Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy 2015
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy 2015
Iga dobrze patrzyła -5 było
ja też się boję już tak wszystko ładnie wypuszcza,podejrzewam ,że straty bedą

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Olu, niestety begonie mają zgniłe łodyżki, może odbiją
Pelargonie chyba też do wywalenia. Będzie mniej do sadzenia.

- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Ja już dawno dałam sobie spokój ze siewami . Chyba , że wprost do gruntu .
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Nie tylko Ciebie ogarnia niemoc.
Nie dość ze święta za pasem to jeszcze ogród nie posprzątany, nie zamiecione wszystkie kąty a już wiosna za drzwiami.
Jak zwykle popłoch u wielu, wytężona praca, zmęczenie wiosenne, brak słońca czy też olewanie wszystkiego - normalka Iguś.
Tak jest zawsze przed świętami a po też będzie niewiele lepiej bo wszyscy hurmą ruszą na działki i do ogrodów.
Po czasie znowu wszystko się ruszy, więc ....luzik, poczekaj aż wszyscy się rozkręcą.
Pozdrowienia dla M-ka, niech szybko dobrzeje i
dla Ciebie.
Spokojności świątecznej i zdrówka.
Nie dość ze święta za pasem to jeszcze ogród nie posprzątany, nie zamiecione wszystkie kąty a już wiosna za drzwiami.
Jak zwykle popłoch u wielu, wytężona praca, zmęczenie wiosenne, brak słońca czy też olewanie wszystkiego - normalka Iguś.
Tak jest zawsze przed świętami a po też będzie niewiele lepiej bo wszyscy hurmą ruszą na działki i do ogrodów.
Po czasie znowu wszystko się ruszy, więc ....luzik, poczekaj aż wszyscy się rozkręcą.

Pozdrowienia dla M-ka, niech szybko dobrzeje i

Spokojności świątecznej i zdrówka.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ależ Ty masz śliczne ciemierniki, Iga!
Szkoda begonii, żal pelargonii, ale nie wszystko układa nam się tak, jak byśmy chcieli i często - gęsto ze stratami trzeba się pogodzić.

Szkoda begonii, żal pelargonii, ale nie wszystko układa nam się tak, jak byśmy chcieli i często - gęsto ze stratami trzeba się pogodzić.

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Iguś to kamień z serca z tymi żurawkami, bo już się zastanawiałam gdzie je tu przetransportować, a nie chciałbym tego bardzo, bo strasznie mi się podobają rabaty typowo żurawkowe i dopiero co zrobiłam sobie taką mini, a tu myślałam, że trzeba będzie przesadzać. Ciemierniki masz prześliczne, więc może choć odrobinę wynagrodzą ci stratę begonii i pelargonii...
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Igo, najgorsze że szkoda było tej pracy z rozsadzaniem. Begonie są jednak bardzo wrażliwe ale myślałam,że pelargonia mocniejsza.
Ja też nie dopatrzyłam tego -5 w planach i moje białe azalie japońskie szlag trafił. Znaczy kwiaty szlag trafił. A były takie piękne kompozycje biało niebieskie przy drzwiach
Miały być już na święta, a teraz znów muszę gnać na giełdę i coś dokupić
A tak sprawdzałam codziennie pogodę, wstawiałam i wystawiałam te donice. Jeden wieczór się zgapiłam i klops. Za to bratki miniaturowe sobie poradziły. Żeby nie kusić losu, na dzisiejszą, również zimną noc, okryłam agro. Bardziej pogniecione po agro niż po mrozie
Ja też nie dopatrzyłam tego -5 w planach i moje białe azalie japońskie szlag trafił. Znaczy kwiaty szlag trafił. A były takie piękne kompozycje biało niebieskie przy drzwiach

A tak sprawdzałam codziennie pogodę, wstawiałam i wystawiałam te donice. Jeden wieczór się zgapiłam i klops. Za to bratki miniaturowe sobie poradziły. Żeby nie kusić losu, na dzisiejszą, również zimną noc, okryłam agro. Bardziej pogniecione po agro niż po mrozie

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Iga, ja systematycznie włażę raz w tygodniu
Nie ogarniam szybciej
Mój czas na kompa to dopiero godziny wieczorne, chyba, że tak jak teraz mam chwil e w pracy
Nie mogłybyśmy o Tobie zapomnieć

