Aprilkowy las cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz.3

Post »

Ja w zeszłym roku kupiłam sobie TAKI lakier... :;230
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Joluś, ja o Tobie też pamiętam. Nie wykopywałam swojej a w tym roku chyba już cebulka się podzieliła bo wyszły dwie lilie obok siebie. Jak to będzie właśnie ta to dostaniesz na jesień ;:215
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ach, ta Pastella. Piękna. Ja już się nie mogę doczekać, ciągle tylko pąki i pąki. Dzisiaj w końcu było ciepło, to może Pastellki się wreszcie rozwiną.
Jolu, widzę, że masz jeszcze tę nieszczęsną mozgę. Na razie grzeczna, ale w końcu ją wyrzucisz. Zapamiętaj moje słowa :wit
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Potwierdzam to co Wanda napisała, zarosnie cały ogród i pójdzie do sąsiadów. :D
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Jolu, czy peonia na fotkach to ta jedna z "moich"? Pytam, bo wyrosła mi właśnie taka sama. Reszta niestety nie zakwitła, więc nie wiem, jakie będą.

A LO to raczej nie LO. Zgadzam się, co do wyglądu pąków.
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu różyczki już kwitną to najważniejsze Pastelka śliczna delikatna :D deszczu coraz mniej więc wszystko będzie pięknie rosło, co Ty chcesz od szałwi bardzo ładny ma kolorek :D i peonie i lilie cudna pora roku :D
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Agatko, widzę że kompletnie zielonozakręcone ;:306 pod każdym względem ;:224
Trzymam mocno kciuki za wyniki testów. Kiedy możesz mieć wyniki?
Justynko, to jednak z liliami tam może być że potrzebują dwa lata na rozpączkowanie. Wymienimy się jesienią ;:63
Wando ja też mam większość róż zapączkowanych mimo, że wszystkie tegoroczne. Dosłownie kilka krzaczków nie ma pąków. Reszta zapowiada się ciekawie. Choćby jednym pąkiem jak Peace, ale zakwitną. Ja Pastellkę mam tylko jedną w donicy ale ma jeszcze 6 pączków :heja i zapowiada się że dość długo będzie trzymała kwiat.
Mozgę mam, ale w lesie, marne szanse na zdominowanie jakiejś rabaty poza trawą ;:306 Trzymam ją żeby rozmnożyć i posadzić sobie za ogrodzeniem przy drodze. Będzie wytrzymała i będę ją mogła kosić kosiarką. Tam jest piach więc nic innego nie ma szansy. Ale oczywiście pamiętam Twoje ostrzeżenia ;:168
Beatko, ja nie mam sąsiadów ;:306 Z trzech stron jest droga. Z czwartej jest wprawdzie sąsiadka ale ona ma ekologiczny las :twisted: i bagno (wylęgarnia komarów i chorób grzybowych). Trochę trawy by jej nie zaszkodziło ;:224
Dominiko, oczywiście peonia to od Ciebie ;:196 Z czterech sadzonek zakwitła tylko jedna niestety. Moja biała w tym roku też nie kwitnie ;:174 Może potrzebują trochę czasu, choć krzaczki porosły ładne. Czyli poszły w liście. Ta co kwitnie ma najmniej gęsty krzaczek ale ma - miała kwiaty sztuk 3 ;:333 Piękne bladawce.
Zaczynam myśleć że co do LO to ja się pomyliłam. To mogła być Indigoletta, bo stoją obok siebie w takich samych donicach i mają takie same wybujałe pędy. Zaczynają niemal równocześnie. Zrobiłam nową fotę LO ale tylko jedną i nieostrą bo tak atakowały komary że się nie dało wytrzymać pięciu sekund na dworzu.

Obrazek 100% Luise Odier

Isiu, Pastella piękna. Pewnie dokupię jeszcze kilka bo wydaje się ciekawa i długo trzyma kwiaty. Już od tygodnia jest otwarta i ciągle bez skazy.
Isiu, więc to szałwia? Nie byłam pewna ;:306 po prostu wygląda inaczej niż te co mam. Kolor mi się podoba, do tego nie mam zastrzeżeń. Lilie dopiero zaczynają. Wczoraj otworzyły się Candy Bloosom. Kolor cukierkowy ale miały być podwójne. Może jeszcze coś tam utworzą...
Obrazek

Obrazek Lilia Candy Bloosom, jeszcze nie podwójna ale może się jeszcze mocniej rozwinie

Obrazek

Obrazek

Obrazek Żarówa wieczorem :;230

Obrazek róża Peace w poniedziałek
Obrazek Róża Peace we wtorek. Rozkwitła raptem z mocno zaciśniętego pąka

Obrazek z pajączkiem, nie chciał jej opuścić...

