Kwiaty i kwiatki IwonkiD
- justus27
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiaty i kwiatki IwonkiD
Iwonko...grudniki w pięknych kolorach, Masz  

- IkaD
 - 1000p

- Od: 12 cze 2012, o 10:06

Kasiu dzięki  
  Joluś  dziękuję kochana ,postaw crossandrę na południowym parapecie  bo przy tych pochmurnych dniach wszędzie indziej jest po prostu za ciemno i doczekasz się kwiatków 

Natko masz jeszcze ładniejsze te niedośpiany od moich bo ten pierwszy ma mocniej różowe nakrapianie i ten róż jest taki pink a mój delikatny,blady no a biały jest cudnie czysto biało nakrapiany ,,natomiast mój ten maleńki czerwono nakrapiany ma tę czerwień taką prawie bordową kiedy dostanie dużo słońca.Tak,ze mamy różne 4 kolorki na to wygląda

Paula15 to masz szczęście,że u Ciebie nie pojawiły się mączliki
 tak trzymaj
Anka93
 jestem zbita z pantałyku bo nie wiem czy zwracać sie do Ciebie Aniu czy Beatko jak Karolinka 

ale myślę,że to właśnie TEN koleusek  

Justynko bardzo dziękuję ...a chciałabym mieć wszystkie kolory w ,jakich występują bo zauroczyły mnie te kwiatki
 mam jeszcze amarantowe dwa ,jasniejszy i ciut ciemniejszy oraz biały z różowym pręcikiem i wygląda raczej jak nie czysto biały
i znowu ten sam hibiskus bo nowe kwiaty i jakby nowy kolor ...juz dużo bledszy ten róż z braku słońca ostatno

i pączkująca pelargonia z wymiany od Nolinki
 Haniu spisały się sadzoneczki aż 2 pączki...chociaż drugi w gąśzczu liści i nie widac chyba.. 

Natko masz jeszcze ładniejsze te niedośpiany od moich bo ten pierwszy ma mocniej różowe nakrapianie i ten róż jest taki pink a mój delikatny,blady no a biały jest cudnie czysto biało nakrapiany ,,natomiast mój ten maleńki czerwono nakrapiany ma tę czerwień taką prawie bordową kiedy dostanie dużo słońca.Tak,ze mamy różne 4 kolorki na to wygląda
Paula15 to masz szczęście,że u Ciebie nie pojawiły się mączliki
Anka93
Justynko bardzo dziękuję ...a chciałabym mieć wszystkie kolory w ,jakich występują bo zauroczyły mnie te kwiatki
i znowu ten sam hibiskus bo nowe kwiaty i jakby nowy kolor ...juz dużo bledszy ten róż z braku słońca ostatno

i pączkująca pelargonia z wymiany od Nolinki

- Nolinka

- Od: 28 maja 2012, o 09:54

O, to fajnie, że wstydu nie przyniosły  
 Na wiosnę pewnie będzie można już je trochę rozmnożyć, bo sporo się rozkrzewiły.

Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1

Piękne i zadbane kwiatuszki, zazdroszczę wszystkich kwitnących:D Gdzie mieścisz je wszystkie nie mam pojęcia:)

- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Ależ Ci ten hibek pięknie kwitnie 

- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54

Ale ładnie kwitnie hibek ;) Ja się nie umiem dogadać z moimi, chyba pójdą na wiosnę na sprzedaż  

- Karolina__

- Od: 22 lip 2009, o 19:37
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Iwonko, rzeczywiście istnieje żółta Crossandra 
 Byłam ciekawa jak wygląda.
A jeszcze bardziej ciekawa jestem, jak udało Ci się zdobyć żółtego grudniczka, mój przyjdzie z all.

