Hacjenda Anego cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Hacjenda Anego cz.2

Post »

Moim hiacyntom jeszcze daleko do kwitnienia ;:174 Szalony jesteś trzeba się porządnie wykurować ,bo choroba może powtórnie zaatakować tym razem ze zdwojoną siłą ;:124
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Any, Ty się nie wygłupiaj...... ;:302 Ty siedź w domu w ciepłych kapciach i obserwuj przyrodę przez szybę, a jak Ci się bardzo nudzi to weź się za decoupage. Prosisz się o zapalenie płuc. ;:124 A wtedy wiosnę w ogrodzie o będziesz na zdjęciach oglądał jeśli Twoja Lepsza Połowa będzie tak wspaniałomyślna i zechce je pstryknąć.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
semirek
200p
200p
Od: 22 sty 2014, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Życzę zdrówka i cierpliwości w chorowaniu. Lepiej posiedziec w domu tydzień i się porządnie wyleczyc niż później odleżec np. 3 tygodnie.
Mędrzec to ten, kto na drodze pełnej kolców wyhodować potrafi różę.
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

moje kochane koleżanki ;:168

szkoda, że rano nie czytałem - siedziałabym w domu, a tak ... od 12tej do 17tej na ogrodzie :)

Tosiu - nie zimno, ale lekkie ochłodzenie - wyleczyłem się dzisiejszą pracą :wink:

Jadziu - oj szalony, szalony - poszedłem na chwilę i ... wziąłem się za przerabianie krawężników
po powrocie były mocne słowa od żony, ale .... już nie kaszlałem ;:138

Ewo - siedzenie w domu to dla mnie tragedia :( a jak wiem, że na ogrodzie robota, to żadne inne prace mnie pociągają ....

Aurelko - tydzień w domu ;:oj ja dwa dni ledwo wytrzymałem, na trzeci już byłem popatrzeć co słychać na ogrodzie i .... dzisiejsza praca mnie wyleczyła - jest dobrze :D

ależ sucho, ostatni raz lekko pokropiło 22 lutego - wody nanosiłem ze studni, aż łapki bolały i popodlewałem tylko to co najważniejsze, głównie różaneczniki i RH - podlewam co dwa dni
niby miało jutro i w niedzielę popadać, ale ...czy tak będzie?
a brzoskwinia i morela oraz jagody kamczackie mają już widoczne pąki kwiatowe ;:oj i zauważyłem, że wychodzą lilie ....
WIOSNA!
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzeju no u mnie trochę popadało .Ciekawe czy u Ciebie również, bo ten deszczyk droższy od złota .Wiem ,że to mało ,ale jestem jak na razie zadowolona z tego . ;:3 niedzieli życzę albo deszczowej też dobra
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Witaj Any :wit
Piękne różano-wiosenne kolażyki a Twój ogród wprost bajkowy ;:333
Pozdrówka.
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

I ja się obudziłam ze snu zimowego,zaglądam i podziwiam. ;:215
Teraz to proszę dbać o zdrowie, działka nie ucieknie a wiosna będzie. ;:108
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Andrzeju!... no to urządziłeś się... teraz grzecznie :;230 przeczekasz / przeleżysz/ załamanie pogody i zdrowy wraz z poprawą aury wrócisz do swojego "raju". Wiem co to znaczy dla nas" zielono zakręconych" ...nie bywać w ogrodzie... "też mnie skręca" ...ja to choć trochę wyskakuje do foliaka...ale nie mam za bardzo co tam robić.To co miałam posiać ...posiane.Sałata, koper, buraczki na botwinkę super wzeszły...ale rzodkiewka ani jedna/ jakieś trefne nasiona?/
U mnie tez ostatni raz kropiło po 20 lutego...ale za to dzisiaj ....cały dzień siąpi solidnie...no i dobrze, bo tez konewką podlewałam te"ważniejsze" roślinki...a przecież one dla mnie wszystkie ważne ;:108 Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrówka ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie!

Dziękuję za odwiedziny i za wspieranie w chorobie :)

Jadziu padało i to sporo i długo, a teraz widzę też mokro ...

dziękuję Arkadiuszu za miłe słowa i pozdrowienia ...

Irenko wiosna już jest a działka ... może nie ucieknie, ale bez niej nie ma dnia :wink:

Bogusiu - już jest dobrze - ot taka niespodzianka mnie złapała, bym nie zapomniał iż człowiekiem jestem, puchem marnym, mizerną istotą - nicością wobec sił przyrody ...
dotychczas nie przeziębiałem się, nie miewałem gorączki, czy innych katarów i .... no właśnie - zlekceważyłem sobie :(
ale po dwóch dniach leżenia (tragedia) jest już dobrze - czasem sobie trochę zakaszlę ... tyle tylko bym z wprawy nie wyszedł :;230

wczoraj padało, a ja ... radośnie pobieżyłem na ogród :wink:
jakże soczyście zielono wyglądają pączki na krzewach, liście już na agreście i nabrzmiałe pąki kwiatowe moreli, brzoskwini, jagody ...
deszcz padał a ja ... siałem szczaw, sałatę i rzodkiewkę :)
potem posprzątałem w schowku na narzędzia i na pięterku - w altanie jeszcze nie, czekam jak puszczą wodę, bo dużo zmywania mam (zachciało się ustawiać swoje kolekcje)
ale spaliłem wiaderko patyków, deseczek i ... jakże przytulnie się zrobiło i ciepło :wink:
śmiali się ze mnie, że posiałem trawę po szklarence, a tu deszczyk podlał, a mrozów już nie będzie - będzie za to szybko ładny trawnik ;:138

idę pospacerować u Was :wit
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

To dobrze Andrzeju,że już lepiej ze zdrowiem,na działce byłam w piękny,słoneczny piątek,sobota i niedziela w domu bo pogoda wiadomo jaka,dwa dni,a mniejuż stan depresyjny dopada :;230
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Jędrek nadrabiaj zaległosci na FO, rób plany i wykresy planowanych zbiorów, szybko zleci...a tak szczerze zdrówka i trzymaj się ciepło
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Doroto rozumiem depresję z powodu braku wizyt na ogrodzie - w przerwie między deszczem ... pobiegłem chociaż popatrzeć :)

Aniu - wykresów nie robiłem, ale ... popatrzyłem co , gdzie i jak :wink: no i porobiłem kilka fotek

wiosny już się nie zatrzyma ....

kwiatowo
Obrazek

pączkowo
Obrazek
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj zauważyłam pąka na koperkowej .Ciekawe jakie będą jej kwiaty ,bo jeszcze nie kwitła, a mam ją 3-ci sezon .Była kupiona w Czechach na wystawie .Każdy kwiatek cieszy .ja między deszczami pobiegłam wyrzucić obierki na kompost
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Piękna wiosna na działeczce, życzę dużo zdrowia, mnie się też przeziębiło i jakoś nie mogę z tego wyjść.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

oj tak Jadziu - cieszy! nawet żona zabrała się ze mną by popatrzeć - miała tygodniową nieobecność :wink:

Witaj Krystyno - życzę zdrowia i .... otwieraj swój wątek - napisałaś "jak będzie tulipanowo", a widzisz, że u mnie tulipany już mają pączki :)
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”