Witajcie kochani już 1 luty,coraz bliżej wiosny;)
U mnie właśnie świeci wesoło słonko za oknem,na plusie 1 stopień:)
Nie kupiłam jeszcze ziemi do wysiewów,bo po prostu jej w sklepie nie ma jeszcze
Kasiu cieszę się,że rekomendujesz Jude the Obscure,oglądałam ją u Ciebie i na hmf i jestem happy,że wylądowała u mnie w koszyku:)
Trochę nasion nakupiłam,ale większość z nich będę siała w tym roku prosto do gruntu.Na parapetach nie mogę sobie na to pozwolić,bo prawdopodobnie jestem na coś w domu uczulona i może to być albo pleśń w glebie albo pies albo kwiaty doniczkowe ech muszę się pozbyć moich fiołków
Maju ostróżka ze zdjęcia to powinna być wieloletnia,ale głowy nie dam za nią,kupiłam ją w Przytoku,tez mi się bardzo podoba:)
Nasionka na razie sobie oglądam,przeglądam,sprawia mi to niesamowitą frajdę
Dostałam ten koper ozdobny co ty miałaś Maju i będę w tym roku wysiewała stokrotkę afrykańską.
Z Jude już jestem zadowolona,choć w realu jej nie widziałam...
Moni Artemis trzyma się dzielnie,ale jeśli na pędzie zakwitnie masa kwiatów to lekko zwiesza pod ciężarem:)
Jednak nie musisz się schylać,spory mi wyrósł krzaczek:)
Ewcia a tak sobie spacerowałam po portalu F i Jude tak na mnie patrzał błagająco,więc go kliknęłam:)
Elwi cieszę się,że mnie odnalazłaś,jesteś wesołą osóbką,fajnie się czyta Twoje wpisy
Zapraszam częściej i wiadomo na wiosnę czekam na Twój wątek
Jolu o właśnie w Castoramie jeszcze nie byłam

Chyba dziś się tam wybiorę?
Niestety kobea w poprzednim roku mi nie zakwitła,choć pięknie mi wykiełkowała,miałam wiele sadzonek,ale ani na moim balkonie,ani na działce rosła,jednak pączki bardzo późno utworzyła...no szkoda
Wandziu szałwię trójbarwną siałam do pojemnika i na parapet,udało się po raz pierwszy,bo wcześniej mi się z nią nie powiodło
Polecam
ewarozalka witaj u mnie:)
Coraz bliżej wiosenki,więc większość z nas gorączkowo klika i zamawia roślinki wszelakie
Aniu moje zasiewy rozpocznę za około tydzień,podobnie siałam w zeszłym roku i akurat na koniec kwietnia już hartowałam roślinki na balkonie
Maju pogoda coraz cieplejsza i słoneczko,które dodaje energii
Golden Baron pachnie pięknie i kwitnie już pod koniec maja
Giardina
Pastella od Majuni
William Christie
Sweet Juliet angieleczka,kwitnie wspaniale i jest niezwykle zdrowa
Jedna z moich ulubionych
Pozdrawiam serdecznie