Ibrakadabra, zielone pokoje i krukowate, cz.4.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ibrakadabra, zielone pokoje i krukowate, cz.4.

Post »

Kochana mnie tam zwabiać specjalnie nie trzeba...zawsze w wolnej chwili odwiedzę ulubione zakątki ;:196
He he tam na tej fotce przed ławeczkowej tez jest Szuwarek...jak ze Shreka ;:306
Zobacz zobacz ten odcinek...jest fantastyczny...spodoba Ci się, te bukszpanowe cuda pod koniec odcinka...ale warto zobaczyć ;:108 Są też łany kłosowca, który masz u siebie..(myślę o nim ) .i w ogóle łanów wszelakich cała masa... ;:173
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Jagódko :) Twój Baden-Baden, taki , jak na tej fotce jest chyba taki , jak być powinien.
Może nic w nim nie zmieniaj ?
:wit
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Szuwarek rozłożył mnie na łopatki...a z pytania Lisicy pieję jak kogut ;:306
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko, pytanie jest całkiem na serio. Koty Jagi grały już w kryminale, wodewilu i filmach szpiegowskich. W dramacie antycznym też dadzą radę!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

:wink: Jagi areał masz pięęęęknie zagospodarowany, a siły i pomysły nieskończone .Takie dobra nie powinny się zmarnować zapraszam do mnie. :;230
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

JagiS pisze:Fraszko, Twój wpis przypomniał mi spacer mojego małego syna po ogrodzie dziadka. Chodził i pytał, co rośnie na poszczególnych grządkach, a na końcu powiedział: a gdzie rosną parówki?
I Ty też chodzisz po ogrodzie i pytasz o koty ;:306.
Anegdota z parówkami genialna ;:306 ale jak tu nie pytać o koty, kiedy one są takie cudowne? ;:167 (tzn. koty, nie parówki :wink:)
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Wiedziałam, że ogród masz z duszą i proszę, objawiła się Biała Dama. Dalej straszy? A może to ktoś z Forumków odpadł z płotu i go przysypało?

Jagi, ze wszystkich propozycji, jakie tu padły w temacie Baden Baden, najbardziej przemawia do mnie pomysł z kamiennym postumentem. Wokół dywanika iglaki dają zielone tło, sam bukszpan też zielony, więc róża w momentach kiedy nie jest obsypana kwieciem gubi się w tej zieleni, podobnie zgubiłaby się ażurowa metalowa podpora. A kamienny postumencik byłby cały rok ozdobą i nie ma obawy, że przyćmi urok dywanika, myślę że wprost przeciwnie, podkreśli. I wszystko jedno co na nim, czy zegar, czy figurka, czy donica z kwieciem, wszystko by pasowało. Postumencik można by zrobić tanim kosztem z gazonów nałożonych jeden na drugi, kolorystycznie zgrałyby się z obrzeżem rabaty obok, mają wysokość około 25 cm więc wystarczyłyby 3 lub 4 sztuki... tylko nie wiem, czy budulec godzien zielonych salonów? A może po prostu w środek wstawić wysoką wąską donicę, obsadzoną kwitnącymi zwieszającymi się jednorocznymi, które cały sezon będą czarowały kolorami? Kwaterki wokół nie wymagają zmian, bardzo fajnie wyglądają w nich bukszpanowe kulki i żurawki w towarzystwie lobelii, zresztą co roku można sadzić inne jednoroczne.
Bardzo jestem ciekawa, co szokującego wymyślisz, ale znając twój gust, na pewno będzie pięknie.

Ibrakadabra zgrabniutka i widać, że wszystkimi łapkami czerpie radość z życia. Koty to w ogóle mają fajnie, spadają zawsze na cztery łapy i te ich 9 żywotów czy ile tam mają.

Lipcowe krajobrazy cudne. I racja, dzwonków nigdy za wiele. Lelujek też, nawet Cohen podśpiewuje mi A-leluja! :wink: Lilii przybędzie mi na pewno, gdzieś tam wcisnę.
A co do Louise Odier, to nie wiem, czy będę się upierać.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jagi, w Twoim ogrodzie zawsze odnajduję nowe smaczki ;:173
Lisie ogonki - bombowe :!: Lilie na rabatach, lilie w wodzie?., no brak słów ;:170
Ciekawa jestem co ostatecznie wymyślisz na dywaniku, pewnie już masz solidny ból głowy z powodu tych dywanikowych dylematów... ;:224
Pozdrawiam serdecznie wieczorową porą ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Piękne zdjęcia, oglądałam się z przyjemnością. Kolejny raz natknęłam się w Twoim wątku na ten cudny czajniczek, czy można takie cudo gdzieś u nas kupić?
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

megi1402 pisze:
... w temacie Baden Baden, najbardziej przemawia do mnie pomysł z kamiennym postumentem.

......nawet Cohen podśpiewuje mi A-leluja! :wink:
Megi, zawsze wiedziałam, że jednako nam w duszy gra...... w uszach, jak widać też. ;:196

Jaguś, w kwaterkach macierzanka...... możesz po niej śmiało deptać podczas bukszpanowych postrzyżyn, a drobiazgu nie będziesz musiała mozolnie wybierać jeśli rozłożysz sobie np. folię. W środek, na rzeczonym kamiennym, omszonym postumencie umieść TO :D ..... Otrzymasz spójny i oczywisty element rozpoznawczy Zielonych Pokoi.

edit:
Albo TO ;:306

edit 2:
Albo TO
A jak już za kilka lat Twoje bukszpany zmężnieją to zrobisz TAK ;:oj
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Hej, kochani !
Dzień dziś był prawdziwie przedwiosenny, słońce i choć śnieg leży i rano wszystko było zmrożone, to potem powietrze jakoś tak złagodniało, zmiękło, zrobiło się aksamitne... Czyżby to już niebawem...?

