Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Dziękuję, że zaglądacie, ;:196 choć ja ograniczyłam ostatnio aktywność. Dosłałam złe wieści o zdrowiu przyjaciół i jakoś brakowało mi napędu do czegokolwiek. Dzisiaj ranek przywitał mnie takim widokiem. Biel jednak nastraja mnie optymistycznie, jakiś ładniejszy świat. :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Biały grudnik też się pokazał.

Obrazek

Aniu coś w tym jest, że sprzęt elektroniczny jest najbardziej lubiany przez dzieci. Moi chłopcy mieli do zabawy stare, malutkie radio tranzystorowe. Nigdy im się nie znudziło, nawet jak zakleili wszystkie możliwe zakamarki rozmemłanymi ciastkami. ;:306 Udało się Karola zająć książeczkami. :D

Anitko już po jesieni. :wink: Mam nadzieję, że śnieg stopnieje, bo jeszcze parę czosnków dokupiłam. ;:173

Basiu dziękuję w imieniu M. Długo zabiera się do różnych moich zachciewajek, ale zrobi wszystko o co proszę. ;:108 Smagliczka nawet dziś wygląda spod śniegu, wcale nie ma zmarzniętych pędów. ;:215 Ja posiałam w 2012 roku i od tamtej pory mam jej pełno w ogrodzie. Wiosną przesadzę w wolne miejsca i znowu w kolejnym roku mam pełno siewek do pielenia. ;:224
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śliczny chłopiec, gratuluję wnusia ;:108

Rzeczywiście po tym buro-podmokłym okresie, biel śniegu jest wręcz kojąca... ;:131
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu dzięki. ;:196 Karol jest wyjątkowo pogodnym i grzecznym dzieckiem. Jedynie wychodzenie z kąpieli jest wyjątkowo trudnym logistycznie przedsięwzięciem. :) Każdy czas jest za krótki na kąpiel. ;:173 Zabieliło się u nas i pada cały czas.
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sonia wnusio śliczny i ile radości daje w życiu, prawda? Teraz na te ponure dni w sam raz czas dla maluszka. U nas póki co pochmurno, ale jak na razie bez śniegu choć chyba bym chciała żeby i u nas spadł. Zimą też jest pięknie pod warunkiem że jest biały puszek. Miłej niedzieli w rodzinnym gronie, pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko cieszymy się, że możemy poświęcić wnukowi trochę czasu. M specjalnie nie pracuje w dni, kiedy Karol jest u nas. Dziś właśnie siedzi w pracy, żeby odrobić zaległości. :) Niestety na drogach plucha, ale w ogrodzie pięknie biało. ;:215
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Soniu. Widzę, że nie tylko ja miałam takie widok rano ;:108 . Karolek bardzo słodki chłopczyk ;:138 . Pozdrawiam :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:oj Soniu, jakże pięknie, bielusieńko u Ciebie!!! ;:138 ;:138
Uwielbiam taką świeżutką biel niczym nie skażonego śniegu. ;:215

Karolek rośnie jak na drożdżach. ;:108 Śliczne i pogodne dziecko. ;:108
Widać, że otoczone miłością. ;:167
Niech rośnie zdrowo i radośnie! ;:138
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Soniu widzę, że już znalazłaś najlepsze lekarstwo na wszelkie smutki - wnuk i nowe kwiatki :D Wnuk urósł już ogromnie to i cebulki nie będą gorsze :wink:
Ta smagliczka jest nie do zdarcia, trudno o drugą taką roślinkę.
A ta wszechogarniająca biel już mi się mniej podoba, zwłaszcza w tym roku, gdy muszę tak mocno uważać, żeby nie upaść... Więc śniegowi w tym roku mówię zdecydowane nie :lol:
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Soniu, maluszek Karolek słodziak :) Radości pewnie mnóstwo przynosi. Od tego są właśnie dzieci :)

