Familokowego ciąg dalszy
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Familokowego ciąg dalszy
Jadziu pozwolisz, ze odpowiem Daysy - Lustige u mnie tez ma ok.160 cm, lubi słoneczko super różyca. Przy okazji ogródek zamknięty nie mogę doszukać się kluczyka pod bramka do nowego wątku a może problemy mam ze wzrokiem?
Familokowy w kwiatach, zapach niesie i już kwitną lilie, floksy u mnie jeszcze czekają, ale sporo lilii gdzieś sobie poszło.
Familokowy w kwiatach, zapach niesie i już kwitną lilie, floksy u mnie jeszcze czekają, ale sporo lilii gdzieś sobie poszło.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Latam po wątkach ,a do siebie nie mam czasu zajrzeć, bo jakoś dnia ubywa w szybkim tempie
ANIU oczywiście możesz czuć się jak u siebie szczególnie jak mnie nie ma .Ja wciąż gdzieś biegam, a na swoje śmieci zajrzeć już potem nie mam siły.
JOASIU cóż życie pisze inne scenariusze niż chcielibyśmy .Dobrze ,że M dba o wszystko i możesz być spokojna .Jeśli to były lilie OT to niektóre mogą wyginąć te bardziej wrażliwe .Wiosną też kupiłam takie z wrażliwszych i posadziłam przezornie do donicy ,żeby nie wykopywać niepotrzebnie .Na zimę pójdą do przechowalni
MARYSIU mnie jednak podoba się moja Lancon ,bo jest taka nietuzinkowa
.Rzeczywiście u mnie trochę mniej słonka ,bo to północna strona i tam gdzie rośnie lilia jest tylko słonko do 14.Dlatego tam tez posadziłam ciemniejsze róże takie jak Cardinal Hume czy Magenta i generał de Gaulle
KAROLCIU lubię mieć kolorowo o każdej porze, więc ćkam coraz więcej do swojej chusteczki a potem ogródek pęka w szwach
ZOSIU już odpowiedziałam u Ciebie
MARYSIU no widzisz wiecznie jakieś kamienie na drodze mi staja i nijako nie idzie dostać sie do Ciebie .Dzisiaj już pogrzmiewało i popadało .Teraz jednak znów wychodzi słonko i chyba zaraz znów wylezę do ogródka ,bo robię porządki na całego
TERENIU obie mamy te same problemy z oślizgłymi gośćmi.Jednak wczoraj zastosowałam ocet na tych drani .Tanio i pomaga to samo popryskałam octem kolonie mrówek na skalniaku
TERENIU [inka52] jarzmianki mają sztywne pędy to samo ostrogowce .Mam też jasną jarzmiankę

ANIU oczywiście możesz czuć się jak u siebie szczególnie jak mnie nie ma .Ja wciąż gdzieś biegam, a na swoje śmieci zajrzeć już potem nie mam siły.
JOASIU cóż życie pisze inne scenariusze niż chcielibyśmy .Dobrze ,że M dba o wszystko i możesz być spokojna .Jeśli to były lilie OT to niektóre mogą wyginąć te bardziej wrażliwe .Wiosną też kupiłam takie z wrażliwszych i posadziłam przezornie do donicy ,żeby nie wykopywać niepotrzebnie .Na zimę pójdą do przechowalni
MARYSIU mnie jednak podoba się moja Lancon ,bo jest taka nietuzinkowa

KAROLCIU lubię mieć kolorowo o każdej porze, więc ćkam coraz więcej do swojej chusteczki a potem ogródek pęka w szwach

ZOSIU już odpowiedziałam u Ciebie
MARYSIU no widzisz wiecznie jakieś kamienie na drodze mi staja i nijako nie idzie dostać sie do Ciebie .Dzisiaj już pogrzmiewało i popadało .Teraz jednak znów wychodzi słonko i chyba zaraz znów wylezę do ogródka ,bo robię porządki na całego

TERENIU obie mamy te same problemy z oślizgłymi gośćmi.Jednak wczoraj zastosowałam ocet na tych drani .Tanio i pomaga to samo popryskałam octem kolonie mrówek na skalniaku
TERENIU [inka52] jarzmianki mają sztywne pędy to samo ostrogowce .Mam też jasną jarzmiankę

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
No ładnie! cieszę się że wróciłaś
Jadziu piszesz że ciemne róże sadzisz w półcieniu, bo moje rosną w słońcu, ale nie zauważyłam żeby im to nie odpowiadało? 

