Zielono i kolorowo - będzie cz 4.
- krystyna2201
- 500p
- Od: 9 lut 2010, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielono i kolorowo - będzie cz 4.
Alu piękne zdjęcia z dużymi drzewami,kolorowo się robi u ciebie aż już nie mogę się doczekać lata to dopiero będzie się u ciebie działo 

- alicjad31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Krysiu dziękuję ,będzie się działo pod warunkiem ,że ogarnę ten bałagan
jak na razie to nie mam gdzie dalii posadzić ogród zarósł .Wczoraj była piękna pogoda ,ale tylko posadziłam trochę dalii ,kręgosłup lędźwiowy się odezwał i już było po robocie ,a miałam właśnie jeszcze przygotować miejsce na reszte dalii i nie tylko .No nic aby tylko nie padało w dzień to może w tygodniu uda mi się większość zielska usunąć .U mnie teraz wygląda jakby chciało padać
.Chciałam jeszcze posiać ogórki kilka krzaków pomidorów, sałatę ,fasolkę ,buraczki i coś tam jeszcze .Miłego dnia

Pozdrawiam Alicja
- krystyna2201
- 500p
- Od: 9 lut 2010, o 17:26
Alu powolutku ogarniesz,nie ma co się przemęczać zdrowie najważniejsze mój kręgosłup też jest w nie najlepszym stanie,więc ogarniam powoli.Dodatkowo mam obciążeni kręgosłupa od noszenia mojego Wojtusia,ale powoli dam radę 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- alicjad31
Krysiu no niestety ,chciało by się wszystko szybko zrobić tylko pesel nie
pozwala
Dzieci to się na dźwigałyśmy obie ,a teraz wnuki ,ale to słodki ciężar
Chyba będę miała kilka wolnych dni to nadgonię roboty oby pogoda dopisała
Musimy dać redę
Lucynko jak na tydzień w donicy to są giganty
.
W donicach to mam canny odmianowe ,ale ja trzymam je w domu , nie długo będę je wystawiała pod daszek i tam poczekają na cieplejsze noce .
U mnie przed chwilą padało dość mocno ,a od rana to taki kapuśniak z przerwani na słoneczko

Dzieci to się na dźwigałyśmy obie ,a teraz wnuki ,ale to słodki ciężar

Lucynko jak na tydzień w donicy to są giganty

W donicach to mam canny odmianowe ,ale ja trzymam je w domu , nie długo będę je wystawiała pod daszek i tam poczekają na cieplejsze noce .
U mnie przed chwilą padało dość mocno ,a od rana to taki kapuśniak z przerwani na słoneczko

Pozdrawiam Alicja
-
Alicjo - moje dalie zaczęły rosnąć jeszcze w pudle, w którym były przechowywane, dlatego je wysadziłam do donic. Jednak popełniłam błąd, bo zamiast od razu wystawić je na balkon, to ja trzymałam je w pokoju. Na balkon wyniosłam dopiero, jak się zorientowałam, że zbytnio wybujały. 

- alicjad31
Lucynko lepszy taki błąd
niż miałabyś je stracić wystawiając od razu na balkon bo z pogodą nie wiadomo ,a tak masz już podrośnięte i to nieźle .I jest szansa ,że będziesz miała wcześniej kwiaty 

Pozdrawiam Alicja
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Alu trochę chyba późno na sianie pomidorów? a z resztą zdążysz. Zielsko niestety rośnie nawet jak jest sucho i tylko gorzej go wyrwać. Jak popada to łatwiej usuniesz chwasty i wsadzisz dalie, bo przecież musisz. Moje piwniczne rośliny przeniosłam do altany i też muszę im miejsce znaleźć 

- alicjad31
Marysiu nie będę siać pomidorów ,raczej kupię kilka krzaków ,niestety zapomniałam posiać i teraz to chyba masz rację ,że za późno , a i nie będę ryzykować bo szkoda .Nasionka są ważne jeszcze rok to się nie zmarnują .Dalie wyjęłam z przechowalni .Wczoraj posadziłam te ,które kupiłam w zeszłym roku były mizerne bo miały małe przyrosty i w nich mam straty
.A te wcześniejsze pięknie się przechowały .
Po dzisiejszych deszczach będzie łatwiej wyrywać zielsko . Ma padać jeszcze to już całkiem będzie miękko

Po dzisiejszych deszczach będzie łatwiej wyrywać zielsko . Ma padać jeszcze to już całkiem będzie miękko

Pozdrawiam Alicja
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Alu! wiosenne kwitnienia super. Kiwi niesamowicie rozrosło się . Szkoda,ze nie było owoców .Pozdrawiam cieplutko! 

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
-
Alicjo mój balkon - loggia jest na 9. piętrze. Kwietniowy mrozek już tak wysoko nie sięga.
Mogłam spokojnie wystawić dalie, ale zajęłam się działką i zapomniałam o nich. Myślę wywieźć je na działkę i do tunelu. Niech się co chce dzieje.
Mogłam spokojnie wystawić dalie, ale zajęłam się działką i zapomniałam o nich. Myślę wywieźć je na działkę i do tunelu. Niech się co chce dzieje.

- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
Witaj Alu ale Twoja serduszka już duża moja dopiero wychodzi z ziemi a biała wcale się nie pokazała , ciekawe czemu a kiwi to prawdziwy gigant , pozdrawiam 

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Alu
Już sadzisz dalie do gruntu ??? To ja też muszę do nich zajrzeć
Kochana dbaj o siebie i o swój kręgosłup
Dużo zdrówka życzę i serdecznie pozdrawiam

Kochana dbaj o siebie i o swój kręgosłup

Dużo zdrówka życzę i serdecznie pozdrawiam

- alicjad31
Witaj Bogusiu
Dziękuję , mam nadzieję ,że w tym roku kiwi zaowocuje tak jak dwa lata temu .Pozdrawiam
Lucynko taki balkon to świetne miejsce na przechowalnie kwiatów ,a w tunelu dalie spokojnie poczekają do połowy maja .
Marysiu Wy Na płocie są trzy krzaki kiwi , Muszę dzisiaj zajrzeć i poszukać serduszek bo sadziła ją jeszcze w innych miejscach i być może że zgniły ,jeżeli ich wcześniej nie zauważyłam .
Tereniu witaj
tak pogoda jest sprzyjająca na ich sadzenie ,jak dzisiaj nie będzie padać to spróbuję gdzieś upchnąć resztę
Mam cioteczną siostrę ,która jest specjalistką od masażu i zapraszała mnie na masaż .Ściskam mocno

Lucynko taki balkon to świetne miejsce na przechowalnie kwiatów ,a w tunelu dalie spokojnie poczekają do połowy maja .

Marysiu Wy Na płocie są trzy krzaki kiwi , Muszę dzisiaj zajrzeć i poszukać serduszek bo sadziła ją jeszcze w innych miejscach i być może że zgniły ,jeżeli ich wcześniej nie zauważyłam .

Tereniu witaj

Mam cioteczną siostrę ,która jest specjalistką od masażu i zapraszała mnie na masaż .Ściskam mocno

Pozdrawiam Alicja
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Alu - moje dalie już tydzień w ziemi , mieczyki też .Nawet kilka wysuwa dziubki
Miłego dnia

Miłego dnia