Ogród w dolinie część 9 - Blisko coraz bliżej ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w dolinie część 9 - Blisko coraz bliżej ...

Post »

Aniu, u Ciebie ogród w słoneczku i jeszcze otulony górami, to roślinki wcześniej budzą się do życia. ;:215
A Okuś w każdym ujęciu jest słodki i figlarny ;:138 i jak go tu nie kochać ;:306 mizianko proszę mu zaaplikować. :;230
Czy ten dzwonek Sweet Me to sadzonka bylinowa, bo ja kupiłam nasionka takiego samego, tylko pełnego ale dwuletniego. :?:
U mnie chłodno i ponuro a w nocy był przymrozek, dlatego wstrzymuję się z pracami ogrodowymi.Buziaki ślę ;:196
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Stasiu! W opisie nic nie było napisane, czy Sweet Mee jest jednoroczny czy też to bylina. Chwilę postoi w salonie, a potem pójdzie do gruntu. Oby przetrwał, bo jest na prawdę cudny. Dziś znowu słonko jest kapryśne, ale skoro wzięłam sobie wolne, to pozbieram te liście z rabat różanych. Muszę korzystać, bo chciałabym zrobić oprysk miedzianem. A potem w tygodniu różnie z czasem może być, a w weekend kto wie, jaka będzie pogoda. Na razie co prawda róże się nie spieszą z wegetacją, ale jak będzie ciepło to może być kwestia dni. Okuś wymiziany. Jak teraz pisze, to z jego głową na łokciu. Nie jest łatwo :;230

Obrazek
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, jeszcze zima, a u Ciebie tyle kolorów ;:oj.., ale fajnie. Najbardziej lubię właśnie przedwiośnie i początek wiosny, kiedy po zimie dostrzega się każdy ułamek budzącej się przyrody, a i zapach powietrza jest wyjątkowo cudny. U mnie też sporo cebulowców obudzonych, ale do kwitnienia jeszcze sporo brakuje.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Madziu! zawsze na przedwiośniu (czyli u mnie :;230) cieszy nie każdy kwiat i już mi się podoba. A potem myślę, że było szaro, buro, parę kwiatów - cóż mi się mogło tak podobać. I tak w kółko :;230 Czytałam, że wróciłaś z egzotycznej wyprawy. Zazdroszczę. A teraz czeka Cię rewolucja w ogrodzie. Także zazdroszczę. Okrooopna ze mnie kobieta ;:131
W ramach rekompensaty prymulka Wanda

Obrazek
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Aniu za ta radość z jaką wita nas nasz pupil ,oddam dla niego wszystko (chyba i bez tego oddaję :;230 ).niesamowite jak u Ciebie wszystko pięknie kwitnie.U mnie dziś halny. :;230
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,u Ciebie jak zwykle pięknie, dalie to tez moje ulubione bo babcine, mam do wszystkich starych odmian wieki sentyment i wszystkie zbieram z uporem maniaka,pozdrawiam :wit i życzę miłego i pogodnego tygodnia ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
Ewelina7
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 23:28

Post »

sweety pisze:Szkółka jest w Bielsku ul. Krzemionki 7 (Szkółka Krzewów Ozdobnych Konior) . Ale czynna jest tylko w sezonie. Może wybierzemy się tam kiedyś razem?
Aniu, koniecznie!
Sezon przecież prawie już :D
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Oj tak, kiedy czuć pierwsze podmuchy wiosny, człowiek jest tak złakniony tego powietrza, tych widoków i pracy ogródkowej, że najchętniej wziąłby sobie wolne i zrobił dłuższe wakacje, gdyż właśnie w tym okresie najbardziej odczuwam złość i bezsilność, bo chcę czy nie chcę muszę jechać do pracy, co tu dużo mówić tylko i wyłącznie ze względów finansowych. Nie wiem czy to dojrzałość czy przewartościowanie celów, czy też poniekąd charakter człowieka, ponieważ ja nigdy nie czułam potrzeby realizowania się w pracy, nigdy też nie przynosiła mi specjalnie satysfakcji, a od jakiegoś czasu, to taka nerwówa, że szkoda gadać, a tu jeszcze tyle lat do końca ;:223. Aniu wiosna u Ciebie na całego, pocieszam się, że i ja za chwilkę ujrzę kwiatuszki krokusów, wczoraj było u nas bardzo ciepło, słońce koło południa grzało dosłownie jak latem. No zobacz, a ja myślałam, że moja zimująca krokosmia to przypadek, z tego względu, że ją zawsze wykopuję, widocznie kiedyś została jakaś cebulka i od tego czasu w tym miejscu, co roku jest jej troszkę więcej, mam trzy kolory i nie jestem wstanie ich rozróżnić, ale chyba w tym roku jedną kępke zostawię eksperymentalnie. Fakt psiaki to kochane mądrale, a jaki słodziak z niego na tym zdjęciu, gdzie udaje, że to nie on ;:196
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Nie sposób za Tobą nadążyć! ;:306 Ale to prawda, o tej porze wszystko co nie kojarzy się ze śniegiem i zimnicą cieszy! U mnie też ptaszory świergolą, że aż miło coś zrobić. Teraz mamy szansę wyżyć się za te kilka miesięcy uziemienia w domu! Pozdrawiam i kibicuję dalszym pracom. ;:196
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Aniu te pełne prymulki są nie zawodne , moje miały prawie przez całą zimę kwiaty teraz też mają paki nie długo zakwitną .

U Ciebie też już wiosna w ogrodzie ;:108 ;:215
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, witaj :wit
Przypadkiem trafiłem do Twojego ogrodu i nie żałuję, jestem oczarowany ;:oj Fotki które pokazujesz nadają się do gazet o tematyce ogrodniczej, są cudne nawet na tapetę ;:108 Masz dużą kolekcję pięknych roślin i odmian, których jeszcze nigdzie nie widziałem :oops: Sądzę że mieszkasz gdzieś w moich rejonach, gdzie warunki pogodowe zwłaszcza zimą są różne, a tu proszę wszystko wzorcowo i bujnie rośnie. Pozdrawiam, będę jeszcze wpadać :D
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Krokusowy spektakl trwa..
sweety pisze:zawsze na przedwiośniu (czyli u mnie :;230) cieszy nie każdy kwiat i już mi się podoba. A potem myślę, że było szaro, buro, parę kwiatów - cóż mi się mogło tak podobać. I tak w kółko :;230
mam dokładnie tak samo ;:306 kiedy zakwitły pierwsze krokusy biegałam z aparatem jak dziecko do nowej zabawki.. przypuszczam że za tydzień, dwa stwierdzę że krokusiki są już passe i będę wypatrywać innych zdobyczy
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Aniu, to nie tak że ja bez pracy żyć nie mogę, po prostu chyba trochę lubię tych swoich wariatów.
Okuś jest przesłodki ;:168 moje dwie sunie też bardzo głośno mnie witają i robią taniec ogona ;:108 a jak patrzę w te ich oczyska niewinne o zawsze serce mi mięknie ;:167
Masz prawdziwą wiosnę w ogrodzie ;:138 tyle kwiatów już Ci kwitnie ;:138 U mnie tylko prymulki pokazały kwiatki, reszta jeszcze śpi, bądź powolutku zaczyna się budzić :tan
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, wiem, że dzielżany mogą być wysokie, ale ja szukam takich niższych.
Są takie do 60 i 80 cm.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Aniu zaznaczam i obiecuję wszystko dokładnie nadrobić.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”