Ogródek Agness
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Agness
A ja znowu byłam z wizytą u Ciebie,
oglądam wszystko od początku, i nigdy nie mam dosyć kolorków Twojego ogrodu.
oglądam wszystko od początku, i nigdy nie mam dosyć kolorków Twojego ogrodu.
Pozdrawiam, Agata.
- Jagodka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam zwykłe jeżówki ...w bieli i w pięknym różu ...te , które są tzw. piętrowe , opadające w dół płatkami nie podobają mi się .
Nie do wiary , ze na takim małym kawałku zmieściła się u Ciebie taka różnorodność roślin , w kompozycjach przemyślanych ...
Miłego poniedziałku
( leniwy , szewski dzień po niedzieli )...jakoś zleci ...u mnie sypie od północy .... 
Nie do wiary , ze na takim małym kawałku zmieściła się u Ciebie taka różnorodność roślin , w kompozycjach przemyślanych ...

Miłego poniedziałku

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu bardzo się cieszę na te jeżówki, i strasznie ciekawa jestem jakie się okażą
Nasionka, które masz zebrane też mogą okazać się prawdziwymi niespodziankami
Ewuś ja uwielbiam te drobne szachownice, te co mam, to zamawiałam kilka odmian, ale niestety jak zakwitły, to okazało się, że są tylko 2
Może w tym roku uda mi się dosadzić jeszcze kilka takich maluchów
Małgosiu witaj w moim ogródku i dziękuję Ci za miłe słowa
Wpadaj do mnie kiedy tylko masz ochotę, będzie mi bardzo miło
Krzewuszki nazwy niestety nie znam..... bardzo możliwe, że to właśnie Bristol Rubby
Różaneczniki i azalie to wspaniałe wiosenne krzewy, gdy kwitną to ogród jest barwną bajką...... boleję nad tym, że nie mam miejsca, żeby dosadzić jeszcze kilka azalii wielkokwiatowych, bo tych mam malutko, tylko 3 krzaczki...
Ewuniu już chyba wszyscy czujemy wiosnę, mimo, że za oknami bieluteńko i mroźno
Aniu begonie uwielbiam, ja już nie mam za bardzo na nie miejsca, ale jeśli gdzieś trafię pomarańczową lub cieniowaną z pomarańczem to się nie oprę.... choruję na taką..... u mnie przeważnie różne odmiany żółci i czerwieni....... mam też ze 2 różowe, ale te mi do moich koncepcji donicowych nie pasują.... pójdą oddzielnie...... może pod huśtawkę......
Ciekawa jestem Twoich zakupów, jakie kolorki???
Jacku ciesze się , że do mnie zaglądasz
....mimo braku możliwości oglądania zdjęć ...... nie znam się na tym, nie wiedziałam, że jest w ogóle taka możliwość, że zdjęcia nie przechodzą.... Ale cieszę się, że rozmowy, które prowadzimy wydają Ci się interesujące
Ja jeszcze ze 2 tygodnie i planuję pod koniec lutego zajrzeć do moich dalii , wysadzę je w donice , a Ty jak będziesz robił ze swoimi miniaturkami??? w donice, czy od razu do gruntu???
Ewuniu ależ bardzo proszę, rozsiadaj się wygodnie.....chętnie się do Ciebie przyłączę
Agatko bardzo się cieszę że lubisz do mnie zaglądać, strasznie miłe jest to co piszesz i zapraszam serdecznie
Jagódko mi bardzo podobają się wszystkie jeżówki..... zawojowały mnie na całego.... marzy mi się kilka sporych plam, każda innego koloru...... te najpopularniejsze różowe mam i je uwielbiam..... białą posadziłam malutką sadzoneczkę w zeszłym roku, mam nadzieję, że przetrwa..... ale choruję na jakąś w kolorze pomarańczowym..... normalnie choruję.... to moja ukochana barwa, a jeżówki w tym kolorze są bajeczne

Nasionka, które masz zebrane też mogą okazać się prawdziwymi niespodziankami

Ewuś ja uwielbiam te drobne szachownice, te co mam, to zamawiałam kilka odmian, ale niestety jak zakwitły, to okazało się, że są tylko 2

Małgosiu witaj w moim ogródku i dziękuję Ci za miłe słowa

Ewuniu już chyba wszyscy czujemy wiosnę, mimo, że za oknami bieluteńko i mroźno

Aniu begonie uwielbiam, ja już nie mam za bardzo na nie miejsca, ale jeśli gdzieś trafię pomarańczową lub cieniowaną z pomarańczem to się nie oprę.... choruję na taką..... u mnie przeważnie różne odmiany żółci i czerwieni....... mam też ze 2 różowe, ale te mi do moich koncepcji donicowych nie pasują.... pójdą oddzielnie...... może pod huśtawkę......
Ciekawa jestem Twoich zakupów, jakie kolorki???
Jacku ciesze się , że do mnie zaglądasz

Ewuniu ależ bardzo proszę, rozsiadaj się wygodnie.....chętnie się do Ciebie przyłączę

Agatko bardzo się cieszę że lubisz do mnie zaglądać, strasznie miłe jest to co piszesz i zapraszam serdecznie

