Piotr piękne, lubię ten kolor. Fajnie masz z tą szklarnią. Chryzantemy pięknie wyglądają w kryształowym wazonie i lubię je w domu. To nie zmienia jednak faktu że to oznaka jesieni i żal, że to już koniec lata.
A to moje darmowe kwiatki a raczej sąsiada tylko przerosły do mnie i cieszą moje oko, pewnie to jakiś wiciokrzew.
U niektórych jesień i piękne zachody ...
a ja pokażę moje kanny kupione późnym latem na lokalnym bazarku. Pan sprzedawca na doniczki nakleił sobie nalepki kapersowe od bulw aby łatwiej mu było identyfikować i co z tego wynikło ...
i kanna z tej doniczki
ta na pierwszym planie to jest zawartość tej doniczki
A to druga doniczka i rosnąca w niej kanna
tu choć kolor liści podobny ...
Pretensji do Pana nie mam bo jak kupowałam, to już było widać niekoniecznie cudowną przemianę roślin ze zdjęć
pozdrawiam - Mirka Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić.
Iwona1968 pisze:
Dzięki w imieniu strelicji, nie mam z nią doświadczenia, mam nadzieję, że przeżyje zimę. Jeszcze mi się marzy helikonia, piękny kwiat a roślinka rośnie podobnie do paciorecznika. Na wiosnę muszę jej poszukać, ech marzenia...........
Nie wiem,czy dobrze kojarzę,ale chyba widziałam u Filigranowej
Dawno mnie nie było,a tu ,jak zwykle piękne zdjęcia.Kochani,mile się Wasze zdjęcia ogląda.
Piękne kanny,chryzantemy i kociaczek
Przyszłam się przywitać, bo doszły mnie słuchy,że piękne chryzantemy tu znajdę by nacieszyć oko. I znalazłam!
Patrzę, a tu jeszcze jedna niespodzianka, słodziuni yorkuś, wymiziaj go odemnie . Sama posiadam dwa Yorki . Widzę ,że sąsiad już ubranka ubiera, ja też rano moje ubieram bo ziiiiimno Pozdr