Odzywam się choćby z przyzwoitości

chociaż nie mam doniesienia o żadnych specjalnych ogrodowych wydarzeniach...może tyle, że skończyłam wczoraj rabatę (to ta, na której pracowicie pieliłam darń); patrzę sobie na nią przez okno, bo deszcz pada...a ja się zastanawiam, czy potraktować ją agrowłókniną i wysypać korą, czy tez pozostawić w stanie naturalnym...chyba jednak to drugie, bo planuję tam dosadzać różne rzeczy.
Mój plan przewiduje jeszcze zrobienie przed zimą dwóch rabat - jedna zupełnie od nowa i pójdą tam same małe iglaki, które na razie albo czekają grzecznie w doniczkach - między innymi "pies z dredami"- albo też czekają na wykopanie z miejsc tymczasowych. Druga natomiast to wydarcie darni wokół już rosnących hortensji (i dosadzenie jeszcze dwóch) i nadanie temu miejscu jakiegoś kształtu.
Wygląda więc, że ławeczka pozostanie pusta, bo nie mam czasu na niej przesiadywać...
URL=
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ca2 ... bec4b.html]

[/URL]
No a potem rozpocznie się wielka akcja przesadzania...no właśnie: kiedy można zacząć przesadzać trawy? Posadziłam je w ubiegłym roku oczywiście za gęsto i dopiero teraz widać, jak to powinno być. Dowód na zdjęciu - rośnie tu 5 traw

a wystarczyłaby jedna, no może dwie...
[
Michał - to dobry pomysł, taki zeszyt forumowy

ja notuję różne rzeczy w komputerze, ale chyba się jednak przerzucę na taka bardziej tradycyjną metodę.
Gosiu, gdybyś chciała nasiona cynii, to daj znać