesz nowy tekst jest napis "Kliknik by dodać zdjęcie do postu".
Jeżeli chcesz kopiować to po prawej stornie postu w rogu jest "Cytuj" kliknij cytuj i otworzy się cały post. Możesz poćwiczyć u mnie.
W Nowym Sączu musi być cudownie. Załóż proszę swój wątek i dawaj zdjęcia bo forumkowie lubią ładne górskie widoczki a na czele ja. Pozdrawiam cieplutko i do zobaczenia u Ciebie.
- Iwcia&Patyrek
- 500p
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Iwcia&Patyrek
- 500p
Jestem tego samego zdania:) Te orliki to istna rewelacja:) Zaraz Cię z nich wszyscy obsępią:) 

do szczęscia dużo nie potrzeba
Iwcia&Patyrek zapraszają
Iwcia&Patyrek zapraszają
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
Halina Kwak pisze:Elu, co zrobić, żeby wysłane zdjęcia były od razu większe, a nie miniaturki i co zrobić, żeby wysłać Twoje zdjęcie pokazane na wcześniejszych stronach ?
![]()
![]()
![]()
Nie chciałabym zaśmiecać Twojego ślicznego ogródeczka
Klikasz nie na miniaturkę tylko..pełny rozmiar (masz dwa do wyboru : miniaturka i pełny rozmiar)
A zdjęcia z wcześniejszych postów to w prawym górnym rogu wybranego postu klikasz cytuj (na niebiesko napisane) i już masz.
Próbuj a na pewno wyjdzie.

- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Elu, teraz spróbowałam "cytuj" iiiiiiii spróbowałam skopiować jedną z Twoich roślinek, którą teraz może ... uda mi się wstawić ... hmmmmmElizabetka pisze:Halinko i Ty masz takie orliki?![]()
Proszę zakładaj swój wąteki dawaj swoje fotki ...toż to szok ...zaraz wszyscy się zlecą.![]()
Wejdź do działu Mój piękny ogród i załóż nowy temat Np. Halinka i jej świat roślinek.Proszę

Niestety nie udało się. Muszę się jeszcze sporo nauczyć ;-)
Elu, na pewno założę swój wątek. W środę będę miała więcej czasu to poćwiczę.