Złapałam się dziś w pułapkę nowoczesnej komunikacji. Zadzwonił mój syn z UK i proponował rozmowę przez skype'a. Dłuższy czas nie używaliśmy tej drogi z powodu jakiejś awarii u niego, a dziś okazało się, że za Chiny Ludowe nie potrafię tego cholerstwa uruchomić. Nic nie wyszło z możliwości zobaczenia i porozmawiania z moimi Rusałkami ;:222. Muszę szukać korepetytora...

Dobrze, że choć z Wami umiem się porozumieć...

Zuzanno, witam serdecznie. Ależ masz bogactwo nalewek... A ja w zasadzie tylko tę z kwiatów czarnego bzu umiem zrobić. Ponieważ jest lekka, łatwa i przyjemna w robocie oraz niezwykle jedwabna w spożyciu, a do tego przepięknie pachnąca, przywiązałam się do niej na całego... . Ty zaś, jak widzę, musisz mieć gdzieś dostęp do tych różnych owocków i technologa produkcji ;:333.

Obrazek

No proszę, to ja się wysilam na poranną relację, żeby Lisica czciła ją wieczorną nalewką...
Chyba trzeba Cię zażyć żarłocznymi liliami ;:oj.
PS. Szuwarek, to raczej nie nie do roli Cezara pretenduje, zbyt plebejskie ma pochodzenie, już raczej Domicjusz Ahenobarbus by mu pasował ;:306.

Obrazek

Keetee, obejrzałam ten film. W rzeczy samej niesamowity ;:oj. Facet musiał kochać bukszpan, bo w zaniedbanym ogrodzie, który kupił, już te krzaki były. I co za żelazna konsekwencja, bukszpanowe formy i nic więcej. Takie dość ortodoksyjne podejście pozwala stworzyć jedyne w swoim rodzaju ogrody. Naprawdę, podziwu godne ;:333. Tylko te "kostki cukru" nie bardzo mnie przekonują ;:185.
A o kłosowcu nie ma co myśleć, widziałaś sama. A jeśli ci za mało - obejrzyj rabaty u Marysi Mufki, a tchu Ci zabraknie z zachwytu ;:oj.

Obrazek

He, he, Krysiu, tak mówisz? Zostawić Baden - Baden jak jest? Nic prostszego ;:306.

Obrazek

Aage, mam trzy koty. Szuwarek jest bardzo śmieszny, Wicek - dekoracyjny, a Ibrakadabra - cudna!

Obrazek

A, to takie buty, Dosiu ;:306, za siłę najemną mam robić u Ciebie? A nie boisz się, że Ci ogród na zielone pokoje poprzerabiam?

Obrazek

Fraszko, jeszcze chwilka i będziesz miała to, co lubisz ;:306.

Obrazek

Megi, ogród z duszą i z duchem ;:306.
Dzięki za Twoją wizję dywanika ;:180. Tylko jak ja teraz mam wyboru koncepcji dokonać... ;:224.
Aha, Ciebie też telepatycznie ściągnęłam, bo za chwilkę będzie sesja zdjęciowa Twojego ulubieńca.

Obrazek

Oj, żebyś, Robaczku, wiedziała, kompletny zawrót głowy, a co w końcu z tym dywanikiem będzie... ;:218. Nowe smaczki odkrywasz u mnie? Jak miło ;:180.
Nie masz lisich ogonków? Chyba przez przeoczenie, przecież one są równie piękne, jak jarzmianki, a może nawet ciekawsze.

Obrazek

Kocico, kultowy już czajnik został nabyty na naszych kaszubskich targach kwiatów. Sądzę, że jakaś hurtownia z ogrodowymi gadżetami powinna je mieć. Niestety bliższych wskazówek udzielić Ci nie umiem.

Obrazek

;:127
Constancjo ;:138. Rewelacja.
Wygrałaś konkurs. Puchar Prezesa masz, jak w banku!!!
Teraz tylko znaleźć takie cóś ;:306.

Obrazek

A teraz, Szanowna Publiko, proszę jeszcze na spoczynek się nie udawać, bo zaraz powstanie i ukaże się galeria zdjęć ...
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

;:127
A oto lista Top 10 dekoracyjnego Wicka, dedykowana zwyciężczyni konkursu na kształt docelowy dywanika Baden - Baden, Constancji oraz Megi, która też tego kota faworyzuje.

1. Obrazek

2. Obrazek

3. Obrazek

4. Obrazek

5. Obrazek

6. Obrazek

7. Obrazek

8. Obrazek

9. Obrazek

10. Obrazek

Życzymy dobrej nocy - Jagoda i Wicuś
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

To ja cicha wielbicielka Wincentego :wit
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Jagi, tym razem nie śpię! :twisted:
Te lilie, które mi zadedykowałaś są nie tylko żarłoczne, ale jakieś rozwścieczone!
Mają mi się przyśnić?

P.S. Wicuś wzruszający. No i ma nową (?) cichą wielbicielkę...
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Drugie zdjęcie zdecydowanie najlepsze ;:138 ;:138 Takie pełne....złości i pretensji :?: ;:306 Oooo właśnie , Lisica mi podpowiedziała - Wicek jest rozwścieczony ;:161
Lilie mają piękne wielkie trąbiska ;:oj oby moje też takie były.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”