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Jadziu
, ostatnie zdjęcia a na nim floks 

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Jadziu czy The Prince ma w rzeczywistości tak ciemny kolor? Czy można go porównać barwą do Falstaff lub William Shakespeare? Potrzebuję takiej ciemnej róży i myślę właśnie o Prince
Możesz coś więcej o niej skrobnąć?
Lilie masz cudne, a Lancon to mistrzostwo świata...po prostu
kolor, kształt kwiatów, a jak mi powiesz, że pachnie, to wiosną będę jej szukać 

Lilie masz cudne, a Lancon to mistrzostwo świata...po prostu

- JAKUCH
DOROTKO oczywiście ,że Lancon cudownie pachnie wprost nieziemsko. Niestety The Princa Ci nie polecę to bardzo chimeryczna róża i chociaż ma kwiaty takie jak na fotce cudownie pachnące to jednak jej pobyt u mnie stoi pod znakiem zapytania .Mam go od wiosny 2013 i dalej nie umie nic pokazać .Może zamiast niego kup sobie Tradescanta on jest w podobnym kolorze i zapachu
IWONKO ten floks to Lilac Twist
MARYSIU mnie również było brak konwersacji forumowej ,ale musiałam kupić nowy sprzęt stary już się zużył i nie pomogło formatowanie dalej wariował .Nie wiadomo czy wszystkie róże nie lubią słonka niebieskie na pewno wolą półcień .Tam mi nic ich nie przypala i mają intensywniejszy kolor .Jesienią przesadziłam Astrid w bardziej słoneczne miejsce i nie wiem czy to jej bardziej odpowiada, bo zakwitła zaledwie 2 kwiatami.

IWONKO ten floks to Lilac Twist
MARYSIU mnie również było brak konwersacji forumowej ,ale musiałam kupić nowy sprzęt stary już się zużył i nie pomogło formatowanie dalej wariował .Nie wiadomo czy wszystkie róże nie lubią słonka niebieskie na pewno wolą półcień .Tam mi nic ich nie przypala i mają intensywniejszy kolor .Jesienią przesadziłam Astrid w bardziej słoneczne miejsce i nie wiem czy to jej bardziej odpowiada, bo zakwitła zaledwie 2 kwiatami.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Jadziu! Jaki ciekawy mieczyk
mocno Ci podlało?

- JAKUCH
MARYSIU ten mieczyk to miniaturowy 'Album' .Posadziłam je do doniczki ,żeby mi się nie zgubiły w tłumie
U mnie też mocno podlało ,ale gleba wszystko przyjęła z zadowoleniem

- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu długo u Ciebie nie byłam, muszę wiele nadrobić, ale to w wolniejszych chwilach
.
Wchodząc do Ciebie o każdej porze roku, no może prócz zimy
, zawsze mogę liczyć na ogromną ilość kwitnących roślin, od których aż kipi na rabatach. Super
Masz wspaniałe nie tylko róże ale lilie, liliowce i wiele innych ciekawych roślin.

Wchodząc do Ciebie o każdej porze roku, no może prócz zimy

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Jadziu
Jaki śliczny ten floks
super . Mieczyk śliczniutki mimo że malutki
Ogród aż kipi od kwiecia
U mnie też ładnie podlało
a co ze limakami ?? ja jeszcze nie byłam na działce .
Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Jaki śliczny ten floks

Ogród aż kipi od kwiecia

Pozdrawiam i życzę miłego dnia

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Jadziu ja tez stosuję ocet ( ocet z wodą w stosunku 1:1) na ślimaki choć z racji suszy zdecydowanie ich mniej. Opryskana gleba wokół dalii już kilkakrotnie ale boję się ,że jak pryśnie za dużo na łodygi to może im zaszkodzić ... Na mrówki jeszcze nie stosowałam bo mam zapas granulek z ub roku.
Na rabatach warzywnych opryski na occie i alkoholu ( ekologiczne) chyba odstraszają je bo kwaśne i zapach tymolu .
Pięknie pokazujesz swe róże a fotka werbeny hastata z owadem mistrzowska
Na rabatach warzywnych opryski na occie i alkoholu ( ekologiczne) chyba odstraszają je bo kwaśne i zapach tymolu .
Pięknie pokazujesz swe róże a fotka werbeny hastata z owadem mistrzowska

- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Jadziu ależ mieczyk
Ogród pełen kolorków pięknych roślinek.Jeżówki cudeńko.Pokazuj,pokazuj więcej takich widoczków.

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
ależ ciekawych roślin u ciebie.
ależ ładnych dużo kwitnień.
I piękne lilie, do których i ja mam słabość.I ciągle mnie one kuszą
ależ ładnych dużo kwitnień.
I piękne lilie, do których i ja mam słabość.I ciągle mnie one kuszą

- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Najbardziej podoba mi się widok ogólny ogródka, czego Ty tam nie masz --co za róże, liliowce, cała masa kolorów, ani skrawka ziemi
pięknie

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
anabuko1 Aniu masz rację Jadzia ma tyle ciekawych roślin, że czasem trzeba posiłkować wujkiem google.
Jadziu szokuje Twój/mój Chopin łodyżki stoją jak żołnierze na warcie a kwitnie cudniasto
przy okazji powiem, że pogodziłam się ze stratą Cafe którą oczywiście M "bojowo"kosił i przesadzona w bezpieczne miejsce zakwitła hahahaha
Jadziu szokuje Twój/mój Chopin łodyżki stoją jak żołnierze na warcie a kwitnie cudniasto

przy okazji powiem, że pogodziłam się ze stratą Cafe którą oczywiście M "bojowo"kosił i przesadzona w bezpieczne miejsce zakwitła hahahaha