Ogród Różą malowany

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Różą malowany

Post »

Szpaler tulipanów sprawił opad mojej szczęki... gdybym była w ogrodzie, to zapewne musiałabym jej teraz w krzakach szukać. Cudowny kolor i ilość. ;:215
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To my tej twojej wolnej chwili chyba doczekamy na emeryturach...... ;:306
Elwiś dobrze ze masz chociaż czas na wklejanie fotek. ;:168
Narcyzki ekstra. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Elwi, warto czekać na twoje zdjęcia. Zawsze starannie wybrane, czarują pięknem ;:108 Narcyzy ;:167
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Dziękuję wszystkim odwiedzającym wątek i dziękuję za Wasze gratulacje z okazji tysiączka ;:4
Poczułam się jak prawdziwa jubilatka! :heja
Przepraszam, że na Wasze posty odpisuję z "poślizgiem", na poczet obrony proszę zaliczyć dobre chęci... ;:170

Aniu - aneczka1979 dziękuję ;:196 Szpaler udał mi się, jestem bardzo zadowolona. Rośnie tam 80 sztuk tulipanów w dwóch odmianach :D Mam zamiar eksperyment powtórzyć w jesiennych nasadzeniach.
Jak napisałaś o szczęce, to przypomniał mi się dowcip:
Rozmawiają dwie panie, wzajemnie komplementując szczegóły swojego wyglądu w różnych aspektach. Jedna w końcu mówi:
- Ależ Ty masz piękne zęby! To po mamie czy po Tacie?
- No wiesz! Nie wiem jak u Ciebie, ale u nas każdy ma swoje"
;:306

Joluś - April aż mnie boli "tylna twarz" od tego biczowania. Mucha była zamierzona, nie przeoczona ;:oj co nie zmienia faktu, że wspomniana delikwentka musiała być na bani ;:306 Któraż szanująca się przedstawicielka tego gatunku wybrałaby
się w świat w taki deszcz???

Aniu - Annes77 dziękuję ;:196 Jestem bardzo zadowolona z mojego szpaleru, wyszedł nadspodziewanie atrakcyjnie.

Sabinko - nifredil prawda, że FO to kopalnia informacji? Dziękuję za komplementy ;:196

Jadziu - Jakuch i Aniu - anabuko1 dla mnie Angelique jest też number 1 ;:215 na żywo bardziej przypomina piwonię niż różę

Jolu - jol_ka surowe jajko (po uprzednim zrobieniu dziurek jak do wydmuszek) zakopuje się przy korzeniach słabeuszy, pomaga im to uzyskać szybko pełny zapas składników odżywczych.
Mam nadzieję, że podobnie jak ja, spędziłaś upojny weekend na łonie ogrodu?

[b]Ewelinko - Ewelina7[/b] witam sąsiadkę po góralsku czyli z przytupem ;:136
Ubiegłoroczne lato było w naszym regionie fatalne, dlatego wszystko co rusz chorowało :( Mam nadzieję, że tegoroczne będzie lepsze.

Dorotko - dorotka350 dziękuję ;:196 I zgadzam się całkowicie: raz się żyje! Czas leci nieubłaganie, więc - łapmy chwilę!

Gosiu - Margo2 miejmy nadzieję, że to się nigdy nie skończy ;:108 bo to trochę jak zakochanie ;:167 daje tyle pozytywnych emocji!

Wandziu - wanda7 to racja - wolę rękawice ogrodowe od perfum Diora :;230 Kompletny bzik!

Ilonko - ilona2715 miło mi Cię gościć w Ogrodziu, zapraszam częściej ;:196

Moni - Alania tak, ta pora roku ma to do siebie, ze co dnia odkrywa się nowe skarby w ogrodzie :D U mnie to trwa tak do końca lipca - potem już zaskoczeń brak...

Grażynko - Kogra dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zgodnie z zapowiedzią cały weekend spędziłam ogrodowo.
Styrałam się na maksa, więc jak padłam wieczorem na łóżko, to nie byłam w stanie kiwnąć palcem - jakby ktoś mi zrobił tak ;:130
Ale za to jaka byłam szczęśliwa!!! :tan
Udało mi się wreszcie zakończyć prace nad budyniowo-pąsową rabatą, hurra :heja Teraz czekam tylko na dostawę jeżówek i jarzmianek, które mają towarzyszyć różom. Posadzenie ich, to już będzie pikuś :D
Ponieważ pogoda była prawie czerwcowa, postanowiłam ubrać taras w letnie szatki ;:183 Wyniosłam rośliny zimujące w domu - a co tam,
najwyżej w razie zimna polecę z nimi z powrotem do domu :;230
Tymczasem cieszyłam się już kawką na tasie w otoczeniu kwitnących roślin. Obsadziłam donice jednorocznymi, wytaszczyłam z piwnicy
grill i nawet go uruchomiłam ;:215
Tak więc ;:89 sezon "tarasowy" uważam za otwarty!
Co dnia coś nowego rozwija się na rabatach, zobaczcie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tarasowe kompozycje z drzewami czereśniowymi w tle :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

