Ogród Linety 2
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Linety 2
Nie wiem czemu nie dostałaś mojej wiadomości ;/
Jeszcze nie wrzucałam fot mojej hortensji bo net mi zbyt szwankował, a co do badylka datury i fuksji ...adres Ci podam jak wrócę z wakacji,dobrze? Druga sprawa ja szykuję już dla Ciebie fuksje tzn ukorzeniam i jakbyś chciała coś jeszcze to proszę o wiadomość priv
Floks super, zapomniałam że nie pokazywałam moich!
Jeszcze nie wrzucałam fot mojej hortensji bo net mi zbyt szwankował, a co do badylka datury i fuksji ...adres Ci podam jak wrócę z wakacji,dobrze? Druga sprawa ja szykuję już dla Ciebie fuksje tzn ukorzeniam i jakbyś chciała coś jeszcze to proszę o wiadomość priv
Floks super, zapomniałam że nie pokazywałam moich!
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Dziękuję za przywołanie floksowych wspomnień z dziadkowego ogrodu 

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Własnie wszystkie kwiaty zacienione maja sie dobrze jak Twoje piekne floksy. wszystko inne pozasychane 

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak floksy są piękne u mnie też zaszalały w tym roku 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Znów sobota, trzeba odskrobać chałupę, a tu zapowiadają upał do 35 stopni. Biorę się do roboty od razu rano, póki jest czym oddychać, a teraz tylko odpowiem miłym Gościom. 
Aguniu, floksy rzeczywiście ciężkie, zaczęły zwieszać kwiaty zwłaszcza po deszczu. Tam, gdzie rosną, nie bardzo mam je do czego podwiązać, wszystko dookoła jest niższe od nich.
Ale miło popatrzeć, że tak obficie kwitną.
Zeberko, dziękuję, ale nie przejmuj się, nic mi nie jesteś winna. Bardzo się cieszę, że moja datura będzie sobie rosła u Ciebie i sprawi Ci radość, jak mam nadzieję.
Aage, prawda?
To taki kwiat, który królował dawniej w ogrodach, a potem przestał być popularny. Ja też pamiętam, że jako dziecko widywałam go u rodziny i znajomych podczas wakacji. Teraz mam go pod domem i czuję ten charakterystyczny zapach, który przywołuje wspomnienia.
Ewa W, no właśnie, teraz ciągle przenoszę rośliny tarasowe w jakieś miejsca bardziej zacienione, bo upały bardzo im szkodzą. Obie datury wylądowały już w kącie podwórza po zachodniej stronie, a jednak wczoraj pod wieczór przywiędły mimo kilkakrotnego podlewania. Czekamy wszyscy na normalniejsze temperatury.
Misiu, dziwię się, że u Ciebie floksy nie rosną. Masz przecież taki gąszcz kwiatów! Coś im nie odpowiada w tym typie gleby? Ale wydawałoby się, że to takie niewymagające kwiaty.
Elu, a u Ciebie z kolei szaleją, oj, tak.
Zresztą u Ciebie jakoś wszystkie roślinki kwitną jak szalone.
Jak Ty to robisz? 
Na razie nie mam nowych zdjęć, może coś pstryknę w ciągu dnia, to zamieszczę później. Życzę Wam pięknego weekendu.

Aguniu, floksy rzeczywiście ciężkie, zaczęły zwieszać kwiaty zwłaszcza po deszczu. Tam, gdzie rosną, nie bardzo mam je do czego podwiązać, wszystko dookoła jest niższe od nich.

Zeberko, dziękuję, ale nie przejmuj się, nic mi nie jesteś winna. Bardzo się cieszę, że moja datura będzie sobie rosła u Ciebie i sprawi Ci radość, jak mam nadzieję.
Aage, prawda?

Ewa W, no właśnie, teraz ciągle przenoszę rośliny tarasowe w jakieś miejsca bardziej zacienione, bo upały bardzo im szkodzą. Obie datury wylądowały już w kącie podwórza po zachodniej stronie, a jednak wczoraj pod wieczór przywiędły mimo kilkakrotnego podlewania. Czekamy wszyscy na normalniejsze temperatury.
Misiu, dziwię się, że u Ciebie floksy nie rosną. Masz przecież taki gąszcz kwiatów! Coś im nie odpowiada w tym typie gleby? Ale wydawałoby się, że to takie niewymagające kwiaty.
Elu, a u Ciebie z kolei szaleją, oj, tak.

Na razie nie mam nowych zdjęć, może coś pstryknę w ciągu dnia, to zamieszczę później. Życzę Wam pięknego weekendu.

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja podziwiam Twoje floksy. Oprócz różowych, przydałaby mi się taka kępa fioletu
Róża piękna. Nie widać nawet, że to miniaturka. Lubię ten kształt kwiatów

Róża piękna. Nie widać nawet, że to miniaturka. Lubię ten kształt kwiatów

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Pierwiosnkowi cóś się pomyliło. Floksy cudne. 

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
U mnie także jeden z pierwiosnków zakwitł i to bardzo ładnie 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Moje pierwiosnki kwitły w zeszłym roku, teraz nie zauważyłam pąków. Za to ciągle kwitnie taki pełny, który posadziłam w kwietniu
Nie mam tylko pojęcia, czy przeżyje zimę.

- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
hym... u mnie też kwitną... może wreszcie przyszła wiosna ;) Floksy zabierają dech w piersiach...
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
U mnie kwitły także w grudniu, kiedy zrobiło się cieplej i spokojnie przeżyły wiosnę. Myślę, że będzie ok 

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Właśnie wspomnień czar 

- MamciaTerenia
- 1000p
- Od: 1 lis 2012, o 14:44
Podziwiam floksy, też muszę sprawić sobie fioletowy bo mam prawie wszystkie wpadające w róż (a zamawiałam inne).
Różyczka miniaturka
Pozdrawiam w kolejny duszny i parny dzień. Dobrze że chociaż wczoraj trochę popadało.
Różyczka miniaturka

Pozdrawiam w kolejny duszny i parny dzień. Dobrze że chociaż wczoraj trochę popadało.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Floksy to cudowne kwiaty.
Przycięte po pierwszym kwitnieniu mogą cieszyć oczy aż do mrozów.
Cinco de Mayo u mnie też lada moment rozkwitnie po raz drugi.
Fajny kolorek, ciekawe jak przezimuje.
Przycięte po pierwszym kwitnieniu mogą cieszyć oczy aż do mrozów.
Cinco de Mayo u mnie też lada moment rozkwitnie po raz drugi.
Fajny kolorek, ciekawe jak przezimuje.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki