To ostatni kwiatek mojej sianej białej ( fotka z dzisiaj ).. była z mixu , ale i tak dzielnie walczyła do dzisiaj , bo już zdecydowałam zlikwidować amplę na ten sezon basta ;)
Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
A ja mam pytanie odnośnie petuni mam piękne krzaczki na ogrodzie petuni czy dałoby się je wsadzić do doniczki i żeby w domu zakwitły?Później pokażę jak wyglądają bo teraz jeszcze za ciemno
Ja też nie mam takiego doświadczenia, ale wyglądają świetnie. Jeśli masz gdzie je postawić, to czemu nie sprawdzić, czy i jak zakwitną. Moja teściowa, co prawda wiosną, zostawiła jedną sadzonkę z tych które jej dałam w domu i miała w doniczce wiszącej przy suficie. Doniczka była blisko okna, ale w porównaniu z tymi, które rosły na zewnątrz, roślina była bardziej "wyciągnięta". Nie wiem jak długo jej kwitła.
Powtarzają,bo już nie pierwszy raz wysiewam czarną z zebranych nasion.Z 15 lat temu wysiałam petunie,sadzonkami podzieliłam się z sąsiadką-do tej pory wysiewają się u niej w tej samej palecie barw.
A no to super informacja bo faktycznie niektóre nie powtarzają cech roślin matecznych np. czerwone. Te czarne sa super no i maja bardzo oryginalny kolor