Nasze 1500 m2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Nasze 1500 m2

Post »

Małgosiu ja przed świętami dostałam smsa że clemki jadą ale szybko zadziałałam i opóźniłam przesyłkę. Tak więc dotrą do mnie dopiero w połowie kwietnia.
A zamówiłam :
Arabella bylinowy
Justa
Błekitny Anioł
Alba bylinowy
Purpurea Plena Elegans
Hagley Hybrid
Też liczę na jutrzejszą pogodę. Pracuję do południa i mam zamiar podgonić z pracą.
Dziś dzień był pochmurny i deszczowy. Słonko wyszło dopiero pod wieczór ale jest dość zimno.
Termometr pokazuje -1. ;:222
Tak więc dużo słonka i ciepła na jutrzejszy dzień życzę... ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Olu świetny wybór! Masz na liście same pewniaki! ;:215 ;:215 ;:215
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aneczko i jak tam? Udało ci się popracować? Sprawdziłaś hosty? Mam nadzieję, że jednak nie udalo ci się im zaszkodzić... Moich coraz więcej juz noski wystawia, ale jednak nie wszystkie.
Soniu bo my już takie zachłanne jesteśmy, ciągle tylko więcej i więcej :wink: Jak wszędzie jeszcze szaro-buro to dobry i chociaż jeden maleńki krokusik, a im cieplej to się więcej kolorków marzy :roll: Ale już niedługo bedziemy mogli cieszyć się hiacyntami i narcyzami, a i pojedyncze tulipanki już pąki wysuwają ;:138 Ja też lubię te wychodzące z ziemi kły host, super widok
Olu to dobrze, ze cię posłuchali jednak z tą wysyłką. Z wymienionych mam tylko Błękitnego Anioła, bardzo mi się podoba Purpurea Plena Elegans, bałam się jednak tego, że jest pełna (jak do tej pory nie mam zbyt dobrego doświadczenia z tymi ślicznotami :( ), ale skoro Aneczka pisze, że to pewniak to chyba się skuszę i na nią...

U mnie pogoda była dzisiaj jak na zamówienie ;:3 Przeszła wręcz moje najśmielsze oczekiwania, aż trudno uwierzyć, że wczoraj był taki ziąb.
Oczywiście każdą dostępną chwilę spędziłam w ogrodzie, udało mi się podgonić z pracami, ale oczywiscie to wszystko kropla w morzu potrzeb :? Choć wiadomo, że dobre i to :wink: Moje krzewy dostały wreszcie odpowiednie (mam nadzieję) miejscówki, zrobiłam również porządek na połowie najstarszej rabaty, gdzie roslinki zdołały utworzyć już swoją własną aranżację w stylu "dziki busz" :;230 Kilka roślinek również trafiły na inne miejsca, ogolnie narobiłam się jak bury osioł i nie wiem, kto się jutro za mnie ruszy, a japka uhahana od ucha do ucha :lol: My to jednak mamy coś z męczenników ;:306 Zdjęć niestety już nie zdążylam porobić, bo szkoda mi było każdej chwili...
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

clem3 pisze: Kilka roślinek również trafiły na inne miejsca, ogolnie narobiłam się jak bury osioł i nie wiem, kto się jutro za mnie ruszy, a japka uhahana od ucha do ucha :lol: My to jednak mamy coś z męczenników ;:306
No właśnie Małgoś , ja nie wiem jak usiąść i gdzie szyję położyć aby nie bolało...
Zażyczyłam sobie masaż tylko jakoś nie widzę chętnego masażysty... ;:306
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ha ha ha! ;:306 To i ja się nadstawiam na masaż. ;:333

Małgosiu nie bój się Purpurea Plena Elegans. Fakt, to pełny powojnik ale z grupy Viticella, więc możesz spokojnie kupić. Pamiętaj tylko, że kwiatuszki pełne ale malutkie, nie takie jak u wielkokwiatowych. :wink:

Host nie szukałam. U mnie na hostowisku jest kora. Nie wim nawet gdzie stanąć, by poszukać i ewentualnie nie zdepnąć. :roll: Poczekam aż wylezą. No chyba, ze się zniecierpliwię, to zacznę grzebanie w przyszły weekend. :lol:
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu ja akurat chodzę na masaże (i inne zabiegi :wink: ), więc poszłam na całość mówiąc "trudno, najwyżej masażysta będzie mial w poniedziałek co masować" ;:306 Szyja i u mnie najbardziej boli...
Aneczko mniejsze niż Etoile Violet? Ja część host też mam pod korą i o dziwo te jeszcze siedzą cicho, nie wiem czy ich spod tej kory nie widać, czy jeszcze śpią? Dziwne to, bo niby pod kora cieplej powinny mieć to i szybciej powinny się ujawnić...
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ech Małgoś, ja masażysty nie mam, ale dziś wannę z gorącą wodą zaliczę coby jutro do pracy jakoś dotrzeć ;:198
Moje hosty pod korą też wystawiają nosy, ale nie wszystkie.
My ogrodnicy to jednak jesteśmy masochiści ;:306
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuziu oj tak :;230 Ja dzisiaj na basen wyskoczyłam i masaże wodne, bo jednak kondycja po zimie cieniutka :( Muszę jutro pogrzebać w korze i sprawdzić co z tymi moimi śpiochami :wink:
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widziałąm ze dwie wychodzace z ziemi hosty. Reszta nie wiem czy wyjdzie, bo straty bo zeszłym lecie są duże. Dzisiaj zrobiłam przegląd powojników i wygląda na to, ze kilka odeszło. Więc hosty moze też...
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu rehabilituj się, bo cały sezon przed nami. :D U mnie tylko hosty w pełnym słońcu ruszyły, jak mają trochę cienia, to się nie śpieszą.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu u mnie póki co jeszcze dwa powojniki śpią w najlepsze, ale ciągle mam nadzieję, że w końcu się obudzą ;:224 Poczekajmy cierpliwie... A hosty to w ogóle śpiochy,więc mają czas ;:108 Chyba tylko rozwar je przebija.
Soniu na rehabilitację zapisałam się już w tamtym roku, ale takie kolejki są... W sumie to nie ma tego złego, bo na początku sezonu takie masaże to jak prezent z nieba ;:306

Wiosna postępuje...
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07

Post »

Wiosna, wiosna u Ciebie w pełni.
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rafik patrząc na termometr to nawet lato zajrzało :wink: Dzisiaj było 27 stopni ;:3 :tan
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie też coś koło tego było po raz pierwszy.
Jutro ma być chłodniej i mam nadzieję na deszcz.
Zobaczymy. :D
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś deszcz i u mnie mile widziany :wink: Nie to, żebym miała już dojść pięknej pogody, ale na rabatkach to raczej sucho...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”