Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Post »

Maniolku sama się zastanawiałam czy ona w ciąży, czy może bo obfitym obiedzie? ;:333 Wolałabym to pierwsze. ;:224
Na huśtawce zawsze przysiaduję i napawam się widokami. ;:215 Myślę, że najpóźniej za tydzień rozpocznę sezon różany. ;:65
Póki co napawam się jeszcze ostatkiem tulipanów:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Serio Aniu_85 mam dużo róż zapączkowanych. U mnie ten początek wiosny nie był tak beznadziejny, jak u większości z Was. A i większe przymrozki jakoś ominęły moją działeczkę.
Ann_85 pisze: Aniu, jak Ty to robisz, ze ta cała zwierzyna daje się fotografować i nie spiernicza? :lol: Masz jakieś szczególne metody skradania się czy coś? ;:306
No jak to? Nie słyszałaś? Ukończyłam specjalny kurs zakradania się do zwierza. :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Anida z jaszczurką już jesteśmy po kawce i brudziu. :wink: Spiernicza tylko wtedy jak jestem wyjątkowo upierdliwa. :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Seba to powojnik bylinowy. Spokojnie. Przyjdzie czas i na jego kwiaty. ;:215

Obrazek

Uwielbiam kocimiętkę!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mini "krokodyl" śliczny. Aneczko najpierw do stoliczka potrzebuję nóżek a jak na razie ani widu ani słychu. Jeszcze kilka lat temu można było bez problemu je kupić, teraz już trudniejsza sprawa. Nic to, nie poddaję się jednak i nadal szukam.
Spaceruję po Twoim ogrodzie i napatrzeć się nie mogę na Twoje rabaty, kompozycje prześliczne a Ty piszesz, że w realu jeszcze piękniej ;:oj i tego już nie ogarniam :wink: :;230
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu jak masz sporo kocimiętki to i pewnie ściągają koty do niej i nie wylegują się w kwiatach?
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Podoba mi się w Twoim ogrodzie też to, że rośliny są takie nieokiełznane, w niektórych miejscach wymykają się przeznaczonych im ram. i dzięki temu ogród jest naturalny i taaaaaki bujny.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Aniu, te bardzo bujne, naturalistyczne rabatki robią naprawdę ogromne wrażenie ;:oj

I to już teraz , w maju udało ci się osiągnąć taki efekt. Super! Patrzę i uświadamiam sobie, że nie zdawałam sobie sprawy, ile jeszcze miejsca mam na rabatach głównych :wink:
To naprawdę imponujące, że w 3 lata udało ci się osiągnąć taki efekt ;:63

Nie masz problemów z kocimiętką? Owszem, jest urocza, też mam w kilku miejscach działki, ale sieje się masakrycznie. U mnie wraz z kompostem, do którego wrzucałam dawniej ścinane rośliny wychodzi wszędzie, w grządce ziołowej tez co drugi chwast to młoda kocimiętka.
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

I pomyśleć że taki ogród jest rzut beretem ode mnie :D
Aniu,jeden powojnik ładnie rósł,dostał pąki kwiatowe i nagle cały usycha :( Jakaś porada?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Aniu :wit . Cudne zdjęcia - jak zawsze ;:333 . Pogodę mamy świetną i rośliny pięknie kwitną. Sesja jaszczurki bardzo udana ;:108 . Twoje Elegant Lady wyglądają rewelacyjnie a moje w tym roku bez różowego rumieńca :roll: jakieś takie wypłowiałe. Ja też czekam na otwarcie sezonu różanego i wszystko wskazuje na to, że to już niebawem ;:65 . Pozdrawiam i dalszej pogody życzę :wit .
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Aniu..coraz piękniej u ciebie, byłam , widziałam ..na żywo jeszcze piękniej. Jedna z najładniejszych działeczek. ;:138
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ślicznie u Ciebie, Aniu ;:196 Kocimiętka jest śliczna - ja też jestem jej wielką miłośniczką ;:167
A Twoje tulipany zapierają dech ;:oj ;:oj ;:oj ;:138 ;:138 ;:138
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

aneczka1979 pisze:Maniolku sama się zastanawiałam czy ona w ciąży, czy może bo obfitym obiedzie? ;:333 Wolałabym to pierwsze. ;:224

