Widoki sielskie-anielskie

Mam pytanko o róże..Kupowałaś chyba w Floribundzie, prawda?
Czy wszystkie Ci się opuściły? Pytam, bo ja tam też min kupowałam, i 2 nędzne dość...

We Flo...kupowałam dwie ND, które dość ładnie ruszyły, oraz Avalona, Camelot i jakąś mieszankę rugosy...Avalon puścił się z oporami ale rośnie, Camelot wyglądał na martwego, ale wczoraj zanotowałam jakby jakieś oznaki życia...generalnie nie polecam, przez porównanie z Ros.....Lykke i Himalayki z R. kupowane jesienią mają już pąki, reszta kupowana wiosną jest jakieś 50% większa od róż od konkurencji...sweety pisze:Ja kupowała w F. i ruszyły z trudem. Najgorzej Munstead Wood. A kupowałam u nich w zeszłym roku w pojemnikach i byłam bardzo zadowolona. Na szczęście i te ruszyły, ale w porównaniu z innymi lekka mizeria
Pewno, ze da się, a ile 50? 100? ;)EwaM pisze:Da się wetknąć do doniczki jakąś sadzonkę ogórecznika?
Dlatego ja od lat, po kilku takich stratach, zaczęłam kosić samasurvivor26 pisze:Pewno, ze da się, a ile 50? 100? ;)EwaM pisze:Da się wetknąć do doniczki jakąś sadzonkę ogórecznika?
Małżonek szanowny chciał się wykazać, a wyszło jak zwykle...ofiarą dzisiejszego koszenia padła forsycja, irysy i niezapominajkiPrzeszkadzają Wam nadmiernie rozrośnięte rośliny ozdobne? Dzwońcie 601.... przyjedzie, wykosi na gładko, kamień na kamieniu nie zostanie
Specjalizacja: rośliny rzadkie...