Obrazek

Obrazek

Obrazek Peace wczoraj. Fakt że robiłam zdjęcie wieczorem, było już trochę ciemnawo ale zmienność kolorów jest i tak ogromna. Boję się tylko że przy takim tempie to bardzo nietrwały kwiat. A ma go tylko jednego ;:174

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Nie wiem czy wiadać jaką masę pączków ma The Fairy

Obrazek zaczynają pojawiać się moje ulubione kolorki - dzwoneczki

Obrazek

Obrazek

Obrazek Pastella jest ciągle piękna i nienaganna. Nic jej nie rusza ;:167

Obrazek

Obrazek
NN z Auchan
Obrazek Nie umiem zrobić zdjęcia białym kwiatkom...

Obrazek Julek dalie od Ciebie zaczynają pokazywać kolorek...trochę boczkiem...ale bardzo ciekawy.

Obrazek
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja mozgę też posadziłam w lesie; ale to dobry pomysł, żeby ja puścić przy drodze i kosić ;:108

Ta lilia jest przepiękna! ;:oj
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Jola, normalnie masz niesamowite osiągnięcia w hodowaniu roślin w lesie. Na bardzo trudnym terenie tworzysz cudowny zbiór kwiatów ;:138 Lilie co roku zjada mi, no właśnie nie wiem co, ale zjada. Poddałam się i już lilii nie sadzę. Moja mozga tez wylądowała w lesie. Za 100 lat nie zdąży zdominować tamtej rabaty :lol:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Lilia super, śliczna i ach ach... Pastella urzekająca i już ją zapisuję na listę chciejstw. Właśnie pojawiło się przypadkiem miejsce na róże u mnie
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Jolu, ślicznie i jak róże wyrwały ;:oj. Dzwoneczków zazdroszczę.., u mnie niestety zanikają ;:145 (poza rozwarem).
Pastelkę też mam, ale nie pamiętam która to ;:161 ;:223 Na jesieni robiłam przemeblowanko i wszystko mi się popierdaczyło ;:223
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Joluś, niesamowite, że po twoich deklaracjach, że róży nigdy w życiu, nagle masz ich tyle.
I dobrze Ci rosną :D
Wiedziałam, że tak bedzie.
Nie chciałas mnie słuchac. ;:173
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ewuniu, nowy avatarek ;:oj jaki sympatyczny. Zawsze taka uśmiechnięta :uszy
Ja do tej mozgi chciałam jeszcze wydmuchrzycę dodać. Fajnie będą wyglądać plamy niebieskiej trawy i białozielonej. No i nikomu one tam nie zaszkodzą.
Lilia zaczyna faktycznie robić się podwójna. Ale wczoraj już nie miałam siły focić, bo sadziłam roślinki od Marty/Koziorożec a potem jeszcze do ciemnej nocy malowałam słupki na ogrodzenie.
Magdo/Variegata wielkie dzięki za komplementa ;:196 Ja lilie sadzę w donicach, dużych donicach. Nic nie jest w stanie ich ruszyć. Mam bez strat niemal. Piszę niemal bo czasami zdarzy się jakieś karłowacenie, pewnie przez grzyba. Wczoraj zaczęły się rozwijać białe lilie ale jeszcze chwila zanim się pokażą w pełnej krasie.
Marzenko, to miejsce na róże to po skoszonych roślinkach? No nie chciałam cię denerwować, tak z ciekawości pytam ;:130 A Pastellkę na razie polecam. Zakwitła pierwsza i ciągle trzyma kwiat. Fakt że stoi na tarasie pod dachem ale też nie ma tam za dużo słońca i bywają przeciągi, więc radzi sobie nieźle. Polecam.
Magdo/Lulka no nie można mieć wszystkiego. U mnie znika rozwar. Ostał się tylko jeden ;:306 A dzwonki rozrastają się ładnie, zarówno brzoskwiniolistne jak i karpackie. Ale marzą mi się całe ich łany więc będę dokupować.
Pastelkę znajdziesz, niech tylko zakwitnie ;:306
Gosiaczku, no jakoś nie jestem słowna ;:185 Miało faktycznie nie być róż ale czarownice na forum zimą pokazywały swoje i rzucały uroki ;:306 No to zamówiłam 26 a jedną dokupiłam wiosną NN czekając aż tamte wreszcie przyjdą :;230 No i tak, miałaś rację...nie będę ściemniać. To powiedz teraz wyrocznio, jaki jest kolejny krok na ogrodowej ścieżce rozwoju? Bo grzebię w irysach..... ;:224
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Nie, nie, nie... miejsce po malwach dalej malwami będę obsadzać, mam zapasowe w donicach ;:306 . Nie poddam się łatwo. Zrobię płotek :heja .
Zrobiliśmy pergolę, w bólach i nerwach powstawała. ale już jest w cąłości. Miały przy niej rosnąć powojniki, ale będzie róża, bo pergola wielka nam wyszła :;230
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Jolu Droga,
Jestem pewna, że dokupisz trochę Pastellek ;:173
Moje, to istny obłęd, mówiąc obrzydliwie zarozumiale ;:306 jestem zachwycona nimi, czekam jeszcze kilka dni, źeby pokazać epogeum kwitnienia....ale nawet teraz jest odjazdowo.....Co oczywiście robi mi okropny kontrast z łysym przodem rabaty :evil:
Piąteczek :heja
Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”