Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jest już wiosna!

Post »

Witaj Marysiu,miejsce masz do zrobienia ,ja bym zrobiła zwykłą bylinową rabatę ,tylko trzeba dać wierzchniówki,kompostu i obornika,jak mówisz ,że tam jest zbiornik plastikowy ,to może kamienie za ciężkie będą ,jak teraz dasz trochę obornika świeżego ,to za miesiąc wywietrzeje i wtedy sadzić ,przed tym trochę zmiksować wszystko,a do przykrywy zrobić małą ścieżkę ,żeby nikt nie niszczył kwiatków jak trzeba będzie dojść do otworu,u mnie bardzo zimno było i padał śnieg,w nocy też ma być nieciekawie ,żeby to już się skończyło,buziaczki dla Ciebie ;:196 ,u mnie teraz 2 stopnie na termometrze
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam mróz i mój ogród ścisnął!

Niby -2 ale przy gruncie pewnie więcej, bo czosnek niedźwiedzi i rzodkiewki w tunelu zmarznięte :? Zobaczymy co będzie po ogrzaniu powietrza, przede wszystkim z siewkami :?

Danusiu i już pewnie takie krótkie wieczory czy dni będą skoro wróciłaś do czynnego życia! tym bardziej miło że wpadłaś się przywitać ;:168 Dobrego dnia i spokojnej pracy :wit

Iwonko jest to rabata na powitanie ogrodu...stąd zaczynam spacer z odwiedzającymi a poza tym na nią patrzę z okna kuchennego dlatego tak zdziwiam. Kamienie tak ale żwirek to może być na ścieżce. Pewnie to nie normalne, ale i kora dla mnie jest trochę nienaturalna :oops: Takie moje dziwactwo, dlatego wyrywam te trawy na okrągło ;:223
Zmroziło i to dość mocno i najbardziej zmartwiła mnie mrożona rzodkiewka w tunelu ;:145 Sadzonki niby w drugiej folii, albo przykryte włókniną ale jednak ;:131 Później sprawdzę ;:219

Martusiu wszystko sztywne i pocukrzone, mróz przeleciał przez ogród, czy będą szkody to się okaże :oops:
Nawieźć muszę żeby coś rosło więc chyba pozostanę przy jednorocznej koncepcji, a teraz kompost, kurzeniec i rozplantuje wierzchnią warstwę. Posieję aksamitki i nasturcje a koło połowy maja wsadzę jakieś kwiatki jak nie zmarzły tej nocy....i nie zmarzną jeszcze bo to jeszcze nie koniec ;:202 Dobrego dnia i ciepłej wiosny ;:196

A teraz parę zdjęć dzisiejszych

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego dnia i oby jak najmniej skutków przymrozków!
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Marysiu, czytam że u Ciebie też przymroziło. :( Ja od kilku dni wieczorem biegam po ogrodzie, żeby okryć parę najcenniejszych roślin. Reszta musi sobie radzić. Ciekawe, jak długo to jeszcze potrwa.
Szkoda tych kwitnących właśnie teraz kwiatów.
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

:wit O piątej rano u nas było -5 ;:202 wszystko białe, do tunelu pójdę po dziewiątej sprawdzić, w szklarence sadzonki powinny dać radę bo mają źródełko ciepła, ale rzodkiewki, sałaty, szpinak, rosnące w tunelu w gruncie martwię mnie, więc na razie lepiej nie wiedzieć :wink: Hosty trochę dostały mrozem, ale nie te na hostowisku tylko na rabacie różano - piwoniowej, mam nadzieję że się jakoś pozbierają :( , niech już minie ta niesprzyjająca pogoda.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No to może zagajnik paprociowy .Jest tyle pięknych odmian . ;:167
Awatar użytkownika
carterka
500p
500p
Od: 29 sie 2008, o 13:01
Kontakt:

