Ogródek Robaczka cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 9

Post »

Witajcie wieczorową porą :wit
Kolejne popołudnie spędzone w ogrodzie i wieczorne posiedzenie na tarasie przeciągnęło się do późnych godzin i na forum czasu zabrakło ;:131 Nie nadążam z rewizytami, więc tym bardziej mi miło, że ktoś tu jeszcze zagląda ;:4

Martuś, na spotkanie się umówimy, pogadam z Asią, kiedy wraca i ustalimy jakieś szczegóły :uszy
Elu, dzięki za opinię - mi też się ten zestaw podoba, dosadzę jeszcze Ascota jesienią z drugiej strony hortensji. Kilka róż muszę przenieść z tej rabaty, ale koncepcja się powoli klaruje. Dziękuję za odwiedziny, ściskam mocno ;:168
Lulka, ten trzepak na początku wyglądał dziwnie i nie byłam przekonana, ale jak passiflora się rozszalała to efekt okienka został osiągnięty ;:136 Vanilla Fraise szybko rośnie, mam już 2 takie giganty i myślę o następnych, ale miejsca potrzebuje sporo, więc nie wiem czy gdzieś uda mi się znaleźć jej odpowiednie miejsce... ;:24
Sweety, Ascot wkrótce przekwitnie przy tych upałach, ale kto wie, może jeszcze powtórzy trzeci raz i zgra się z VF, byłoby super!Kobea już kwitnie od kilku dni, dobrze, że mi przypomniałaś o tym potworze, cyknę jej jutro foto :uszy
Aguś, czekam na Ciebie, może znajdziesz czas jeszcze latem? Dzięki za opinię o różano-hortensowej kompozycji, tak czułam, że przypadnie Ci do gustu... a potem uświadomiłam sobie, że widziałam u Ciebie coś podobnego ;:131
Dziękuję za wszystkie serdeczności, jesteś kochana, a taka opinia dla mnie niezwykle cenna...widzę spor niedoróbek i błędów koncepcyjnych w nasadzeniach, ale pilnie się uczę na błędach :D
Asieńko, witaj po urlopie ;:196 Mam nadzieję, że odpoczęłaś? Bardzo Ci dziękuję za komentarz odnośnie Ascota & VF, też tak sądzę. Bardzo mi miło, że mnie odwiedzasz choć czasem bezszelestnie ;:196 Komplementy na wyrost i niezasłużone, ale pożądane i bardzo budujące, dziękuję ;:180 Odnośnie Twojego pytania - ja też mam Morgengruss koło ND a z drugiej strony Rosarium Uetersen i ten zestaw mi się podoba. Morgegruss jest trochę "roztrzepana", może dołożyć jej na uspokojenie coś w tej samej tonacji kolorów, ale z bardziej wyrafinwanym kwiatem? np. Colette albo Alchymista? Alchymist na pewno poradziłby sobie z pergolą, tyle że kwitnie raz. Cudowny jest też Leander Austina, ale ciężko na niego trafić...Chyba że chcesz iść w kontrast i dorzucisz RU?Czytałam, że Majka proponowała Iceberga, ale ja jakoś nie widzę ich w duecie... :roll:
Iwonko, możliwe, że masz rację odnośnie tego powojnika ;:108 Obejrzę jeszcze Twojego i porównam. Pozdrawiam serdecznie!

Nowy nabytek z Rosarium, na sporym pniu - The Pilgrim

Obrazek

Obrazek

Obrazek

...i na razie w donicy - The Alnwick Rose

Obrazek

A reszta w ogrodzie kwitnie tak.,,
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

bladawce :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tą różę Delbarda dostałam w prezencie. Nijak mi nie pasuje do niczego :;230 hahaha, potrójne zaprzeczenie, sami widzicie, że mi wyraźnie nie leży :wink:
Rośnie zdrowo i kwitnie obficie, jak na złość ;:306 To jej pierwszy rok i już ma ok. metra wysokości. Ktoś chętny jesienią?

Obrazek

...zwłaszcza, że obok rośnie takie cudeńko ;:170

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

..i takie tam..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To ja pierwsza chętna, a później będziemy losować. :D

Cała reszta, jak zwykle, upojnie piękna. ;:167
A moja kobyłka nie kwitnie. ;:218
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć, Robaczku :wit.
Przyznaję, że też bezszmerowo (jak Indianie), żeby gałązka pod stopą nie trzasnęła, łażę po nocach po Twoim ogrodzie, a czasem na miotle przelecę... ;:306.
Bardzo mnie zaciekawiła Twoja relacja z Rosarium. Wiadomość o przerabianiu strony internetowej bardzo mnie cieszy, bo w istocie obecna jest już mocno archaiczna. Zazdroszczę możliwości obejrzenia tej szkółki na żywo, następnym razem proszę wziąć aparat (w ogóle się bez aparatu po świecie nie poruszać ;:302 ). Jak zobaczyłam mapę Polski z zaznaczonymi szkółkami, poczułam ostre ukłucie zazdrości. W centrum Polski - mnóstwo, a w pomorskiem - jedna ;:222.
Widzę, że miejsca na ziemi już nie ma, przyszła pora na zajmowanie miejsc w powietrzu... ;:224.
Piękny jest ten Pilgrim na kiju. A jak go przechowasz zimą :?:

