Moje oczko w głowie cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz. 9

Post »

Witajcie kochani wieczorkiem ;:4
Zima dalej trzyma co prawda teraz dopiero przestało padać i nawet wiatr ucichł - jak na długo nie wiadomo ?? ale znowu zimno straszne jest .
na działkę nie miałam odwagi jechać .
Lucynko ;:196 mnie też żal ale co zrobię ??
U mnie było 0 stopni przez cały dzień i straszna śnieżyca , teraz nawet nie chcę sprawdzać .
Małgosiu współczuję Tobie i Twoim kwiatuszkom - dobrze wiem jak się czujesz .
Dziękuję za nazwę krokusa ;:196 już zapisałam .
Witaj Aniu ;:168 Ja nic nie schowałam , nic nie okryłam bo mnie zima zaskoczyła - nasypało w poniedziałek sporo ale pod wieczór zginęło i myslałam że tak zostanie a tu we wtorek rano - zaspy ze z bloku nie dało się wyjść i tak sypało aż do dzisiaj - teraz przestało .
Dziękuję ślicznie ;:196
Martusiu witam !!!
Koszmar nawet w zimę tak nie dęło . Tulipanów nie ścięłam bo się nie dało , śniegu było tyle że nie widać gdzie grządka , gdzie jakieś kwiatuszki inne - szkoda mi było zdeptać . Ja zazwyczaj nie ścinam kwiatków do wazonu bo mi szkoda , chyba ze złamany .
Martusiu ja już nic nie mówię ani nie myślę - czekam aż minie ten wstrętny zimowy czas . U mnie tez młode czereśnie , wiśnie , gruszka zaczęły kwitnąć to ich pierwszy raz i co ?? wielkie g...
Moje sadzonki wszystkie w domu ale jest tak ciemno i szaro że one marnieją a nie rosną . Ale co będzie to będzie .
Dziękuję i też posyłam ;:196
Jadziu ;:196 u mnie tak strasznie wiało od wczoraj że aż strach i nieprzyjemnie było słuchać . U mnie taka kurzawka od poniedziałku wieczór - cały czas .
Kupiłam sobie Rh jeszcze mu nawet zdjęcia nie zrobiłam , miał ładne paki , bardzo jestem ciekawa co zostało z niego , oleander został na zewnątrz , wczoraj byłam i zapomniałam go wciągnąć gdzieś pod dach ;:223 Magnolia młoda miała ładne pączki to też już po niej .
Witaj Marysiu !!!
Przed chwilą napisałam że już nie wieje - właśnie słychać jak wyje s powrotem ;:223 ja chyba zwariuję .
Jak będzie zdrowie jak taka pogoda i to tyle już trwa .
Dziękuję i też pozdrawiam ;:196
Witaj Bożenko ;:196 bardzo mi miło ze do mnie wstąpiłaś - zapraszam częściej .
Współczuję bo rozumiem jak możesz się czuć patrzeć na taki koszmar .
Ewuniu ;:196 ja nawet dzisiaj nie miałam siły zaglądać na działkę , wody mam już dosyć , beczki pełne , na końcu działki kwiatki w wodzie rosły .
Ja tez czekam na słoneczko i ciepełko - oby jak najszybciej .
Przepraszam ze jestem taka zgrzęda :oops:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tereniu ;:196 teraz wszyscy czekamy na ocieplenie .Widziałam dzisiaj w TV jakie zniszczenia poczyniły te opady. Natura jest nieprzewidywalna lecz żyć trzeba dalej tylko się nie stresować ,bo to w niczym nie pomaga
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Tereniu chyba na południu Polski nie ma żadnego ogrodnika i działkowca, który by był szczęśliwy z powodu takiej aury, ale na szczęście przestało padać i śnieg topnieje ... będzie lepiej ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Nie wiem, czy u mnie w zimie takie sniegi były
Wszystko się pomyliło tej przyrodzie
Trzeba tylko mieć nadzieje, że ta kołdra zakryła roślinki przed zimnem
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Ten śnieg był tyle gorszy od zimowego bo bardzo mokry i ciężki, kilka drzew mi odkształcił, widziałem dziś an końcu wsi połamanego jałowca. U mnie wokoło tez wszyscy są niezadowoleni, wstyd się może przyznać ale mnie ta aura rozbawiła bo takich śniegów w 2 połowie kwietnia nie widziałem i nie wiem czy jeszcze kiedyś zobaczę. Widoki miałem jak z bajki. Najgorsza będzie dzisiejsza noc, u mnie -5 zapowiadają, co nieco owinąłem agrowłókniną, nie wiem czy to coś da. Głowa do góry Tereniu, przyroda i tak się odbije :wit
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witam serdecznie przemiłych gości ;:4
Dzisiaj już nie pada i trochę mniej wieje . Na działce byłam ale zdjęć nie ma :( wszystko leży pokotem , śnieg niby ginie ale jeszcze go dużo , tylko biel wokoło .
Jadziu ;:196 Tak bardzo czekam na wiosnę i ciepełko .
Jakie straty u mnie jeszcze nie wiem , dopiero jak śnieg zginie .
