ewelkacha88 pisze:Witaj. Przepiękne zwiastuny wiosny można już spotkać u Ciebie. A wspominki z ubiegłego lata cudowne. Przepiękne róże . Kupiłam tą różę Reine des Violettes i zastanawiam się czy ona faktycznie woli półcień . Masz może jakieś obserwacje ?? Jestem bardzo ciekawa jak ona będzie się u mnie sprawowała
. Pozdrawiam i słoneczka życzę
.
Ewelino, moja rośnie w pełnym słońcu i niestety trochę przypalają się płatki jak są upały, ale po południu ma troszkę cienia bo osłania ja inna róża i wtedy ma ciut wytchnienia....
Wiolu, u mnie też brzydko...
Ja już nie mogę nic wyrzucić, bo samych róż nie można mieć... ale kombinuję jak koń pod górę, żeby gdzieś coś jeszcze upchać...

piortkowice pisze:Witaj, piękna wiosna u CiebieI te róże cudne
Dzięki...
Aniu, tam rośnie, Chippendale, Comte de Ch. Othello i ... no właśnie... znowu dziura w pamięci...Annes 77 pisze:No i przyszło u mnie ochłodzenie,brak słonka,za to wczoraj było cudnie i byłam na działce:)
Twoje wspomnienia letnie dodają skrzydełNa 1 zdjęciu co to za odmiany?
Pozdrawiam

ale przypomnę sobie... to angielka... czerwona i ma nazwę dość trudną do zapamiętania..
Margo2 pisze:Gabi, będzie kolejny Mikołaj, ale teraz ręce będą pokaleczone![]()
Ponad setka róż![]()
Ja mam koło 70. Musze je w końcu policzyć, bo części się pozbyłam, część dokupiłam.
Pogubiłam się w rachunkach
Rabaty różane wyglądają jednak chyba najładniej.
Co to za różyczka na ostatnim zdjęciu?
Gosiu, no uzbierało się... na ostatnim zdjęciu jest Eden Rose... moja niegrzeczna panna, ale bardzo ją lubię..
Marzec... kurcze, a pogoda beznadziejna...
Nie mam kiedy iść na działkę, drzewka niepoobcinane, nieposprzątane, folia niezałożona... kiedy ja to wszystko ogarnę...

Pozdrawiam wszystkich...