Jagódko mi bardzo podobają się wszystkie jeżówki..... zawojowały mnie na całego.... marzy mi się kilka sporych plam, każda innego koloru...... te najpopularniejsze różowe mam i je uwielbiam..... białą posadziłam malutką sadzoneczkę w zeszłym roku, mam nadzieję, że przetrwa..... ale choruję na jakąś w kolorze pomarańczowym..... normalnie choruję.... to moja ukochana barwa, a jeżówki w tym kolorze są bajeczne

- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15

- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
- AGNESS
Ewuniu od razu pobiegłam na google obejrzeć......obie przepiękne i obie by cudnie się wkomponowały w ogródek..... szczególnie podoba mi się ta 2 o klasycznym kształcie kwiatu.....bossssska

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Ja też bardzo lubię jeżówki, ale u mnie jakoś nie bardzo chcą rosnąć, poza tym ślimaki-kolejny ich przysmak 

- AGNESS
Madziu ja do tej pory opierałam się jeżówkom właśnie dlatego, że podobno te nowe odmiany są delikatne, a u mnie na wschodzie zimy ostre..... ale tak bardzo mi się podobajż, że chyba się na kilka skuszę.... U mnie nawet ta popularna różowa po poprzedniej zimie zginęła, i to duża piękna kępa, ale na szczęście wysiała się i pojawiły się maluchy, mam nadzieję, ze teraz przetrwają i latem pięknie zakwitną....
- AGNESS
Jolu jak skasować???... jak skasować???...... ja będę ciągle wracać się w nie wpatrywać....... o takiej właśnie marzę .....cudo
Dzięki za fotkę 

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Hej Aga jezóweczki widze na tapecie....swego czasu chorowało mi sie na nie...kupiłam kilka odmian i nie wiem czemu ...ale nie ma ich u mnie, czy slimaki czy co....rosnie tylko ta najzwyklejsza.Te nowe odmiany sa bajeczne ,chyba przyjdzie mi sie zachwycac nimi u innych 

- AGNESS
Dorotko naprawdę one są śliczne, właśnie trochę mnie powstrzymuje przed sadzeniem ta ich delikatność....ale trudno co będzie.... może akurat się uda i przetrwają. Szkoda, że u Ciebie zginęły.... ale na szczęście pozostała ta różowiutka, też jest prześliczna, moja niestety zginęła, ale zdążyła wysiać się i pojawiły się młode roślinki
Dziś może pokażę moje hortensje

Dziś może pokażę moje hortensje

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aguniu, widzę, że u ciebie temat jeżówek. Ostatnio rozglądam się głównie za nimi i choć do tej pory jakoś marnie mi rosły i kwitły, to jestem nimi tak zauroczona, że kupiłam kilkanaście odmian i wiosną sadzę, sadzę... Co będzie to będzie. Przygotuję im dobre stanowiska i może jednak dadzą się jakoś przekonać. Cofnęłam się o kilka stron, bo myślałam, że pokazujesz swoje jeżóweczki, ale widziałam tylko jeżówkę joli1.
Ale za to przyjrzałam się twoim pięknym kępom liliowców. Bardzo ładnie je rozmieściłaś. Ja zamierzam swój szpalerek zamienić właśnie na pojedyncze kępy tu i ówdzie. Ot, taka nowa koncepcja. Będzie znowu co robić wiosną i latem.
Ale za to przyjrzałam się twoim pięknym kępom liliowców. Bardzo ładnie je rozmieściłaś. Ja zamierzam swój szpalerek zamienić właśnie na pojedyncze kępy tu i ówdzie. Ot, taka nowa koncepcja. Będzie znowu co robić wiosną i latem.
- AGNESS
Wandziu witaj
Ja niestety jeżówek nie mam, miałam tylko tę najpopularniejsza różową, ale nie przetrwałą poprzedniej zimy, na szczęście się wysiała i pojawiły się młode roślinki. Mam nadzieję, że kępa ładnie się odbuduje, bo byłą duża i pięknie wyglądała. Piszesz, ze zamówiłaś kilkanaście odmian
szczerze Ci zazdroszczę
.... ja nie mam miejsca, obiecane mam u Joli, na te miejsce znajdę, ale już więcej nic nie kupię..... no chyba, że nie będzie wśród tych moich żadnej pomarańczowej, wtedy koniecznie sobie taką dokupię, bo dosłownie jestem oczarowana tą barwą
Liliowce faktycznie mam posadzone w pojedynczych kępach, wkomponowane pomiędzy inne roślinki. Ja takie nasadzenia lubię najbardziej, nie sadzę roślin w jednorodnych rabatach, lubię jak są otoczone innymi gatunkami, wtedy wspaniale wymieniają się kwitnieniem
Chociaż Twój czy Tadzia szpaler wygląda prześlicznie 

Ja niestety jeżówek nie mam, miałam tylko tę najpopularniejsza różową, ale nie przetrwałą poprzedniej zimy, na szczęście się wysiała i pojawiły się młode roślinki. Mam nadzieję, że kępa ładnie się odbuduje, bo byłą duża i pięknie wyglądała. Piszesz, ze zamówiłaś kilkanaście odmian

Liliowce faktycznie mam posadzone w pojedynczych kępach, wkomponowane pomiędzy inne roślinki. Ja takie nasadzenia lubię najbardziej, nie sadzę roślin w jednorodnych rabatach, lubię jak są otoczone innymi gatunkami, wtedy wspaniale wymieniają się kwitnieniem

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Hortensje cudne
zdecydowanie muszę powiększyć ich ilość w ogrodzie 

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38