Ogród zimą dostojnie wygląda. Śpi.
Pozdrawiam ;:3
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Soniu, świat piękniejszy w bieli ;:63 A jak Karol zareagował na śnieg? To jego pierwszy. Fajny z niego chłopaczek. Mój Kubuch kończy roczek 21 listopada, wyprawiają 19. Jak ten czas zleciał.....Ale zdjęcia mu zrobić normalnie nie umiem, za szybki dla mnie, chociaż jeszcze nie chodzi samodzielnie. Nie zmuszamy, bo ostrożny jest aż za bardzo. I wygodny, bo szybciutko się przemieszcza na czworakach. Wczoraj się zapomniał jak rozmawiałam z mamą ( uwielbia moją mamę ) i trzymał się mnie delikatnie ( ja klęczałam ) i słuchał wyciągając rączkę do telefonu. Utrzymywał sam pozycję w pionie. Kocham go okropnie.
Twoja biała i u mnie zapączkowała. Czekam na kwiatek ;:108
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelinko ładny, biały świat mamy, ale jak jutro wsiądę rano do samochodu. ;:202 Choć jeżdżę ponad trzydzieści lat, to po pierwszych opadach śniegu zawsze jeżdżę bardzo ostrożnie i się denerwuję. ;:108 Niektórzy kierowcy niestety nie mają wyobraźni. ;:185

Lucynko od kiedy mieszkam na wsi, zupełnie inaczej postrzegam zimę, choć śniegu przez te cztery lata mieszkania za wiele nie było. Czysta biel na wsi, a w mieście szybko szarzeje. Jak się wszyscy zbieramy, to trzy kobiety i trzech mężczyzn rozpuszcza Karola, a on już doskonale to wykorzystuje. ;:173

Małgosiu biel miła dla oka, ale dla kończyn niebezpieczna. Szczególnie musisz się pilnować. ;:108 Już ogarnia nas tęsknota za kolorami, więc nie mogłam sobie odmówić cebul z wyprzedaży. ;:170 Małe dziecko wnosi tyle optymizmu do życia. Nawet jak mamy gorszy dzień, to Karol szlifujący podłogi w domu, od razu podnosi nastrój. :tan

Izo dla dziadków wnuki są najpiękniejsze i najmądrzejsze, dla nas też. :D Śnieg wszystko przysypał, a ja traw nie powiązałam. Mam nadzieję, że pierwszy stopnieje i zdążę przed kolejnym. :roll:

Małgosiu PEPSI nie wiem jak Karol zareagował. W niedzielę rzadko przyjeżdżają, bo chcą pobyć razem. Syn dużo pracuje, a synowa nawet z małym czasem musi pojechać do pracy. Dopiero w poniedziałek zdają relację, jak minął weekend. Bardzo dobrze, że Kubuś ostrożny, musi być gotowy na samodzielne chodzenie. Moim zdaniem rodzice, którzy na siłę uczą dzieci chodzenia, wyrządzają im krzywdę. Aparat ruchowy gotowy jest u różnych dzieci, w innym czasie. ;:108 Cieszę się, że grudnik się przyjął. ;:215 Wolno rośnie, ale warto poczekać na kwiaty.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Soniu,u mnie też tak biało,a dopiero było zielono,ja czekam aż śnieg stopnieje,bo nie mam zakończonych prac w ogrodzie ,a tak chciałabym mieć to za sobą ,Karolek widać wspaniale się rozwija i bardzo rośnie ,chyba będzie wysoki chłopak ,nie mówiąc jaki przystojny,pozdrawiam i pięknych dni życzę ;:196
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Jakie czosnki dokupiłaś? :D wnusio jaki duży chłopak już :shock: ale urósł :D U mnie już śniegu prawie nie ma, ale za to ziemia przymarzła, ciekawe czy uda mi się dzisiaj posadzić cebulki.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Soniu. No faktycznie jazda autem przy takim pierwszym śniegu to i u mnie wywołuje mieszane uczucia. Chociaż kierowcą jestem stosunkowo krótko więc trudno się dziwić :oops: . Zgadzam się z Tobą bo niektórzy w ogóle jakby nie myśleli za kółkiem ;:222 . Udanego dnia Ci życzę :wit .
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Soniu masz naprawdę fantastycznego i takiego słodziutkiego młodego człowieka za wnuka. Jak miło patrzeć na takie szczęśliwe buźki.
Wyściskaj Karolka ode mnie.
Zdjęcia śniegu pomijam wzrokiem. :wink: Nie chcę zimy. :roll: Może ją przespać, jak niedźwiedź? ;:131
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”