I na koniec najpiękniejsze obecnie tulipany - w szpalerze przy tarasie ;:167
Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Wiesz może jak się nazywaja te tulipany z trzeciego zdjęcia? Te pudrowe... Piękne ;:oj
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A mnie zauroczyły te białe z czerwonym obrzeżem.
W ogóle to wszystko piękne, trudno byłoby wybrać to naj..... :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Elwi, śliczna wiosenka zawitała do Ciebie, piękne hiacynty i przepiękne łany tulipanów, kompozycje tarasowe ekstra, czereśnie obsypane kwieciem robią wrażenie, moja po raz pierwszy też zaszalała, pryskasz je czymś na robala?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Elwi piękne widoczki,tulipanki z czerwonym obrzeżem wyjątkowe ;:333
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

No to teraz zakasowałaś wszystkich. Widzę że jesteś z tych: rzadko ale z klasą ;:180 Szacunek ;:215
Liliowe tulipany są absolutnie the best ;:333 Lubię zimne kolorki.
Czy sezon tarasowy przewiduje jakieś Obrazek Obrazek Obrazek m nie mówiąc o Obrazek
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

Jestem oczarowana Twoim ogrodem ;:oj Jak tu pięknie!
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Piękne kolory tulipanków. Widzę że stokrotkę nabyłaś. Z Li..dla? Bo ja też takie mam i właśnie w takiej tonacji.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Elwi dla mnie wszystkie tulipany są piękne ;:333 Nareszcie zaczęło coś się dziać w naszych ogrodach, bo to wyczekiwanie na jakikolwiek kolor, poza burym lub zgniłozielonym doprowadzało mnie do szaleństwa... ;:188
A to dopiero początek...Już niedługo czeka nas- różomaniaczki, prawdziwa uczta ;:65 Już pokazały się pierwsze pączki :D
PS. Też już rozpoczęliśmy sezon tarasowy. Kawkę poranną piliśmy przez ostatnie trzy dni...ciepło było :)
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moni - Alania te tulipany to Flaming Flag :D zauważyłam, że z czasem robi się coraz ciemniejszy - jestem ciekawa jak będzie wyglądał za kilka dni ;:224

Grażynko - Kogra tak właściwie to obrzeże nie jest czerwone, raczej karminowe i z czasem się zmienia - zresztą jak wszystkie tulipany :D Odmiana nazywa się Page Polka (od Królika)

Ilonko - ilona2715 tak, czereśnie pięknie kwitną :D teraz dużo zależy od pogody, czy będą owoce, czy nie... Na robale nie pryskam z dwóch powodów: po pierwsze staram się używać jak najmniej chemii w ogrodzie, a po drugie przeczytałam w mądrym poradniku, że "co by nie robić, czereśnie i tak będą robaczywe" ;:306 To a propos nasionnicy trześniówki, która nie ma jednoznacznie określonej pory składania jaj - zależy to od wielu rzeczy np. temperatury, wilgotności a nawet rodzaju gleby ;:oj Utrafić z opryskiem to wyższa szkoła jazdy, a i tak jeden raz nie wystarczy - powinny być najmniej 3 opryski...

Aniu - Annes77 te tulipany to Page Polka od Bogdana Królika, też je bardzo lubię ;:167

Jolu - April Ty to umiesz dowartościować człowieka ;:333 Dziękuję ;:196
Ciągle nie jestem do końca zadowolona z moich tulipanowych nasadzeń, ale się nie poddaję ;:134 Może za 20 lat doczekam się u siebie miniatury Keukenhof ;:306
Sezon tarasowy przewiduje wszystkie przyjemności :wink: Przyjedziesz? Zapraszam ;:183

Paulinko- kwiaty_poli witam Cię serdecznie ;:196 Cieszę się, że Ci się u mnie podoba, zapraszam :D

Madziu - Pashmina2006 to nie stokrotka, ta roślina nazywa się osteospermum :D Jest jednoroczna, ale bardzo wdzięczna. Kupowałam na targach ogrodniczych, w Lidlu bywam bardzo rzadko, najczęściej w marcu, kiedy poluję na wióry rogowe :;230

Codziennie ogród się zmienia... w ekspresowym tempie jedne kwiaty przekwitają, inne otwierają kielichy, jeszcze inne zmieniają barwy. Szczególnie widać to na płatkach tulipanów - co dnia albo blakną, albo nabierają rumieńców :D
Page Polka wczoraj

Obrazek
Design Impression
Obrazek
Na pierwszym planie Flaming Flag
Obrazek
Up Star
Obrazek
A to pomyłka... kolejna, nie mam pojęcia kto zacz
Obrazek
Pięknie wybarwiony Webers Parrot - ubiegłoroczny
Obrazek
I papuzi udający ... kosaćca :;230
Obrazek
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Elwi tulipany przepiękne ;:215 Chyba muszę zacząć robić listę chciejstw na jesień, z Twoich zapisałabym wszystkie :oops:
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”