Martada pisze: Echinocereus triglochidiatus
Jeżeli się nie mylę, a myślę, że nie, to widziałem go dzisiaj na wystawie... (Twoje szczęście, że stał za szybą

Martada pisze: Echinocereus triglochidiatus
Dawid, jak powyżej a tak poważnie nawet nie robiłam fotek bo jeszcze nie katalogowałam... ale obiecuję poprawę.D-avi-D pisze:Czekam cały czas na zdjęcia twoich nowych gymnoli i nic nie ma...
Asiu byłam(w wagoniku) i go zmierzyłam: ma 16 cm. wysokości i 19 cm. średnicy (z odrostami) w najszerszym miejscu- liczone bez doniczki i oczywiście bez cierni.truskafka85 pisze:Jeszcze tylko z ciekawości zapytam o wielkość Twojego triglochidiatusa. Duży on?
No i wiedziałam, że zapomniałamGaga1960 pisze:Ile wiosenek musi zaliczyć E. triglochidiatus żeby tak ładnie zakwitł,bo kwiaty ma nieziemskie
Nie mylisz się, on to był właśnie.mataan pisze:Jeżeli się nie mylę, a myślę, że nie, to widziałem go dzisiaj na wystawie... (Twoje szczęście, że stał za szybą ) Gratuluję Marto. Wszystkie rośliny prezentowały się świetnie.
Iiii tam.... przejadło by się...ale baaaardzo miło mi to czytać Żanetkopiasek pustyni pisze:No i to rozumiem. Piękno samo w sobie, pokazane z najlepszej strony.
Ale odgrzewane kotlety...? A gdzie...?
Jak dla mnie, możesz je serwować nawet i codziennie
DanusiuDAK pisze:Echinocereus triglochidiatus - był właśnie on na wystawie i na własne oczy widziałam, że to nie efekt z fotoschopa.![]()
Wszystkie okazy Marty były tam piękne i zadbane - gratulacje się słusznie należą.
Żanetko jako, że kruca bomba mało casu to zaległości w Waszych wątkach mam takie, że się chyba do zimy nie wykopię...wybaczajcie proszę na bieżącopiasek pustyni pisze:No, wreszcie nadrabiasz swoją nieobecność - którą niniejszym wybaczam
marta_lara pisze:Martuś, piękne są te Twoje mamilarie, jako kaktus same w sobie mi się nie podobają, no chyba, że Mammillaria bocasana v. multilanata.
Lucynka jakie zjawisko taka i nazwaonectica pisze:"wianek sparowany"![]()
Bardzo oryginalne zjawisko
Danusiu dobrze, że do tych słupków Matka Natura ślicznie dopasowała pylniki i płatki bo na samych słupkach(niezależnie od koloru) daleko bym nie zajechała( na ten przykład z wątkiemDAK pisze:Zielone słupki to już u ciebie "specjalność" - urokliwa w dodatku.
Dzięki Magduś...i jakoś tak się składa, że mam podobne odczucia wizualno-estetycznesokolica pisze: Oczywiście Echinocereus reichenbachii bije wszystkie pokazane. Cudowny!