Aniu
Danusiu Twoi panowie na pewno byli zachwyceni takim jedzonkiem
Genowefo ja sernik z wiśniami robię w kilku wersjach..... właśnie tak jak Kasia wspomniała z przepisu na sernik z brzoskwiniami - zmieniam brzoskwinie na wiśnie; murzynko-sernik - przed upieczeniem na ser wrzucam wiśnie; na zwykły upieczony sernik przed podaniem wylewam takie świeżo usmażone wiśnie w syropie ; sernik na zimno a na wierzch warstwa galaretki z zatopionymi wiśniami ; taki torcik wiśniowy - nasączony biszkopt- wiśnie w galaretce - nasączony biszkopt, warstwa sernika na zimno i na wierzch albo znów warstwa wiśni w galarecie, albo warstwa bitej śmietany udekorowana podgotowanymi z cukrem wiśniami....
Kasiu oprócz tych potraw z cukinii które wspomniałaś, to przychodzi mi jeszcze do głowy makaron z sosem z cukinii i serka feta, wcześniej podawałam przepis, jeśli Cię zainteresuje to wrzucę linka, ale to potrawa bardziej dla kobiet, faceci za nią nie przepadają, bo nie ma mięcha

ja uwielbiam

Ostatnio robiłam też taką zapiekankę z cukinii i mielonego mięska, była pyszna..... tylko to chyba raczej na obiad, no i często robię faszerowane cukinie, krojone wzdłuż na pół i faszerowane mielonym mięskiem z ryżem, albo jak większa cukinia to krojone w grube pierścienie, wydrążany ( nie do końca środek) i też faszerowane mięskiem...
Kasiu namawiam bardzo na bezowy Tort Pavlowej, jest nieziemski..... ostatnio robiłam z brzoskwiniami
Tak wygląda zapiekanka....
a tak przed pieczeniem