Majkowy zielony dom i różane szaleństwo.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mmudant
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 11:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i różane szaleństwo.

Post »

Piękna wiosna i piekne zdjęcia :)
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Majeczko, im więcej cebulic u Ciebie oglądam, tym bardziej cementuje we mnie na mur postanowienie posadzenia ich w swoim ogrodzie ;:108
Piękna wiosna u Ciebie. Zazdroszczę Ci prac ogrodowych - ja muszę czekać do jutra :(
Pozdrawiam, Elwi
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziś przyszły róże z Floribundy, od razu posadziłam, bo akurat te trafiły na upatrzone miejsca. Raptem dwie :roll: Jednak przy jednym miejscu się okropnie namęczyłam, bo trafiłam na kamienie-długo mi zeszło i namęczyłam się okropnie. Ale już rośnie, co ma rosnąć :D Lilie posadzę jutro.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Czyli Green Ice ma jakąś magiczną moc, bo kto ją zobaczy zakochuje się w niej.
Ja dosłownie wyrwałam ją z łapki Franceski. No, ale wiedzialam, że jeszcze ma szanse ją kupic.
Ja w swojej okolicy nie mam takich rarytasków.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Magda - mmudant dziękuję ;:196

Obrazek

Elwi te cebulice syberyjskie to się sieją jak chwasty, wyrastają wszędzie, a na dodatek przy przeróbkach poroznosiłam je na różne rabaty i teraz mam ich nadmiar ;:306 jak chcesz to Ci nakopię cebulek. Inne cebulice jakoś nie za bardzo mnie kochają :roll:

Obrazek

Ewuś toś się nakopała wykopalisk ;:168 ciężka praca w takich trudnych warunkach ale za to później jakie są efekty :uszy

Obrazek

Gosiu u mnie w okolicach to sprzedają róże tylko według kolorów :twisted: a w necie jej zdobyć się nie dało, to mi Aneta podesłała jak ją spotkała na wyprzedaży :lol:

Obrazek

Jeszcze tylko jutro pogoda ma być a w niedzielę ma padać ;:222 dobrze że dzisiaj posadziłam wszystkie lilie, poprzesadzałam to co mi nie pasowało. Może nie będzie wiało zbyt mocno to skończę jutro opryski ;:218
Na jutrzejszy słoneczny dzień życzę owocnej pracy w ogródkach ;:215

Obrazek
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

jak chcesz to Ci nakopię cebulek.
Majeczko, ba , pewnie że chcę ;:oj Naprawdę byś mi ukopała? Byłoby cudownie :D Jak mogłabym się odwdzięczyć?
;:196 Elwi
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit
Majeczko, piękne wiosenne zdjęcia :)
Widac, ze słońca więcej i przygrzewało bo roslinki zaliczyły prawdziwy wiosenny skok rozwojowy ;:138
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Maja i Ty mówisz, ze masz wiosnę w tyle? :shock: A te narcyzy?cebulice?hiacynty? ech kobieto....
Podziwiam zamówione róze, toż to kobyły prawdziwe! Od Ewy? No tak, ona zawsze ma takie wypasione sadzonki, warto tam kupować.
Ja też stwierdziłam, ze nowe róże, zwłaszcza wiosenne warto posadzić najpierw do doniczek a dopiero jak dobrze ruszą przesadzać do gruntu. Zeszłoroczne, sadzone właśnie w ten sposób wszystkie rosną jak szalone. Wcześniejsze.... szkoda mówić, niektóre wegetują, niektóre już wywalone :(
Miłego dnia :wit
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Też porobiłam wczoraj i dzisiaj opryski ,ale EM-ami .Coraz więcej roślin kwitnie .Muszę sobie sprawić Puszkinie ,bo to takie śliczne kwiatki.
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Majka, taka guła ze mnie!!! Dopiero się dostałam do Twojego wątku.
A tam tyle wiadomości! Tyle cudnych roślinek i opowieści. Już Cię nie zgubię.
Bardzo chce mi się do Ciebie jechać, ale teraz dam spokój, bo jest dużo pracy. Chyba że pomogę Ci w grabieniu liści i
innych prostych robotach. Maja, mam wielkie donice, takie czarne. Czy je chcesz?
Mnie nie są potrzebne, a wyrzucić szkoda. Jak chcesz, to Ci je zawiozę. ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Posadziłam lilie, przesadziłam powojnik (bordowy rósł przy Flammentanz :? Dodam tylko, że miał być różowy, ale to zakup w B. :D). Też sobie trochę poryłam wśród kamieni i kamyczków oraz cegieł i dachówek. Kilka lat temu posadziłam tam Mary Rose i do tej pory dreszcz mnie przechodzi na wspomnienie dwóch wiader kamieni, które wykopałam. Teraz za Mary będzie rósł Mme Julia Correvon, jak się nie sprawdzi, pójdzie gdzie indziej. Tylko rycia byłoby mi szkoda :D
Dziś okazało się, że także między łopatkami znajduje się duża grupa mięśni, o których istnieniu nie miałam pojęcia ;:306 Szybki kurs anatomii na podstawie zakwasów ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Elwi pisze:
jak chcesz to Ci nakopię cebulek.
Majeczko, ba , pewnie że chcę ;:oj Naprawdę byś mi ukopała? Byłoby cudownie :D Jak mogłabym się odwdzięczyć?
;:196 Elwi
Elwi czemu miałabym nie wykopać skoro rosną mi wszędzie rozsiewane przez koty ;:306
Tu było pierwotne ich miejsce
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A odwdzięczysz się otwierając swoje podwoje, żebyśmy mogli podziwiać Twoje areały ;:196
AgaNet pisze::wit
Majeczko, piękne wiosenne zdjęcia :)
Widac, ze słońca więcej i przygrzewało bo roslinki zaliczyły prawdziwy wiosenny skok rozwojowy ;:138
Aga słońce było, teraz deszcz i wszystko powinno ruszyć z kopyta ;:306
W przed-ogródku tawuły dopiero puszczają listeczki ale fiołki już kwitną choć z daleka ich nie widać
Obrazek