Łatwo powiedzieć nie denerwuj się :D wiesz o czym mówię bo i Ciebie widziałam śnieg .
Ewuniu masz rację że wszyscy nieszczęśliwi .
U mnie też ginie śnieg ale jeszcze go jest sporo i serce pęka jak się patrzy na to , lepiej nie widzieć .
Byłam i widziałam też u Ciebie ;:196
Małgosiu Też się nad tym zastanawiałam ale zimą śnieg jest lekki i roślinki śpią to im nie szkodzi a teraz wszystko leży : lilie , ostróżki , pustynniki , tulipany , szachownice , języczki i wszystko co było wyższe ;:223 niektóre się podniosą ale nie wszystkie bo są połamane .
Na pewno zakryła to co niskie a to co większe nie da się okryć bo nie wiadomo gdzie stanąć aby nie połamać innych . Chciałam założyć doniczkę na różyczkę która wystawała nad śnieg to przycisnęłam hiacynta i zostawiłam bo szkoda mi było niszczyć . Hortensje ogrodowe nie okryte a niektóre wystają nad śnieg ;:223
Michał tak ten śnieg łamał co delikatniejsze , naginał , przygniatał do ziemi . Ja nawet nie byłam na końcu działki bo się nie dało dojść nawet w gumowcach i nie wiem co tam słychać
Nie strasz minusami bo ja już nawet boję się patrzeć na prognozę . U mnie nie dało się wejść i cokolwiek owinąć - trudno co będzie to będzie .
łatwiej powiedzieć jak zrobić .
Dziękuję wszystkim ;:4
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tereniu, głowa do góry. ;:196 Roślinki sobie poradzą, przynajmniej większość. ;:108 Będą Cię jeszcze cieszyły swoimi ślicznymi kwiatkami. ;:63 Wkrótce wszyscy zapomnimy te niedobre kwietniowe zawirowania pogodowe. Będzie dobrze. ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Tereniu, niesamowite , ile u Was śniegu. Żal roślinek, ale przynajmniej mają warstwę ochronną przed przymrozkami. U mnie śniegu nie było wcale a temp. spadała jedynie do 0 *. Przymrozek szedł falami...u mojej sąsiadki w nieosłoniętym miejscu całkowicie zmarzła magnolia , moje w zaciszu, osłonięte iglakami na razie mają się dobrze. Róże na pniu , trytomy i inne wrażliwsze roślinki ponownie opatuliłam agrowłókniną. Niestety nie mamy wpływu na aurę ale szkoda naszej pracy! Pozdrawiam cieplutko! ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tereniu śnieg u mnie jeszcze leży i powoli wsiąka, ale Michał obiecuje że to ostatnia taka noc, zobaczymy?
U mnie w tunelu wszystko przetrwało jak na razie. Mam takie pudło styropianowe i nawet zaryzykowałam parę siewek leycesterii :D
Taki rok, taka wiosna cóż zrobić ...nic! przyjąć z pokorą ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Tereniu, współczuję takiej pogody.
U mnie spore przymrozki i ziąb. Dziś niby ciepłej, trochę pochodziłam po ogródku. Posadziłam promulki kupione na przedwiośniu w marketach.
Warzywa posiane, ale nie wychodzą. Za zimno, ale to i lepiej dla nich że się nie pokazują.
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Tereniu ile miałaś ? Tu było -1,5 a kolega spod Końskich miał -11 :shock:
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Tereniu u mnie po śniegu nie ma śladu, wiatr się uspokoił ale w nocy był lekki przymrozek... na deszczówce zebrała się lodowa krupa :) ... Mam nadzieję że to już ostatnie zimowe podrygi :oops: Byle się nie okazało że nadzieja matką głupców ;:306
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Tereniu i jak tam? Mam nadzieję, że jednak zbyt dużych strat nie masz? Moje rośliny wymizerowane śniegiem, ale chyba jakoś dadzą radę...
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Tereniu jak się patrzy za okno to płakać się chce,u Ciebie śnieg u mnie mróz ,nic na działce robić nie można.W domu przepikowałam pomidorki i rudbiekie od Lucynki ale padły mi żeniszki i chyba, że będą samosiejki to będę je oglądać .Musimy cierpliwie przetrwać te zawirowania bo nic innego nam nie pozostało.Pozdrawiam serdecznie :wit
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 wrz 2007, o 19:36

Post »

Tereniu ja często spaceruje po Twoim ogrodzie, ale jakos tak śladów nie zostawiam, :D
Postaram się czasem zostawić jakiś znak
U mnie podobnie jak u Ciebie, dużo roslinek przemarzlo,zwlaszcza pączki, a te co nie przemarzly polamaly się od dużej ilości mokrego i cięzkiego śniegu :(
Gorąco pozdrawiam z Gór Świętokrzyskich
Bożena
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”