Ogródkowy bloog
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródkowy bloog
Aniu ale masz wiosnę! Aż się
cieszy widząc takie kiełki.

Tadku!
Żebym to ja wiedziała co to są belamcandy...
Ja też miałam dylemat co zrobić z pierzynką z kory ale na razie zostawiłam. Dobrze zrozumiałam że okrywałeś też trawki?
Madziu!
Już połowa lutego. Bliżej jak dalej do wiosny. Strasznie się ten czas wlecze.
Żebym to ja wiedziała co to są belamcandy...

Madziu!
Już połowa lutego. Bliżej jak dalej do wiosny. Strasznie się ten czas wlecze.
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Już czuć wiosnę, a mrozów się nie obawiam, bo nawet -10 szkody nie zrobi. Pozdejmowałam już okrycia, ale kopczyki jeszcze są.
Bocianki już u nas są, a i meldunki o żurawiach i gęsiach dostałam. Wszystko wskazuje na wiosnę.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Tosiu!
Chorzów jest niedaleko więc wiosna do mnie też lada moment zaglądnie. Rozglądałam się dziś po drodze za za gawronami. Chyba już odleciały. Przyszły tydzień na plusie do 10 stopni. Super
Chorzów jest niedaleko więc wiosna do mnie też lada moment zaglądnie. Rozglądałam się dziś po drodze za za gawronami. Chyba już odleciały. Przyszły tydzień na plusie do 10 stopni. Super

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Ale pomysłowe donice do wysiewu 

Aniu- widziałam doniczki w wytłoczkach! Tak właśnie kombinowałam, żeby folię rozpiąć nad wytłoczka i oprzeć na jakiś patyczkach, Widzę chyba wykałaczki i słomkę do napoju..? Świetny pomysł! Jak myślisz- folia spożywcza- taka z rolki- będzie dobra do zrobienia szklarni nad lobelią..?
To chyba Ty jesienią podsunęłaś mi pomysł z wytłoczkami- mam całą siatkę "doniczek"
i w weekend ruszam z siewem..
Domyślam się, że roślinki spryskujesz mgiełką- tylko podpowiedz, jak często to robisz..
To chyba Ty jesienią podsunęłaś mi pomysł z wytłoczkami- mam całą siatkę "doniczek"

Domyślam się, że roślinki spryskujesz mgiełką- tylko podpowiedz, jak często to robisz..
Moniczko!
Zgadza się. To był mój pomysł. Wpadłam na to jak zobaczyłam ceny takich papierowych wytłoczek na nasionka w sklepie ogrodniczym. Tyle, że tamte miały dodatkowo przeżroczysta pokrywę. Użyłam zwykłej folli spożywczej. Podpórki na razie z wykałaczek.Roślinki trzeba zraszać ostrożnie,żeby nie zalać. Jak woda skropli się na folli to znaczy, że mają za mokro. Przed posadzeniem wystarczy podzielić nożykiem wytłoczkę na mniejsze kawałeczki i zostaje już tylko pękać z dumy nad własną plantacją.
Zgadza się. To był mój pomysł. Wpadłam na to jak zobaczyłam ceny takich papierowych wytłoczek na nasionka w sklepie ogrodniczym. Tyle, że tamte miały dodatkowo przeżroczysta pokrywę. Użyłam zwykłej folli spożywczej. Podpórki na razie z wykałaczek.Roślinki trzeba zraszać ostrożnie,żeby nie zalać. Jak woda skropli się na folli to znaczy, że mają za mokro. Przed posadzeniem wystarczy podzielić nożykiem wytłoczkę na mniejsze kawałeczki i zostaje już tylko pękać z dumy nad własną plantacją.

Dzięki za tak świetna podpowiedz
W weekend ruszam z wysiewaniem.. Powiedz jeszcze tylko, czy w folii robisz dziurki, czy po prostu luźno zakładasz jak coś w rodzaju nieszczelnego daszku..

Nie robiłam dziurek w folli. Zanim skiełkowały nasionka wytłoczkę prawie owinęłam folią. Jak pokazały się zielone punkciki dałm patyczki i podwinęłam folię na brzegach. Bazylię też wysiałam pod daszkiem z folii ale tym razem wykorzysłałam pojemniczki po mięsku z Biedronki.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Aniu przeglądałam Twoje liliowce

czy pamiętasz ile cm ma kwiat tego liliowca ?

czy pamiętasz ile cm ma kwiat tego liliowca ?
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Też lubię pająki , w zeszłym roku przesadzałam w inne miejsce .

ja mam taki żólty

ja mam taki żólty
Gieniu! Nie wydaje Ci się,że to ten sam pajączek? Znasz nazwę? Mój jest niestety jeszcze nn.
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Aniu- ładna aleja lilowców ,sliczne kolory,takie żywe