Post »

witaj Marysiu niezły mieliśmy mrozik, ale słonko piękne..zapowiada się cudny dzień ;)
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu ;:196 , no mrozik nie zły ;:202 , czy w końcu ta pogoda się zmieni ;:185
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Witam - ;:108 pięknie kwitnie u Ciebie wszystko ;:oj mróz na tych pięknotkach ;:188
Wschód jak zwykle-przepiękny ;:138
Miłego dnia ;:3 ;:3 ;:3
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kiwi ma klapnięte liście :cry: ale reszta jakoś wygląda ;:215

Marysiu wszyscy a przynajmniej większość biega, okrywa a potem wieczorami się martwi :wink: Taka ta wiosna jak miniona zima ;:131 A jak piszą że i maj ma taki być to jakoś ogarnia mnie niechęć do wszystkiego ;:218 Co Będzie z owocami, bo drzewa kwitną a w ogrodzie spotkałam jednego trzmiela i to dołem latał :;230

Iwonko rzodkiewki i te inne w tunelu ożyły. Gromnica paliła się dużo lepiej niż świeczka. W zasadzie wszystko żyje albo niewielkie straty. U mnie jednak chyba -5 nie było ;:185 Hosty i lilie nietknięte. Teraz słońce i błękit a że ma być ciepło to zmykam do ogrodu ;:138

Elu pelu paprocie byłyby ładne ;:215 w połączeniu z jakimiś pieńkami parę kamieni to i ze skalniakiem młodej łączyłyby się dobrze. Dzięki! ;:196

Witaj Agatko ;:138 sytuacja chyba opanowana i mam nadzieję, że to już koniec :D mam nadzieję że obyło się u Ciebie bez strat?

Witaj Iwonko ;:196 mam nadzieję, że u Ciebie już tej nocy spokój? wróciłaś już ze wsi?

Witaj Elu Elizko widzisz mróz nie liczy się z niczym ;:306 paskuda jedna!
Dziękuję i ja Ci życzę, żeby wiatr ustał i ciepło się zrobiło ;:168
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu fajnie ,ze noc minęła bez większych strat ;:168 Ciekawe jak u mnie, ;:174 ale na działkę dotrę nie prędzej jak w czwartek dopiero wtedy zobaczę ;:223
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Marysiu widzę, że i Ciebie nie ominęło, szkoda roślin. Myślę, a raczej mam nadzieję, że to ostatni taki wybryk :wink: .
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to i tak dobrze, może to już koniec tych wybryków, oby Marysiu ;:196 , ja już w domku, pokazałam tego zwierza ;:oj
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu trzy kiwi ;:222 Trochę szkoda kasy, bo pewnie kiedyś tak czy tak by zmarzły :wink: Dałam się nabrać na zachętę i muszę wymazać ten adres z pamięci ;:224

Dorotko tak fala zimna szła i doszła do mnie, ale najważniejsze że sadzonki ocalały i mam nadzieję że tak będzie do końca :D

Iwonko ciekawa jestem czy żadna sadzonka kiwi nie puści nowych listków, ale nawet jeżeli nie to bardziej płakałabym gdyby mi ten mój urobek tunelowy padł :D Widziałam w telefonie ;:oj
Jak tam wyniki? ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu kochana, jestem wściekła na tego ortopedę, do którego chodziłam na początku, nie chciał mi dać skierowania na badania, dopiero po prawie roku doprosiłam się o skierowanie od innego ortopedy i są wyniki, obawiam się, że kolejna operacja, zabieg mnie czeka ;:185 ale poczekam na wizytę, a ta dopiero 18 maja, weź się lecz człowieku ;:185
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko nie denerwuj się, bo to nie pomaga. Lekarzy mamy jakich mamy, bo Ci lepsi wyjechali a Ci zostali udają ważnych, ale z wiedzą u nich marnie... oni bardziej urzędują niż leczą ;:14 Współczuję kolejnej ingerencji w organizm ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”