Ogród Marty cz. IV
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Marty cz. IV
Martusiu witaj ! pewnie jeszcze jesteś w ogrodzie, bo pogoda dzisiaj była lepsza. Miłego wieczoru!
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Wandziu,sama nie pamiętam ,że takie w jesieni kupiłam ,ale jakieś dziwne ,chyba jestem przyzwyczajona do starych odmian ,a świat ciągle pracuje nad nowymi odmianami,i trzeba iść z postępem ,u mnie dzisiaj ostre słońce było a ziemia taka była nagrzana,dobrej nocki życzę
Ewciu,on taki inny ,ale kwiatów ma mnóstwo i bardzo rozjaśnia w ogrodzie,buziaczki dla Ciebie
Małgosiu,bardzo się cieszę ,że się podobają sadzonki i teraz będą tylko rosły,i wtedy sobie może o mnie wspomnisz,pozdrawiam

Ewciu,on taki inny ,ale kwiatów ma mnóstwo i bardzo rozjaśnia w ogrodzie,buziaczki dla Ciebie

Małgosiu,bardzo się cieszę ,że się podobają sadzonki i teraz będą tylko rosły,i wtedy sobie może o mnie wspomnisz,pozdrawiam

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Martusiu witaj wieczorowo
Mi tez te dziwne jak piszesz narcyzki bardzo sie podobają
Wiśnie ozdobne cudnie wygladają,,,bajkowy czas w naszych ogrodach jak drzewa już kwitną,,pięknie,bajecznie,,i pachnąco

Mi tez te dziwne jak piszesz narcyzki bardzo sie podobają

Wiśnie ozdobne cudnie wygladają,,,bajkowy czas w naszych ogrodach jak drzewa już kwitną,,pięknie,bajecznie,,i pachnąco

-
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Marto ,piękne te jaskierki
wiesz co ja dopiero sobie przypomniałam,że gdziesz mam te dziwne cebulki- korzonki.Trzeba poszukać i wsadzić
a ty je wykopujesz na zimę

wiesz co ja dopiero sobie przypomniałam,że gdziesz mam te dziwne cebulki- korzonki.Trzeba poszukać i wsadzić

a ty je wykopujesz na zimę

- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gdzie nie zajrzę drzewa już kwitną ,trochę zazdroszczę tej wcześniejszej wiosny 

-
Marysiu,do domu wróciłam o20 zmęczona ,ale już przyszłam do siebie ,bardzo było dzisiaj ciepło,jak dotykałam ziemi to była taka nagrzana ,a teraz zimno ,żeby nie było przymrozku w nocy,pozdrawiam
Aniu,to prawda ,że to są dowody na prawdziwą wiosnę i jak mówisz bajkowy czas,moje hiacynty tak pięknie pachną z daleka,pozdrawiam

Aniu,to prawda ,że to są dowody na prawdziwą wiosnę i jak mówisz bajkowy czas,moje hiacynty tak pięknie pachną z daleka,pozdrawiam

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja teżgracha pisze:Gdzie nie zajrzę drzewa już kwitną ,trochę zazdroszczę tej wcześniejszej wiosny

-
Aniu,ja te jaskry kupiłam takie małe w pączkach i teraz rozkwitają i pączków jeszcze mają dużo ,ale chyba trzeba je schować na zimę ,chociaż pani mówiła,że one przezimują w gruncie ,ale mam wątpliwości ,a Ty właśnie takie masz jaskry schowane?
-
Grażynko,u mnie też wszystko opóźnione ,u dziewczyn już kwitną tulipany ,u mnie ich nie ma jeszcze ,ale ostatnio trochę ta wiosna u mnie przyspieszyła,buziaczki dla Ciebie
Aniu,anym w każdym zakątku inaczej,ale niektórzy są bardzo do przodu,ja byłam do tej pory na końcu,ale teraz może w środku całuski przesyłam

Aniu,anym w każdym zakątku inaczej,ale niektórzy są bardzo do przodu,ja byłam do tej pory na końcu,ale teraz może w środku całuski przesyłam

- Andzia84
- 1000p
- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Martuś-przepięknie kwitnie brzoskwinia. Nawet nie wiedziałam, że ona ma takie ładne kwiaty
Dla samych kwiatów warto ją mieć
Ja swoje rozsady trzymam już kilka dni non stop na dworze, ale teraz są tylko 3*. Lecę przykryć je folią. Dobrze, że napisałaś o tym przymrozku bo pobiegłam zobaczyć jaka temperatura na dworze.

Ja swoje rozsady trzymam już kilka dni non stop na dworze, ale teraz są tylko 3*. Lecę przykryć je folią. Dobrze, że napisałaś o tym przymrozku bo pobiegłam zobaczyć jaka temperatura na dworze.
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2

Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
A czy jest możliwe żeby wilczomlecz pstry zmarzł? nie mogę się go doszukać na działce
-
Aniu,wczoraj juz zapowiedzieli przymrozek ,ale jeszcze padał deszcz,a dzisiaj było słonecznie ,wieczór wypogodzone i bardzo zimno,więc moje dalie w donicach poznosiłam do domu resztę donic okryłam ,a w gruncie rośliny to może jakoś przetrwają,nie wiem czy ten przymrozek będzie ,ale mógł się o 1 dzień opóźnić jak zapowiedzieli a może go nie będzie pozdrawiam i miłej nocki życzę
Dorotko,wilczomlecz zmarznie jeżeli obetniesz go na zimę ,wtedy mróz wchodzi tymi rurkami od obciętych ogonków ,już mnie nauczyło ,ja mam dużo tych wilczomleczów,bo bardzo ich lubię ,ale tez raz sobie obcięłam jeden krzaczek ,a reszty nie i ten jeden przemarzł i teraz wszystkie wilczomlecze obcinam na wiosnę i żaden nie przemarza ,chociaż nie wiem jaki by był mróz,pozdrawiam i pięknych snów życzę

Dorotko,wilczomlecz zmarznie jeżeli obetniesz go na zimę ,wtedy mróz wchodzi tymi rurkami od obciętych ogonków ,już mnie nauczyło ,ja mam dużo tych wilczomleczów,bo bardzo ich lubię ,ale tez raz sobie obcięłam jeden krzaczek ,a reszty nie i ten jeden przemarzł i teraz wszystkie wilczomlecze obcinam na wiosnę i żaden nie przemarza ,chociaż nie wiem jaki by był mróz,pozdrawiam i pięknych snów życzę

- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Widzę, że brunery mają ładne pączki
Moje niestety w zupełnym cieniu (mają może pół godziny rozproszonego słonka) i chyba z kwitnienia nici. No ale cudów nie ma
Chyba postawię w tym miejscu na barwinki
U mnie w tej chwili tylko +2 stopnie, przy gruncie może być ok. 0. Zastanawiam się, czy nie lecieć okryć czymś młodych świeżo posadzonych siewek jednorocznych, tylko nie bardzo mam czym. Włóknina je przydusi, a nie będę po nocy robić konstrukcji z patyków. W sumie wiatru nie ma, więc kilka czapek powinno załatwić sprawę 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piwonia
Bardzo się cieszę, że ma tyle pąków
Moje zeszłoroczne nabytki pojawiły się po zimie, więc już nie jest źle, ale na razie nie ma mowy o liściach, pokazały się kły. Nie mogę się doczekać kwitnienia 
Masz pojęcie, że nie mam żadnej wiśni ozdobnej?

Masz pojęcie, że nie mam żadnej wiśni ozdobnej?