Ogród Marty cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty cz. IV

Post »

Martusiu witaj ! pewnie jeszcze jesteś w ogrodzie, bo pogoda dzisiaj była lepsza. Miłego wieczoru!
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Wandziu,sama nie pamiętam ,że takie w jesieni kupiłam ,ale jakieś dziwne ,chyba jestem przyzwyczajona do starych odmian ,a świat ciągle pracuje nad nowymi odmianami,i trzeba iść z postępem ,u mnie dzisiaj ostre słońce było a ziemia taka była nagrzana,dobrej nocki życzę :wit ;:19

Ewciu,on taki inny ,ale kwiatów ma mnóstwo i bardzo rozjaśnia w ogrodzie,buziaczki dla Ciebie ;:196 :wit

Małgosiu,bardzo się cieszę ,że się podobają sadzonki i teraz będą tylko rosły,i wtedy sobie może o mnie wspomnisz,pozdrawiam :wit ;:168
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Martusiu witaj wieczorowo :wit
Mi tez te dziwne jak piszesz narcyzki bardzo sie podobają ;:173
Wiśnie ozdobne cudnie wygladają,,,bajkowy czas w naszych ogrodach jak drzewa już kwitną,,pięknie,bajecznie,,i pachnąco ;:108
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zakwitły brzoskwinie
Obrazek

Obrazek

i śliwka
Obrazek

Obrazek

pierwsze moje szafirki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

zaczyna kwitnąć wilczomlecz pstry i będzie kwitnął cały miesiąc
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Marto ,piękne te jaskierki ;:108
wiesz co ja dopiero sobie przypomniałam,że gdziesz mam te dziwne cebulki- korzonki.Trzeba poszukać i wsadzić ;:108
a ty je wykopujesz na zimę :D
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gdzie nie zajrzę drzewa już kwitną ,trochę zazdroszczę tej wcześniejszej wiosny :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,do domu wróciłam o20 zmęczona ,ale już przyszłam do siebie ,bardzo było dzisiaj ciepło,jak dotykałam ziemi to była taka nagrzana ,a teraz zimno ,żeby nie było przymrozku w nocy,pozdrawiam :wit ;:168

Aniu,to prawda ,że to są dowody na prawdziwą wiosnę i jak mówisz bajkowy czas,moje hiacynty tak pięknie pachną z daleka,pozdrawiam :wit ;:168
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

gracha pisze:Gdzie nie zajrzę drzewa już kwitną ,trochę zazdroszczę tej wcześniejszej wiosny :wit
Ja też :oops: u mnie jeszcze daleko do rozkwitu
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,ja te jaskry kupiłam takie małe w pączkach i teraz rozkwitają i pączków jeszcze mają dużo ,ale chyba trzeba je schować na zimę ,chociaż pani mówiła,że one przezimują w gruncie ,ale mam wątpliwości ,a Ty właśnie takie masz jaskry schowane?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko,u mnie też wszystko opóźnione ,u dziewczyn już kwitną tulipany ,u mnie ich nie ma jeszcze ,ale ostatnio trochę ta wiosna u mnie przyspieszyła,buziaczki dla Ciebie ;:196

Aniu,anym w każdym zakątku inaczej,ale niektórzy są bardzo do przodu,ja byłam do tej pory na końcu,ale teraz może w środku całuski przesyłam ;:196 :wit
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Martuś-przepięknie kwitnie brzoskwinia. Nawet nie wiedziałam, że ona ma takie ładne kwiaty :) Dla samych kwiatów warto ją mieć :lol:
Ja swoje rozsady trzymam już kilka dni non stop na dworze, ale teraz są tylko 3*. Lecę przykryć je folią. Dobrze, że napisałaś o tym przymrozku bo pobiegłam zobaczyć jaka temperatura na dworze.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

A czy jest możliwe żeby wilczomlecz pstry zmarzł? nie mogę się go doszukać na działce
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,wczoraj juz zapowiedzieli przymrozek ,ale jeszcze padał deszcz,a dzisiaj było słonecznie ,wieczór wypogodzone i bardzo zimno,więc moje dalie w donicach poznosiłam do domu resztę donic okryłam ,a w gruncie rośliny to może jakoś przetrwają,nie wiem czy ten przymrozek będzie ,ale mógł się o 1 dzień opóźnić jak zapowiedzieli a może go nie będzie pozdrawiam i miłej nocki życzę :wit ;:19 ;:168

Dorotko,wilczomlecz zmarznie jeżeli obetniesz go na zimę ,wtedy mróz wchodzi tymi rurkami od obciętych ogonków ,już mnie nauczyło ,ja mam dużo tych wilczomleczów,bo bardzo ich lubię ,ale tez raz sobie obcięłam jeden krzaczek ,a reszty nie i ten jeden przemarzł i teraz wszystkie wilczomlecze obcinam na wiosnę i żaden nie przemarza ,chociaż nie wiem jaki by był mróz,pozdrawiam i pięknych snów życzę :wit ;:19 ;:168
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Widzę, że brunery mają ładne pączki :) Moje niestety w zupełnym cieniu (mają może pół godziny rozproszonego słonka) i chyba z kwitnienia nici. No ale cudów nie ma :) Chyba postawię w tym miejscu na barwinki ;:108 U mnie w tej chwili tylko +2 stopnie, przy gruncie może być ok. 0. Zastanawiam się, czy nie lecieć okryć czymś młodych świeżo posadzonych siewek jednorocznych, tylko nie bardzo mam czym. Włóknina je przydusi, a nie będę po nocy robić konstrukcji z patyków. W sumie wiatru nie ma, więc kilka czapek powinno załatwić sprawę :twisted:
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piwonia ;:oj Bardzo się cieszę, że ma tyle pąków :D Moje zeszłoroczne nabytki pojawiły się po zimie, więc już nie jest źle, ale na razie nie ma mowy o liściach, pokazały się kły. Nie mogę się doczekać kwitnienia ;:65
Masz pojęcie, że nie mam żadnej wiśni ozdobnej? :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”