Na glinie malowane - 2014
- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Na glinie malowane - 2014
Ilonko
piękne iryski u mnie tylko wystawiony szczypiorek liczę na ten tydzień może zakwitną, ja mam ciemne jasne zakupione w biedronce nie wzeszły poprzedniej wiosny nie wiem czemu, ja w tym tygodniu planuję ogarnąć ogród i podsiać nawozem

- wiolamanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ilonko piekne te mikrusie iryski
Czy to są cebulowe

Czy to są cebulowe

- Malgolinka
- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Ilono, wiosna śliczna u Ciebie,
strasznie podoba mi się ta hortensja polar bear, zapisana na listę,,,
strasznie podoba mi się ta hortensja polar bear, zapisana na listę,,,

Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Aniu cieszą i to niesamowicie. Teraz to chyba każdy kolor prócz wszechobecnych zieleni i szarości
Aguś o Ty zapominalska, no jak mogłaś. Teraz już wiesz, że na jesień masz już pierwszą rzecz zaklepaną
Ulka oj fajowe one są. Mam jeszcze posadzone w innym miejscu w kolorze bordowym ale tutaj jeszcze czekam. Pokazało się zielone więc żyje, teraz jeszcze kwiatuszki
Wiolu to kosaciec żyłkowany z małych cebuleczek. Kupowałam w LM na wyprz.
Qrcze jak już je posadziłam to przeczytałam , że powinno je się corocznie, w czerwcu wykopywać i powtórnie sadzić wrzesień/październik. Kumpela ma i nie przypominam sobie aby cokolwiek wysadzała
Małgoś szczerze ja polecam.
Jestem ciekawa jakie wrażenie zrobi w tym roku
Budowa postępuje i świat mi się zmienił w ogrodzie, przypłotowo z I.
tak wyglądały Brabanty, których nie lubię, jak zaczęła się budowa. Ot rosły sobie przy płocie, a za płotem zaczęła się wycinka starych drzew.

Ja byłam chora i zaczęła się "produkcja" płotowa

Wcześniej doszłam do porozumienia z budowlańcami o wykopaniu przez nich starych iglaków. Panowie się zgodzili, wykopali kopareczką i wywieźli

I powstał nowy płot

A miałam w tym roku leżeć i odpoczywać i podziwiać rosnące roślinki
Aguś o Ty zapominalska, no jak mogłaś. Teraz już wiesz, że na jesień masz już pierwszą rzecz zaklepaną
Ulka oj fajowe one są. Mam jeszcze posadzone w innym miejscu w kolorze bordowym ale tutaj jeszcze czekam. Pokazało się zielone więc żyje, teraz jeszcze kwiatuszki
Wiolu to kosaciec żyłkowany z małych cebuleczek. Kupowałam w LM na wyprz.
Qrcze jak już je posadziłam to przeczytałam , że powinno je się corocznie, w czerwcu wykopywać i powtórnie sadzić wrzesień/październik. Kumpela ma i nie przypominam sobie aby cokolwiek wysadzała
Małgoś szczerze ja polecam.
Jestem ciekawa jakie wrażenie zrobi w tym roku

Budowa postępuje i świat mi się zmienił w ogrodzie, przypłotowo z I.
tak wyglądały Brabanty, których nie lubię, jak zaczęła się budowa. Ot rosły sobie przy płocie, a za płotem zaczęła się wycinka starych drzew.

Ja byłam chora i zaczęła się "produkcja" płotowa

Wcześniej doszłam do porozumienia z budowlańcami o wykopaniu przez nich starych iglaków. Panowie się zgodzili, wykopali kopareczką i wywieźli

I powstał nowy płot

A miałam w tym roku leżeć i odpoczywać i podziwiać rosnące roślinki
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Ilonko, śliczne te iryski i prymulka
A czasopismo angielskie fantastyczne , na pewno wiele ciekawych rzeczy można się dowiedzieć
Krajobraz bardzo się zmienił , na razie budowlano- niebieski, ale już niedługo będzie pięknie

A czasopismo angielskie fantastyczne , na pewno wiele ciekawych rzeczy można się dowiedzieć

Krajobraz bardzo się zmienił , na razie budowlano- niebieski, ale już niedługo będzie pięknie

Trzymam kciuki za postęp i przyrost....budowlany 

- Malgolinka
- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
poważne zmiany u Ciebie Ilonko a co posadzisz teraz ?
leżeć i podziwiać, Ty ....
leżeć i podziwiać, Ty ....

Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
pozdrawiam Małgośka
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Iwonko, naparstnicę faktycznie masz gigantyczną
i przy tym śliczną, strasznie podoba mi się też ten przetacznik na zdjęciu poniżej, wiesz może jak się nazywa? W ogóle bardzo fajna ta rabatka, nad Elfe ciągle myślę, ale chyba w tym sezonie odpuszczę, może kiedyś jak znajdę "przypadkiem" miejsce dla niej

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Wiosna coraz bliżej,
a ja nadal nie mam miejsca dal moich róż. 

