Kasia, ja cie proszę....

nie rozśmieszaj mnie
Mój ogród rzeczywiście może i jest dojrzały (wiekiem) ale nasadzenia w min sa i młodziutkie. Poza tym ja kupuję niewielkie okazy, gdzież mi do Twoich! Tych kilka wielkich drzew "robi robotę" ale i skutecznie zacienia wiekszość ogrodu. Ciesze się, że pozbyłam sie lipy ze środka trawnika, róże zyskają dużo światła.
A u Cie bie to już jest pieknie, Nie umiem sobie nawet wyobrazić jak będzie za kilka lat
Czytałam gdzieś o liczbie powojniów. jestem pod wielkim wrażeniem. Tym bardziej, że one u Ciebie wspaniale rosną. Moje niestety nie wszystkie. Ale taki Ivan Olsson radzi sobie bardzo dobrze. Przeniosłam go jesienia na inne stanowisko. Mam nadzieje, że ślimaki go nie dopadną. Na poprzednim stanowisku nękały go niemiłosiernie
Joleczko, witaj kochana
Moja Rosier Eveque sadzona wiosną 2013r. z serbskiej dostawy. Mała sadzonka, ale bardzo duzo urosła w sezonie. Teraz ma pędy ok.1,2m niestety dość wiotkie, mam nadzieję, ze z wiekiem zmężnieje.
Kwiatków było dosłownie kilka. To róża kwitnąca 1x w sezonie, na zeszłorocznych pędach, więc samam rozumiesz, nie miała na czym zakwitnąć

. Z niecierpliwością czekam kwitnienia w tym, roku. Powinno byc ładne. Zdjęcia będa z pewnością.
Zdrowe liście do jesieni, robali na niej jakoś nie zauważyłam. Stanowisko ma dość ocienione, zobacze jak to wpłynie na kwitnienie i trwałość kwiatów.
Kwiaty nn-ki sa rzeczywiście aksamitne, nawet w dotyku na płatkach na taki meszek
I jeszcze Błekitny Anioł z Perennial Blue
-- Pn 10 lut 2014 10:26 --
Wandziu, Aga, przepraszam, odpisze później, bo praca wzywa