;:196 Jagoda
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Kasiu cudowny raj stworzyłaś u siebie:) Super,że pokochałaś róże,bo właśnie dzięki takim osobom jak Ty możemy zobaczyć ich piękno ;:108
Moją uwagę zwróciła Jude the Obscure,fajny kolorek,czy ona ma małe kwiatki?
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Kasiek, moje zdanie na temat tego, co tworzysz w swoim małym rozarium doskonale znasz :D Niezmiennie zaglądam z ogromną przyjemnością ;:170 Vanilka z różą - wg mnie jak najbardziej na miejscu. Jak długo już u Ciebie rośnie VF? Moja tegoroczna ma imponujące kwiatostany, niestety większość pędów bardzo się pokłada, po deszczu wręcz leżą na ziemi. Muszę podwiązać, a w przyszłym sezonie mam nadzieję, że poradzi sobie już sama. Pozdrawiam upalnie ;:196
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Codziennie zaczynam u Ciebie dzień....ale nie piszę, bo komplementów mi brak.
Kasiu stworzyłaś cudne rosarium i rób dalej to co sprawia Ci tak wielką frajdę i doskonale Ci wychodzi.
Bajkowy ogród ;:167
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Witaj Kasiu ;:196
U Ciebie róże wciąż pięknie kwitną czy Ty je czymś karmisz przez lato? ja moje nakarmiłam tylko wiosną i nie wiem czy drugie kwitnienie daje mniejsze główki czy czegoś im brakuje.Pastelka ma o połowę mniejsze kwiatki niż w czerwcu jak i zresztą inne również są mniej okazałe niż wiosną.
Masz prawdziwe rosarium ;:138
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Pilny komunikat ;:89
W tą sobotę planuję małe spotkanko u mnie, kto chętny na ogrodowe pogaduchy? ;:4
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja tak nieśmiało powiem że mam podobne róże i jeżeli to nie byłby problem to chętna jestem na taką różyczkę ,ale teraz masz problem ;:180 Inne róże jak zwykle cudowne u Ciebie ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kasiu widoczki tradycyjnie bajeczne.....zdjęcia również :roll: ;:180 ..... Pilgrim cudeńko.... u mnie niestety, zbyt ostry klimat dla róż na pniu..... miałam całą rabatę nimi obsadzoną i cóż.... nie została ani jedna..... ale z wielką przyjemnością podziwiam je w innych ogrodach....
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

robaczek_Poznan pisze:Pilny komunikat ;:89
W tą sobotę planuję małe spotkanko u mnie, kto chętny na ogrodowe pogaduchy? ;:4
Jakbyś tak mieszkała chociaż 100km bliżej to nic by mnie nie powstrzymało..... A tak.. :( przyjdę znowu zdjęcia pooglądać i oczy nacieszyć Twoim pięknym ogrodem.

Ps. Dziękuję bardzo za odpowiedź. Alchymista i RU się trochę boję bo lubią przemarzać,a u mnie potrafi być zimno - nie to co u Was. Myślę nad innymi kandydatami....

A komplementy w pełni zasłużone, chociaż takie trywialne - ale ja tak pięknie jak inni pisać nie umiem.

Pozdrawiam również pracowniczo ;:196
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

daffodil pisze:
robaczek_Poznan pisze:Pilny komunikat ;:89
Jakbyś tak mieszkała chociaż 100km bliżej to nic by mnie nie powstrzymało..... A tak.. :( przyjdę znowu zdjęcia pooglądać i oczy nacieszyć Twoim pięknym ogrodem.

Ps. Dziękuję bardzo za odpowiedź. Alchymista i RU się trochę boję bo lubią przemarzać,a u mnie potrafi być zimno - nie to co u Was. Myślę nad innymi kandydatami....

A komplementy w pełni zasłużone, chociaż takie trywialne - ale ja tak pięknie jak inni pisać nie umiem.

Pozdrawiam również pracowniczo ;:196
Asia ma rację..gdyby nie ta odległość już byś mnie tam miała ;:224
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Witaj Kasiu :wit
Postanowiłam się ujawnić :) Skoro pokazujesz to, co lubię najbardziej, to nie mogę odmówić sobie przyjemności skomentowania; jest cudnie :) Oczywiście najbardziej podobają mi się róże, które pięknie prezentujesz :D
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pilgrim okazała :D Podoba mi się zestawienie Ascot z hortensją-kulki i stożki. W ogrodzie różanym róże powinny rosnąć wszędzie.
Będę czekać na nową stronę Rosarium, szczególnie nęci fakt, że aktualną ofertę będzie można sobie obejrzeć.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Nadrabiam zaległości z ponad tygodnia - sporo tego. :uszy
To prawda, że w miejskim wyścigu szczurów umyka nam cała przyjemność obcowania z naturą.
Ale jeszcze gorzej jest kiedy zapominamy, że to z niej właśnie czerpiemy nasze siły.
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”