- imwsz
kasiu nawet nie wiesz jak te kolorki cieszą moje oczy. Nawet nie myślałam, że będą się tak dziarko trzymały.
A Ty nie kupowałaś ich sobie?
Czasopismo ciekawe i merytoryczne. Takie też lubię. Mamie zbytnio już nie odpowiada bo tam mniej opowieści jak w naszych rodzimych gazetach, co nie znaczy że sa nieciekawe, ot po prostu inaczej je odbieram
Ten niebieski kolor to najbardziej się odbija w kuchennym oknie Babuni
Joasiu pracy będzie ale względem nowego sąsiada musiałam totalnie zwiększyć pokłady empatii co by na pewnym oddziale od tych hałasów nie wylądować
Małgosiu jak wiesz plan planem a życie i tak sobie. Chciałam to zrobić w przyszłym roku ale jak trafiła się nam taka okazja z wykopaniem to poszłam za ciosem.
Już mam zamówione w Nakle 15cie szmaragdów, takich 1,8m, i w cenie nastąpi przywózka
Wiem, że będą luki jak przy tych co są ale przecież sie rozrosną.
Ilonko co do przetacznika to First Love. Niestety ta rabatka idzie do przeróbki
Jak będziesz szukała miejsca dla Elfe to szukaj zacisznego bo ona lubi przemarzać. Jednak jak ja sie okryje to przetrwa
Iga
dlatego ja na dzień dobry będę przygotowana z donicami i tak będą sobie siedziały do jesieni
U mnie niestety zielone w domu zanika i ze względu na to, chociaż za tego typu kwiatkami nie przepadam, zrobiłam sobie bukieciki ze sztucznych. Qrcze ... one doprawdy wyglądają jak żywe

A Ty nie kupowałaś ich sobie?
Czasopismo ciekawe i merytoryczne. Takie też lubię. Mamie zbytnio już nie odpowiada bo tam mniej opowieści jak w naszych rodzimych gazetach, co nie znaczy że sa nieciekawe, ot po prostu inaczej je odbieram
Ten niebieski kolor to najbardziej się odbija w kuchennym oknie Babuni

Joasiu pracy będzie ale względem nowego sąsiada musiałam totalnie zwiększyć pokłady empatii co by na pewnym oddziale od tych hałasów nie wylądować
Małgosiu jak wiesz plan planem a życie i tak sobie. Chciałam to zrobić w przyszłym roku ale jak trafiła się nam taka okazja z wykopaniem to poszłam za ciosem.
Już mam zamówione w Nakle 15cie szmaragdów, takich 1,8m, i w cenie nastąpi przywózka

Wiem, że będą luki jak przy tych co są ale przecież sie rozrosną.
Ilonko co do przetacznika to First Love. Niestety ta rabatka idzie do przeróbki

Jak będziesz szukała miejsca dla Elfe to szukaj zacisznego bo ona lubi przemarzać. Jednak jak ja sie okryje to przetrwa
Iga

U mnie niestety zielone w domu zanika i ze względu na to, chociaż za tego typu kwiatkami nie przepadam, zrobiłam sobie bukieciki ze sztucznych. Qrcze ... one doprawdy wyglądają jak żywe

Pozdrawiam - Ilona
Widzę że ten przetacznik wzbudza zainteresowanie , mnie też się podoba 

Pozdrawiam. Ewa
-
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Laska Ty nie narzekaj.imwsz pisze:A miałam w tym roku leżeć i odpoczywać i podziwiać rosnące roślinki

Za to jaki płot Ci "zafundowali".
- imwsz
Ewcia no, zainteresowanie duże. Wczoraj podczas rekonesansu patrzyłam jak się powoli zieleni
Strasznie zimno było chociaż słoneczko na górze
Mariolu miałam taką nadzieję, co by kosteczki odpoczęły, ale wiesz jak to jest
Wbrew pozorom nie jest jakimś szpetactwem, ale za to już powbijali różowate kołki pod ekrany
W związku z tym, że mamy już wiosnę dostałam od eMa prezencik

Strasznie zimno było chociaż słoneczko na górze
Mariolu miałam taką nadzieję, co by kosteczki odpoczęły, ale wiesz jak to jest

Wbrew pozorom nie jest jakimś szpetactwem, ale za to już powbijali różowate kołki pod ekrany
W związku z tym, że mamy już wiosnę dostałam od eMa prezencik

Pozdrawiam - Ilona
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Ale fajne balkoniki? podpórki?
Do róż będą?
Gdzie takie cuda eMek zdobył?
Prezentu tylko pozazdrościć. Mój m. nie jest taki romantyczny. Mnie w prezencie kupi co najwyżej nowe grabie, czy nową podkaszarkę.
Viola