Aniu, Twoja jaszczurka na zdjeciu, to samiec jaszczurki zwinki :D Więc raczej na pewno po obfitym obiedzie, chociaż w dzisiejszych czasach, to kto wie czy i u jaszczurek priorytety płci się nie pozmieniały ;:306

U mnie po działce też takie łażą, często je widzę jak w słoneczny dzień wygrzewają się na kamieniach, nie boją się ludzi. Samice są bardziej bure w kolorze, aby w razie ciąży nie rzucać się za bardzo w oczy, natomiast samce są takie właśnie piękne, zielone i błyszczące :D

Jaszczurki to jeszcze nic, ostatnio widujemy na działce zaskrońce, młode ;:oj Też się nie boją ludzi (o zgrozo!), na razie są ok, ale jak urosną, to chyba zacznę chodzić na szczudłach ;:218
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Świetne fotki jaszczurki ;:333 Też u mnie ich trochę przemyka ale nie są tak oswojone ;:306 W tym roku nie udało mi się ich upolować aparatem. Do swojej chyba musisz jakoś pieszczotliwie przemawiać ;:224

No i masz babo placek. Tak się napatrzyłam u ciebie na to połączenie żurawki z kocimiętką, że będzie u mnie przesadzanie :;230 Jaka żurawka rośnie obok tej kocimiętki? taka bordowo fioletowa - znasz odmianę?
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu 3/4 zapączkowana ;:180 jak Ty to robisz ;:oj moje panny daleko w tyle. Irysy i orliki również jeszcze nie kwitły.
Wypatrzyłam poidełko ;:183 pochwal się ;:173
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Aniu, masz jeszcze pełno tulipanów, u mnie resztka, parę ostatnich.

I wiesz co? Wczoraj tez zobaczyłam pąki różane ;:65 Zamiast biadolić, że jeszcze nie mam, mogłam iśc się bliżej przyjrzeć ;:306 Ale to dopiero kilka pierwszych krzaczków, nie tak jak u Ciebie... Ale spokojnie, będę cierpliwie czekać, w końcu to prawie same maluchy pierwszoroczne ;:224
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Anuś, mi też by się przydała taka ładna jaszczurza oswojona modelka ;:215 Ale ładnie tulipanki się prezentują na koniec, czarne różowe i białe to połączenia bardzo w moim guście i jeszcze u Ciebie mogę się pozachwycać, bo u mnie to już powoli tylko lasek badyli zostaje ;:173
Ja tez bardzo lubię kocimiętkę i delikatną niebieskofioletową mgiełkę jej kwiatów...a że dopiero sobie ją wysiałam i nie obejrzę jej wcześniej, niż za rok, to uwielbiam Twoją :lol:
Powiedz mi, jak to zrobiłaś, że łubiny kwitły Ci z tulipankami, tak mi się podobało to połączenie, a moje z zeszłorocznego siewu jakieś opóźnione są i jeszcze nie kwitną :| Tak by im było do twarzy w towarzystwie tulipanów, wielka szkoda.
Zmartwiłaś mnie tym doniesieniem o pięknym Panu Innocentym. Jak z niego taki łamacz serc, a ja mu od pierwszego kwiatu okazałam stuprocentową miłość, to coś czuję że nasza relacja też źle się skończy ;:202 Czyżby był podatny na uwiąd? :| Uprzedź mnie proszę, czego to mogę się spodziewać? :D
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

...aha, jeszcze jedno. Zapomniałam zapytać, próbowałam o nich zapomnieć, ale chodzą za mną - Aniu, skąd masz te kolorowe domki z poprzedniej strony, te, które wiszą koło lustra? ;:131
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”