Tulipany cz.3
-
- 200p
- Od: 4 lis 2015, o 15:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Tulipany cz.3
Ale ja swoje cebulowe nawoziłem na jesień nawozem bydlęcym na wierzch.
Tzn od kiedy? Bo akurat azot to jedyny pierwiastek, który błyskawicznie przemieszcza się w glebie. Jak nie ma wegetacji, to ten azot do Bałtyku płynie a nie zasila Twoich cebul, a na wiosnę bardzo by się im przydał.Jolek pisze:Ja swoje od czasu rozmarznięcia ziemi systematycznie podlewam kurzeńcem oraz nawozem do kwiatów kwitnących wszystkie cebulowe i inne
- Jolek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak jak napisałam. Ma się przemieścić w głąb, szczególnie tym tulipanom które ,,uciekły" a rosną od kilkunastu lat w tym samym miejscu.
Nawozu organicznego mam pod dostatkiem
.
Nawozu organicznego mam pod dostatkiem

- Ela_2015
- 500p
- Od: 26 gru 2015, o 16:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja swoje tulipany też nawożę co roku na jesieni obornikiem i podsypuję kompostem,
a wiosną nie nie nawożę tylko wzruszam ziemię i wcale nie brakuje im azotu rosną i pięknie kwitną.
Nie stosuję nawozów sztucznych ,a poza tym jeszcze zostają podlane gnojówką z suszonej pokrzywy ze skrzypem
i to im wystarcza.
a wiosną nie nie nawożę tylko wzruszam ziemię i wcale nie brakuje im azotu rosną i pięknie kwitną.
Nie stosuję nawozów sztucznych ,a poza tym jeszcze zostają podlane gnojówką z suszonej pokrzywy ze skrzypem
i to im wystarcza.
Ela
- joannamm
- 500p
- Od: 27 lut 2013, o 20:20
Takie malutkie co dopiero wyszły z ziemi?
A jaki roztwór robisz z kurzenca?
A jaki roztwór robisz z kurzenca?
- waga65
- 200p
- Od: 15 cze 2015, o 11:05
Ja swoje podlewam biohumusem.
-
- 200p
- Od: 4 lis 2015, o 15:42
Biohumus to ponoć za mało jeśli nie dostały pokarmu np. z obornika lub z kompostu.Biohumus nie jest nawozem lecz materią która wspomaga rozkład treści nawozowej.Tak ja to rozumuję,bo przeczytałem wczoraj cały wątek o humusie.Jak w ziemi mało pokarmu to humus chyba na mało się zda.Prosze mnie poprawić jeżeli się mylę.
Ja dałem teraz ten http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 0#p5468310
- Rennni
- Od: 22 lip 2012, o 21:53
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
- adawi
- 200p
- Od: 19 kwie 2012, o 22:23
Rennni - u Was chyba cieplej niż nad zimnym Bałtykiem? U nas -jak rok temu - temperatury niskie, czasem trochę poniżej 0 - tulipanki stoją.. Kwitną kwiatki przedwiośnia - przebiśniegi, ranniki, śnieżyca, wczesne krokusy.
Jak się nazywa ta odmiana, co zaraz będzie w rozkwicie?
Jak się nazywa ta odmiana, co zaraz będzie w rozkwicie?
Pozdrawiam
Wiesia
Wiesia
- Rennni
- Od: 22 lip 2012, o 21:53
adawi, tak, tutaj jest trochę cieplej. Mieszkam w jednym z najcieplejszych regionow Czech.
Jest to The First....
Jest to The First....

Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
- adawi
- 200p
Tak myślałam... będę obserwować jak wygląda bo- też ( chyba )mam, ale całkiem nie jestem pewna, kupione jako inna odmiana; przekopałam net i wyszło mi na to, że to chyba będzie The First - więc dzięki Twoim postom mam szansę jeszcze raz to potwierdzić.Rennni pisze: Jest to The First....

Moje wyglądają tak ( zdjęcie z ubiegłego roku):

Pozdrawiam
Wiesia
Wiesia
- adawi
- 200p
Nie, to tylko fotka dla prezentacji odmiany - oczekuję potwierdzenia ( lub zaprzeczenia) . na razie tylko listki, choc u tej odmiany sa dośc duże - w końcu to The First czyli " pierwszy"
Pozdrawiam
Wiesia
Wiesia