Zielono i kolorowo - będzie cz 4.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielono i kolorowo - będzie cz 4.

Post »

Alu piękne zdjęcia z dużymi drzewami,kolorowo się robi u ciebie aż już nie mogę się doczekać lata to dopiero będzie się u ciebie działo ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Krysiu dziękuję ,będzie się działo pod warunkiem ,że ogarnę ten bałagan :D jak na razie to nie mam gdzie dalii posadzić ogród zarósł .Wczoraj była piękna pogoda ,ale tylko posadziłam trochę dalii ,kręgosłup lędźwiowy się odezwał i już było po robocie ,a miałam właśnie jeszcze przygotować miejsce na reszte dalii i nie tylko .No nic aby tylko nie padało w dzień to może w tygodniu uda mi się większość zielska usunąć .U mnie teraz wygląda jakby chciało padać ;:47 .Chciałam jeszcze posiać ogórki kilka krzaków pomidorów, sałatę ,fasolkę ,buraczki i coś tam jeszcze .Miłego dnia ;:3 ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Alu powolutku ogarniesz,nie ma co się przemęczać zdrowie najważniejsze mój kręgosłup też jest w nie najlepszym stanie,więc ogarniam powoli.Dodatkowo mam obciążeni kręgosłupa od noszenia mojego Wojtusia,ale powoli dam radę ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alicjo - ja swoje dalie przed tygodniem powsadzałam do dużych donic i one dzisiaj są już strasznie duże. Teraz muszę je trzymać na balkonie co najmniej do 15 maja. Oby nie dłużej! A to jedna z nich: Obrazek
Za folią widać, że u mnie popadało. ;:138
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu no niestety ,chciało by się wszystko szybko zrobić tylko pesel nie ;:306 pozwala
Dzieci to się na dźwigałyśmy obie ,a teraz wnuki ,ale to słodki ciężar ;:167 Chyba będę miała kilka wolnych dni to nadgonię roboty oby pogoda dopisała :D Musimy dać redę ;:196

Lucynko jak na tydzień w donicy to są giganty ;:333 .
W donicach to mam canny odmianowe ,ale ja trzymam je w domu , nie długo będę je wystawiała pod daszek i tam poczekają na cieplejsze noce .
U mnie przed chwilą padało dość mocno ,a od rana to taki kapuśniak z przerwani na słoneczko ;:3
Pozdrawiam Alicja
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Alicjo - moje dalie zaczęły rosnąć jeszcze w pudle, w którym były przechowywane, dlatego je wysadziłam do donic. Jednak popełniłam błąd, bo zamiast od razu wystawić je na balkon, to ja trzymałam je w pokoju. Na balkon wyniosłam dopiero, jak się zorientowałam, że zbytnio wybujały. ;:223
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko lepszy taki błąd ;:108 niż miałabyś je stracić wystawiając od razu na balkon bo z pogodą nie wiadomo ,a tak masz już podrośnięte i to nieźle .I jest szansa ,że będziesz miała wcześniej kwiaty :D
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Alu trochę chyba późno na sianie pomidorów? a z resztą zdążysz. Zielsko niestety rośnie nawet jak jest sucho i tylko gorzej go wyrwać. Jak popada to łatwiej usuniesz chwasty i wsadzisz dalie, bo przecież musisz. Moje piwniczne rośliny przeniosłam do altany i też muszę im miejsce znaleźć ;:215
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu nie będę siać pomidorów ,raczej kupię kilka krzaków ,niestety zapomniałam posiać i teraz to chyba masz rację ,że za późno , a i nie będę ryzykować bo szkoda .Nasionka są ważne jeszcze rok to się nie zmarnują .Dalie wyjęłam z przechowalni .Wczoraj posadziłam te ,które kupiłam w zeszłym roku były mizerne bo miały małe przyrosty i w nich mam straty :( .A te wcześniejsze pięknie się przechowały .
Po dzisiejszych deszczach będzie łatwiej wyrywać zielsko . Ma padać jeszcze to już całkiem będzie miękko :D
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Alu! wiosenne kwitnienia super. Kiwi niesamowicie rozrosło się . Szkoda,ze nie było owoców .Pozdrawiam cieplutko! ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Alicjo mój balkon - loggia jest na 9. piętrze. Kwietniowy mrozek już tak wysoko nie sięga.
Mogłam spokojnie wystawić dalie, ale zajęłam się działką i zapomniałam o nich. Myślę wywieźć je na działkę i do tunelu. Niech się co chce dzieje. ;:224
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Witaj Alu ale Twoja serduszka już duża moja dopiero wychodzi z ziemi a biała wcale się nie pokazała , ciekawe czemu a kiwi to prawdziwy gigant , pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Alu ;:196 Już sadzisz dalie do gruntu ??? To ja też muszę do nich zajrzeć :wink:
Kochana dbaj o siebie i o swój kręgosłup ;:168
Dużo zdrówka życzę i serdecznie pozdrawiam ;:4
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Bogusiu ;:196 Dziękuję , mam nadzieję ,że w tym roku kiwi zaowocuje tak jak dwa lata temu .Pozdrawiam ;:167

Lucynko taki balkon to świetne miejsce na przechowalnie kwiatów ,a w tunelu dalie spokojnie poczekają do połowy maja . ;:167

Marysiu Wy Na płocie są trzy krzaki kiwi , Muszę dzisiaj zajrzeć i poszukać serduszek bo sadziła ją jeszcze w innych miejscach i być może że zgniły ,jeżeli ich wcześniej nie zauważyłam . ;:196

Tereniu witaj ;:196 tak pogoda jest sprzyjająca na ich sadzenie ,jak dzisiaj nie będzie padać to spróbuję gdzieś upchnąć resztę
Mam cioteczną siostrę ,która jest specjalistką od masażu i zapraszała mnie na masaż .Ściskam mocno ;:168 ;:167
Pozdrawiam Alicja
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Alu - moje dalie już tydzień w ziemi , mieczyki też .Nawet kilka wysuwa dziubki :heja
Miłego dnia :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”