Aniu, lilii św Józefa wsadziłam 3 sztuki chyba 4 lata temu, pięknie się rozrastają z roku na rok coraz wieksza kępa. Już nieraz je chciałam przesadzić, ale myslę sobie, ze skoro tak pięknie kwitna to chyba im tam dobrze
Mufko, nie wiedziałam, że lubią wapienną glebę hmm, tuż obok rośnie rh

To może dobrze byłoby tam powojniki posadzić w pobliżu? Krwawnica to ta wysoka, fioletowa roślinka przy oczku? Nie znałam jej nazwy, myślałam, że to chwast...
Kogra, dziękuje za odwiedziny i miłe słowa. Niektóre roślinki pieknie rosną, inne słabiutko
Janko, kącik różany miałam bardzo zapuszczony. To "ostatnia" część ogrodu, chyba dlatego. Te zakątki od drogi jakoś szybciej udaje mi się wyplewić. Kotków u nas multum, ale zaden nie przejawia pasji łowienia
Dobrusiu- kotek Rudzioszek jest przekochany

Tuli się, uwielbia pieszczochy. Ma jeszcze rodzeństwo- dwa czarne kotki- niestety dzikusy, ze nawet jak słyszą, ze ktos idzie zwiewaja do rynny

Prawdopodobnie druga kocicha ma 5 maluszków, jednak bardzo skrzętnie je ukryła przed nami, i póki co jeszcze ich nie widziałam...
Z moich odpadów granitowych mam zrobione scieżki- gdzieniegdzie. Poszukam fotki
Póki co inne zdjecia:
Chaber wielkogłówkowy
Dalia
Powojnik Proteus
Różyczki jako pojedyncze kwiaty prezentuja się nawet ładnie. Ale jako całe krzewy