Uwielbiam żółte kwiaty

A jeszcze bardziej ciekawa jestem, jak udało Ci się zdobyć żółtego grudniczka, mój przyjdzie z all.
Uwielbiam żółte kwiaty
- jola1313

- Od: 21 sty 2012, o 14:41

Tak myślałam ,by przestawić crossandrę 

Ale maleńka jeszcze,to może za rok zakwitnie-jak jej nie zamorduję przez zimę

Ale maleńka jeszcze,to może za rok zakwitnie-jak jej nie zamorduję przez zimę
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
 - Kontakt:

Sezon grudnikowy czas zacząć 

Ja zaczynam od nowa odbudowywać kolekcję bo znowu mnie urzekły swymi cudnymi kwiatami.....żeby zaoszczędzić miejsca bo i tak mam niewiele wpadłam na pomysł pomieszania grudników z wielkanocnikami w doniczce
 ciekawa jestem jak sprawdzi mi się ta koncepcja 

Ja zaczynam od nowa odbudowywać kolekcję bo znowu mnie urzekły swymi cudnymi kwiatami.....żeby zaoszczędzić miejsca bo i tak mam niewiele wpadłam na pomysł pomieszania grudników z wielkanocnikami w doniczce
- IkaD
 - 1000p

- Od: 12 cze 2012, o 10:06

Haniu na wiosnę je rozsadzę bo są cały czas razem  i dlatego tak gęsto
Kotipies
 w moim kąciku i dziękuję za miłe słowa ...przejrzyj kochana strony ,chociaż same fotki to zobaczysz miejsca gdzie wszystkie mieszczę 

Tereniu sama jestem zaskoczona kwitnieniem tego hibiskusa bez wytchnienia ale to ten urodzinowy od M i COŚ w tym musi być

Justynko Dziękuję bardzo a jaką trudność Ci sprawiają ??
Karolinko tego żółtego kupiłam razem z innymi w listopadzie zeszłego roku w B ale jest on jaśniejszy od tego z 3 str ,który wtedy przywiozłam od Mamy a potem mi niestety padł a szkoda...
Joluś ja postawiłam od razu na parapecie południowym nawet małą sadzonkę od Hani ,którą potem dałam córce z dwoma pąkami

Andzia007
  krajanko z moich stron ..wiesz,ze mam rodzinę w Sędziszowie? Koncepcja dobra na jakies 2 -3 lata  bo potem to juz będa za duże  na jedna doniczkę ale mozna obsubywac co rok i ograniczac wielkośc albo odnawiać z sadzonek 

Kotipies
Tereniu sama jestem zaskoczona kwitnieniem tego hibiskusa bez wytchnienia ale to ten urodzinowy od M i COŚ w tym musi być
Justynko Dziękuję bardzo a jaką trudność Ci sprawiają ??
Karolinko tego żółtego kupiłam razem z innymi w listopadzie zeszłego roku w B ale jest on jaśniejszy od tego z 3 str ,który wtedy przywiozłam od Mamy a potem mi niestety padł a szkoda...
Joluś ja postawiłam od razu na parapecie południowym nawet małą sadzonkę od Hani ,którą potem dałam córce z dwoma pąkami
Andzia007
- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Witaj Iwonko 

Przepiękne te Twoje hibiskusy,żeby po kilka kwiatów kwitło naraz to chyba tylko u Ciebie jest możliwe?

Mój drugi grudnik jest podobny do Twojego,którego wkleiłaś 12.bm,no może trochę jaśniejszy.Jest w trakcie kwitnienia,zdjęcia już opracowane tylko wklejać.
Pozdrawiam

Przepiękne te Twoje hibiskusy,żeby po kilka kwiatów kwitło naraz to chyba tylko u Ciebie jest możliwe?
Mój drugi grudnik jest podobny do Twojego,którego wkleiłaś 12.bm,no może trochę jaśniejszy.Jest w trakcie kwitnienia,zdjęcia już opracowane tylko wklejać.
Pozdrawiam
- MORANGO

- Od: 4 sie 2011, o 00:05
 - Kontakt:

Jestem z rewizytą, i zakochałam sie w Twoich Hibkach, też je uwielbiam, masz piękne roślinki 
)) będę zaglądać  

- katharos
 - 1000p

- Od: 4 sie 2012, o 12:16

Witaj  

Śliczny hibiskus
  Ma ładny , taki ciepły kolor kwiatów.
Grudniki też ślicznie pąkami obsypane...będą pięknie kwitły

Śliczny hibiskus
Grudniki też ślicznie pąkami obsypane...będą pięknie kwitły
Piekny kolor , ja widze na swoim grudniku ze cos sie tez bedzie okazywalo  
  jak tylko zakwitnie to sie pochwale 

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 76&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;