Obrazek
dodad pisze:Maja i Ty mówisz, ze masz wiosnę w tyle? :shock: A te narcyzy?cebulice?hiacynty? ech kobieto....
Podziwiam zamówione róze, toż to kobyły prawdziwe! Od Ewy? No tak, ona zawsze ma takie wypasione sadzonki, warto tam kupować.
Ja też stwierdziłam, ze nowe róże, zwłaszcza wiosenne warto posadzić najpierw do doniczek a dopiero jak dobrze ruszą przesadzać do gruntu. Zeszłoroczne, sadzone właśnie w ten sposób wszystkie rosną jak szalone. Wcześniejsze.... szkoda mówić, niektóre wegetują, niektóre już wywalone :(
Miłego dnia :wit
Gosia też mam takie doświadczenie, to już drugi rok. Z jesieni sporo siedzi w donicach i czeka na swoje miejscówki, a ja czekam na ich ładny rozrost.
Hiacynty i cebulice szaleją
Obrazek
JAKUCH pisze:Też porobiłam wczoraj i dzisiaj opryski ,ale EM-ami .Coraz więcej roślin kwitnie .Muszę sobie sprawić Puszkinie ,bo to takie śliczne kwiatki.
Jadziu ja pryskałam wczoraj świerki przeciw grzybom, a owocówki miedzianem.
Puszkinie wyrastają wszędzie, nawet w zakątku Goldiego rozkwitają zamiast szafirków ;))
Obrazek
Tosia1 pisze::wit Majka, taka guła ze mnie!!! Dopiero się dostałam do Twojego wątku.
A tam tyle wiadomości! Tyle cudnych roślinek i opowieści. Już Cię nie zgubię.
Bardzo chce mi się do Ciebie jechać, ale teraz dam spokój, bo jest dużo pracy. Chyba że pomogę Ci w grabieniu liści i
innych prostych robotach. Maja, mam wielkie donice, takie czarne. Czy je chcesz?
Mnie nie są potrzebne, a wyrzucić szkoda. Jak chcesz, to Ci je zawiozę. ;:196
Tosia wielkie i nawet duże doniczki przygarniam w każdej ilości, kochana już Ci za nie dziękuję ;:196
Grabić nie grabię, niedługo i tak wyjadę kosiarką to wszystkie zbiorę z trawnika.
Dla Ciebie żółciutkie pierwiosnki
Obrazek
ewamaj66 pisze:Posadziłam lilie, przesadziłam powojnik (bordowy rósł przy Flammentanz :? Dodam tylko, że miał być różowy, ale to zakup w B. :D). Też sobie trochę poryłam wśród kamieni i kamyczków oraz cegieł i dachówek. Kilka lat temu posadziłam tam Mary Rose i do tej pory dreszcz mnie przechodzi na wspomnienie dwóch wiader kamieni, które wykopałam. Teraz za Mary będzie rósł Mme Julia Correvon, jak się nie sprawdzi, pójdzie gdzie indziej. Tylko rycia byłoby mi szkoda :D
Dziś okazało się, że także między łopatkami znajduje się duża grupa mięśni, o których istnieniu nie miałam pojęcia ;:306 Szybki kurs anatomii na podstawie zakwasów ;:306
Ewuś o tym mięśniach nie mogę zapomnieć, one zawsze mnie bolą jak mam świniobicie czy przygotowywanie do świąt;(
Dla Ciebie szafirkowe story
Obrazek

za dwa dni ale już bez kota
Obrazek

i wsiane w milin
Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jaki porządny kot, położył się tam, gdzie nic nie zgniecie :D Teraz Szkodnik wrócił z podwórka i leży między mną a klawiaturą. Rzadki wypadek, bo ten kot raczej się do mnie nie przytula-pewnie zmarzł. Mokro dzisiaj.
Moje szafirki jeszcze niewidoczne, schowane w liściach. Pokażą się dopiero za kilka dni, może za tydzień.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Majeczko, jesteś niepoprawna... Cirkusa zamówiłaś?
Wiosnę masz śliczną :)
Pozdrawiam :wit
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Majeczko, postaram sie w tym tygodniu podrzucić Ci te doniczki. Zadzwonię dzień wczesniej i nie zabawię długo. Chyba, ze dasz mi jakąś robotę. ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”