Kolejne popołudnie spędzone w ogrodzie i wieczorne posiedzenie na tarasie przeciągnęło się do późnych godzin i na forum czasu zabrakło

Martuś, na spotkanie się umówimy, pogadam z Asią, kiedy wraca i ustalimy jakieś szczegóły

Elu, dzięki za opinię - mi też się ten zestaw podoba, dosadzę jeszcze Ascota jesienią z drugiej strony hortensji. Kilka róż muszę przenieść z tej rabaty, ale koncepcja się powoli klaruje. Dziękuję za odwiedziny, ściskam mocno

Lulka, ten trzepak na początku wyglądał dziwnie i nie byłam przekonana, ale jak passiflora się rozszalała to efekt okienka został osiągnięty

Sweety, Ascot wkrótce przekwitnie przy tych upałach, ale kto wie, może jeszcze powtórzy trzeci raz i zgra się z VF, byłoby super!Kobea już kwitnie od kilku dni, dobrze, że mi przypomniałaś o tym potworze, cyknę jej jutro foto

Aguś, czekam na Ciebie, może znajdziesz czas jeszcze latem? Dzięki za opinię o różano-hortensowej kompozycji, tak czułam, że przypadnie Ci do gustu... a potem uświadomiłam sobie, że widziałam u Ciebie coś podobnego

Dziękuję za wszystkie serdeczności, jesteś kochana, a taka opinia dla mnie niezwykle cenna...widzę spor niedoróbek i błędów koncepcyjnych w nasadzeniach, ale pilnie się uczę na błędach

Asieńko, witaj po urlopie

Iwonko, możliwe, że masz rację odnośnie tego powojnika

Nowy nabytek z Rosarium, na sporym pniu - The Pilgrim

...i na razie w donicy - The Alnwick Rose

A reszta w ogrodzie kwitnie tak.,,

bladawce

Tą różę Delbarda dostałam w prezencie. Nijak mi nie pasuje do niczego

Rośnie zdrowo i kwitnie obficie, jak na złość

...zwłaszcza, że obok rośnie takie cudeńko

..i takie tam..