Ogórki gruntowe-cz.3 uprawa,choroby,szkodniki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogórki gruntowe-cz.3 uprawa,choroby,szkodniki
Niezłe ZOO ! Jakim Agricolle pryskałeś?Gotowym z atomizera,czy koncentratem do rozcieńczania?
Nie widzę choroby,tylko uszkodzone tkanki,które zasychają w upale.
Nie widzę choroby,tylko uszkodzone tkanki,które zasychają w upale.
Pryskałem roztworem do rozcięczenia u mnie nie ma gotowego w sprayu. Może jeszcze raz spróbuję?
ps. problem generalnie wynika z tego, że ogórki rosną blisko granicy z sąsiadem, a on tam ma cuda orzechy laskowe itp. i stamtąd spadają szkodniki...
ps. problem generalnie wynika z tego, że ogórki rosną blisko granicy z sąsiadem, a on tam ma cuda orzechy laskowe itp. i stamtąd spadają szkodniki...
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Zrób stężenie większe o 50 % i zastosuj na 2-3 roślinach.Efekt powinien być widoczny po wyschnięciu preparatu,czyli w kilkanaście minut.
Czy ktoś stosował Agricolle do podlewania dyniowatych przeciwko nicieniom. Nie wiem, jakie stężenie zastosować?
Pozdrawiam
Adam
Adam
Dzięki - 3-4 ml na litr.
Właśnie się dowiedziałem, że na nicienie równie skuteczny jest środek o nazwie Biomas Sugar. Jest też dużo tańszy.
Właśnie się dowiedziałem, że na nicienie równie skuteczny jest środek o nazwie Biomas Sugar. Jest też dużo tańszy.
Pozdrawiam
Adam
Adam
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 6 lip 2013, o 16:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mogą być zalane, zasolone, trzeba szukać przyczyny w systemie korzeniowym, a nawet może buszować kret.
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Cześć, dzisiaj zebrałem swojego pierwszego ogórka. Jestem szczęśliwy 

Agnieszka 0308
Mogą być zbyt słabo podlane. Więdnięcie może być też spowodowane chorobami odglebowymi, np. fuzariozą, czy nicieniami, które podgryzają korzenie. Niedobór potasu również może skutkować szybszym więdnięciem.
Mogą być zbyt słabo podlane. Więdnięcie może być też spowodowane chorobami odglebowymi, np. fuzariozą, czy nicieniami, które podgryzają korzenie. Niedobór potasu również może skutkować szybszym więdnięciem.
Pozdrawiam
Adam
Adam
-
- Od: 26 lis 2009, o 18:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To już wpadłeś po uszy. Choroba z której już się nie wyleczyszWaF90 pisze:Cześć, dzisiaj zebrałem swojego pierwszego ogórka. Jestem szczęśliwy

U mnie ogórki ładnie rosną i owocują - na razie zrobiłam 70 słoików 0,9 l i obowiązkowo codziennie miska mizerii do obiadu.
Kilka liści ma jakieś przebarwienia ale nie widzę szkodników. Podejrzewam to efekt podlewania po liściach nagrzaną wodą ale przy słoneczku pod koniec dnia.
Moje nowe imię Szansa 
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."

"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
- justa_be
- Od: 26 lut 2014, o 08:00
Ja wysiałam tylko jedną paczuszkę niestety, swego czasu przypaliłam je saletrą niechcący, ale przeżyły i zrobiłam jak na razie 10 słoików 0,9 

Pozdrawiam ;)
- Faworyt
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
Drugi rzut ogórka na późniejszy zbiór zaczął właśnie owocować i został poszatkowany przez grad podobnie jak papryka. 

Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).