Nie ogarniam szybciej
Mój czas na kompa to dopiero godziny wieczorne, chyba, że tak jak teraz mam chwil e w pracy
Nie mogłybyśmy o Tobie zapomnieć

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Iga śliczne ciemierniki , uwielbiam wszystkie .
U mnie też co dzień prawie przymrozki , zauważyłam że sporo irysów i liliowców ma pogniłe liście , jestem ciekawa czy wypuszczą zdrowe na razie nie ciekawie wygladają.
U mnie też co dzień prawie przymrozki , zauważyłam że sporo irysów i liliowców ma pogniłe liście , jestem ciekawa czy wypuszczą zdrowe na razie nie ciekawie wygladają.
-
- Kontakt:
Gieniu, u mnie jak na razie kilka żurawek i sasanek odeszło do nieba. Ciemierniki pokochałam u Ciebie po raz pierwszy.
Małgosiu i tak podziwiam, że masz czas. Znam Twój rozkład dnia, więc
Aprilku, ja kupiłam jaskry i nawet ich nie wsadzam, ani nie wystawiam, bo strach. Paskudna wiosna, choć dzisiaj z Panią sprzątnęłyśmy taras, coraz bliżej do sezonu ogrodowego. Kompozycja niebiesko- biała , urocza, ale wiosną to jedyny czas kiedy toleruję, a nawet lubią żółty. Ja w sobotę podjadę na ryneczek po drobne brateczki do donic na wejście.
Małgosiu, roślinki jak kwitną to wszystkie piękne, a ciemierniki teraz to miód dla oczek stęsknionych kolorów.
Lucynko, jak bym chciała policzyć ciemierniki to pewnie mam ze dwadzieścia, niektóre młode, niektóre dopiero będą kwitły.
Grażynko, dzięki, ze w takim gorącym okresie znalazłaś czas by zajrzeć.
Piotrek pozdrowiony.
Święta spokojne, bez gości, czyli luzik.
Olusiu, kiedy ja w lutym się tak nudzę, potem wydaje te sadzonki, bo nie mam gdzie posadzić.

Małgosiu i tak podziwiam, że masz czas. Znam Twój rozkład dnia, więc

Aprilku, ja kupiłam jaskry i nawet ich nie wsadzam, ani nie wystawiam, bo strach. Paskudna wiosna, choć dzisiaj z Panią sprzątnęłyśmy taras, coraz bliżej do sezonu ogrodowego. Kompozycja niebiesko- biała , urocza, ale wiosną to jedyny czas kiedy toleruję, a nawet lubią żółty. Ja w sobotę podjadę na ryneczek po drobne brateczki do donic na wejście.

Małgosiu, roślinki jak kwitną to wszystkie piękne, a ciemierniki teraz to miód dla oczek stęsknionych kolorów.

Lucynko, jak bym chciała policzyć ciemierniki to pewnie mam ze dwadzieścia, niektóre młode, niektóre dopiero będą kwitły.

Grażynko, dzięki, ze w takim gorącym okresie znalazłaś czas by zajrzeć.

Święta spokojne, bez gości, czyli luzik.

Olusiu, kiedy ja w lutym się tak nudzę, potem wydaje te sadzonki, bo nie mam gdzie posadzić.
- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Iguś, możesz pokazać na przykładzie jak przyciąć trawki po zimie? Nie wiem jak krótko to zrobić
Wątek odwiedzamy tylko pewnie część w skrytości
Wesołych Świąt

Wesołych Świąt
-
- Kontakt:
Justynko, trawy tnę tak krótko jak się da, ale tylko te co schną na zimę. Oprócz tych brązowych, je trochę wyczesuję. Zimozielone trawy wyglądają tak dobrze w tym roku, że nie będę cięła wcale.
Zaraz wyjdę i zrobię kilka fotek.
Zaraz wyjdę i zrobię kilka fotek.

Ale fotek nie wrzucisz bo fotosik od wczoraj ma focha
Jaskry masz,super

Jaskry masz,super

-
- Kontakt:
Zdjęć nie ma, bo nie zrobiłam, musiałam wyjechać
Trochę starszych.

Na rabatach nuda......

Trochę starszych.
Na rabatach nuda......

- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Jaka nuda? Właśnie nowe życie się zaczyna. Można proszę Pani siedzieć i patrzeć jak rośnie. I to godzinami siedzieć.